ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Το ξέσπασμα του γιου ενός εκ των θυμάτων στην κλινική «Ταξιάρχαι»

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος των υπευθύνων της κλινικής “ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ” στο Περιστέρι, για τη διασπορά του κορονοϊού σε ασθενείς, που είχε ως αποτέλεσμα 13 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

«Αισθάνομαι ικανοποίηση για την άσκηση της ποινικής δίωξης γιατί χάθηκαν άδικα τόσοι άνθρωποι, μαζί με αυτούς και ο πατέρας μου, γιατί δεν τηρούσαν τα μέτρα. Ε, βέβαια χάθηκαν άδικα, δεν ξέρουμε πόσα χρόνια του είχε δώσει ο Θεός», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο γιος ενός εκ των 13 θυμάτων.

Ο πατέρας του Κώστα Ασημακόπουλου ήταν ένας από τους 13 ασθενείς οι οποίοι κόλλησαν τον ιό στην κλινική του Περιστερίου και χάθηκαν λίγο καιρό αργότερα. Ο γιος του ήδη έχει καταθέσει στον εισαγγελέα τα πλημμελή μέτρα που όπως καταγγέλλει ακολουθούνταν στην κλινική.

«Ας πούμε εγώ δεν θερμομετρήθηκα ποτέ. Γνωρίζω γιατρό που κόλλησε και κυκλοφορούσε δίπλα μου χωρίς μάσκα, το’ χω καταθέσει αυτά όλα! Ας πούμε οι ασθενείς επάνω δεν φοράγανε μάσκα. Δεν τους είχαν αποκλεισμένους. Βάζανε τους ασθενείς όλους μαζί. Ούτε σίγουρα φοράγανε όταν κατέβαιναν για αιμοκάθαρση μάσκα», ανέφερε.

Ωστόσο, ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη καθώς και σε 4 ακόμη γιατρούς, επιμένει ότι τηρούνταν όλα τα μέτρα βάση του σχετικού πρωτοκόλλου «Η κλινική είχε προμηθευτεί εγκαίρως όλο το υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτούνταν για την πρόληψη της μετάδοσης του κορονοϊού. Όλα τα μέτρα ασφαλείας του ΕΟΔΥ τηρήθηκαν στο ακέραιο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Α. Κοκκινάκης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

 

hlektragr

Recent Posts

Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Βραβεύθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου. Γιορτή ανακύκλωσης για τη βράβευση των…

8 λεπτά ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι από τις…

13 λεπτά ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου»

Την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, σχετικά με την «Προμήθεια προθηκών-Λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού…

19 λεπτά ago

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής | Δημήτρης Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, το…

20 λεπτά ago

Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος από τους Ιατρικούς Συλλόγους, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας…

22 λεπτά ago

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα, η σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας»

Η διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας διοργάνωσε την 17.5.2024 στη Σπάρτη, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα,…

24 λεπτά ago