ΕΛΛΑΔΑ

Επαναλειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου στην Περαχώρα

“Ένα αίτημα των κατοίκων της Περαχώρας για την εξυπηρέτηση του χωριού και της ευρύτερης περιοχής με ιατρό, βρήκε ανταπόκριση από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

 

Από σήμερα, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, μία φορά την εβδομάδα (ημέρα Τετάρτη) και ώρες από 9.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ., ένας γενικός ιατρός θα παρέχει στους δημότες μας, υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στο Περιφερειακό Ιατρείο της Περαχώρας.

 

Το ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη -έως τα τέλη Φεβρουαρίου-, ενώ από 1η Μαρτίου 2024, το Ιατρείο θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα, οπότε θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

 

Θερμά συγχαρητήρια στη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου κ. Παρασκευή Σούκουλη για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα και τις συντονισμένες προσπάθειες της Προέδρου της Δ.Κ. Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Χρυσούλας Παππά για την επαναλειτουργία του Ιατρείου με την μεταφορά ενός γενικού ιατρού από το Κέντρο Υγείας, στο οποίο ανήκει διοικητικά το ιατρείο της Περαχώρας, τουλάχιστον μία έως δύο φορές την εβδομάδα.

 

Να σημειωθεί πως το Περιφερειακό Ιατρείο Περαχώρας, το οποίο ήδη υπολειτουργούσε – καθώς ήταν ανοιχτό μόνο 2 φορές την εβδομάδα για συνταγογραφήσεις και δεν κάλυπτε τις ανάγκες των 1000 κατοίκων του χωριού-, έκλεισε τον Νοέμβριο 2020, ύστερα από Απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (6ης ΥΠΕ) Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας”, αναφέρεται από το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

hlektragr

Recent Posts

«Ιπτάμενο» πλοίο φαινόταν από την ακτή – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα

«Ιπτάμενο» πλοίο στα ανοιχτά της Κύμης – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που το…

49 λεπτά ago

Γιορτή της Μητέρας 2024: Πότε πέφτει και πώς καθιερώθηκε

Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο. Ως είθισται, η…

2 ώρες ago

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024” από τις 24 έως τις 29 Μαΐου

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”. Φέτος, θα διεξαχθούν…

3 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -40- άτομα Στο πλαίσιο…

3 ώρες ago

Κορινθία: Συνελήφθη 41χρονος με μαχαίρι και ναρκωτικά

Συνελήφθη την Τετάρτη 8 Μαΐου το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας, από αστυνομικούς…

3 ώρες ago

Η πανήγυρη της ευρέσεως του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Παταπίου στην ομώνυμη Ι. Μονή στο Λουτράκι

Όπως είναι γνωστό την Τρίτη της Διακαινησίμου, έκαστου έτους, εορτάζεται η εύρεση του Ιερού Σκηνώματος…

3 ώρες ago