Σύψας: Αν δεν λυθεί το πρόβλημα, τα πανηγύρια θα απαγορευθούν!

Τη νέα επιδημιολογική εικόνα της χώρας με την ανησυχητική αύξηση των εγχώριων, αλλά και των εισερχόμενων κρουσμάτων του κορωνοϊού, που εχθές άγγιξαν τα 50, αναλύει  o καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Νικόλαος Σύψας.

Ελεγχόμενη ανησυχία για την αύξηση των σποραδικών κρουσμάτων της Αττικής έχουν οι επιστήμονες, ενώ αντίθετα βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή για την διασπορά του κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα.

Όλη η προσοχή των ελεγκτικών και υγειονομικών αρχών έχει επικεντρωθεί, κυρίως στα “εισαγόμενα” κρούσματα από τουρίστες που εισέρχονται από τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Για το λόγο αυτό, υπάρχει σήμερα έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί επέκταση των ελέγχων σε όσους φτάνουν στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα, αλλά και σε εποχικούς εργάτες από τα Βαλκάνια.

Καθηγητής Σύψας: “Υπάρχει χαλάρωση – Θα ληφθούν έκτακτα μέτρα για τα πανηγύρια”

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής Νικόλας Σύψας για την εικόνα χαλάρωσης που είδαμε πρόσφατα σε λαϊκές εκδηλώσεις και πανηγύρια. Η αυστηροποίηση των μέτρων και η επιβολή προστίμων που προανήγγειλε χθες Πέμπτη 09/06/20 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έχει σκοπό να περιορίσει αυτά τα φαινόμενα, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε υπερμετάδοση του κορωνοϊού:

“Χαλαρώσαμε τους κανόνες όσον αφορά στον αριθμό ατόμων ανά τραπέζι. Για να βοηθήσουμε τον κόσμο -ιδίως όταν έχουμε πανηγύρια και τέτοιες διοργανώσεις- να σηκώνονται ανά ομάδες τραπεζιών και όχι όλοι μαζί πάνω στην πίστα, που σημαίνει υπερμετάδοση. Βέβαια τα πανηγύρια είναι πάντα υπό αίρεση, με την έννοια ότι αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες, θα απαγορευθούν. Κι θα είναι κρίμα για όλους τους επαγγελματίες που ζούνε από τα πανηγύρια και οι τοπικές κοινωνίες. Υπάρχουν πολλές οικογένειες που αυτή είναι η δουλειά τους για δύο τρεις μήνες το καλοκαίρι, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να συνεχιστούν αυτές οι απαράδεκτες εικόνες, που είδαμε το προηγούμενο σαββατοκύριακο”.

Πηγή: iatropedia.gr

hlektragr

Recent Posts

Τουρισμός: Οι αρχαιολογικοί χώροι κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων έναντι των Μουσείων – Πρωτιά για την Αρχαία Κόρινθο

Κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας έναντι των μουσείων σύμφωνα με…

9 ώρες ago

Έκτακτο Γεγονός: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Φίτσο (video)

Άγνωστος πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά από τη συνεδρίαση της κυβέρνησης. Όπως…

11 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων…

13 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Με εντυπωσιακή συμμετοχή κοινού ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου…

13 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Τετάρτη 15 Μαϊου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 15 Μαϊου 2024 στις 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων με 31 θέματα…

14 ώρες ago

Πυροσβεστική: 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Από Ω/18:00/13-05-2024 έως Ω/18:00/14-05-2024 εκδηλώθηκαν 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους…

14 ώρες ago