ΕΛΛΑΔΑ

Στον αγώνα των Θεσσαλών αγροτών ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος

Στο πλευρό των αγροτών στάθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης, κ.κ. Ιερώνυμος, αναγνωρίζοντας το απόλυτο δίκαιο των αιτημάτων τους

Επίσκεψη στο μπλόκο του Πλατυκάμπου πραγματοποίησε σήμερα ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος συνομίλησε με τους αγρότες που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και τους αστυνομικούς.

«Αντιμετωπίζουμε σοβαρό προβλήμα επιβίωσης πλέον», παραδέχτηκε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, ΓΚουκούτσης ευχαριστώντας, παράλληλα τον Μητροπολίτη για την στήριξή του, καθώς «έχετε συμβάλει τα μέγιστα για να βοηθήσετε τους πλημμυροπαθείς με τρόπο που μαθαίναμε, αλλά σίγουρα και με τρόπους τους οποίους δεν τους βλέπουμε, αλλά εσείς το πράττετε όπως πρέπει και αρμόζει στην Εκκλησία». Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από τις επιπτώσεις από τις καταστροφικές πλημμύρες στον Θεσσαλικό Κάμπο, επισημαίνοντας «Μακάρι να μην χρειαζόταν να έρθουμε και μακάρι να μην υπήρχαν τα μπλόκα. Δυστυχώς όμως η κατάσταση είναι τέτοια που μπορούμε να πούμε φέτος ότι είναι η πρώτη χρονιά που οι αγρότες έχουν τόσο δίκιο ή για να το πω καλύτερα είναι η πρώτη που οι αγρότες έχουν μόνο δίκιο».

 

Όπως σχολίασε ο Μητροπολίτης Λαρίσης από το μπλόκο Πλατυκάμπου, «Εδώ, στην κατεστραμμένη Θεσσαλία για κάποιους ισχύει το πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν. Αυτό το είδαμε. Είδαμε την καταστροφική μανία της φύσης και τα αποτελέσματα και λάθος πολιτικών. Πριν δύο ημέρες, την εορτή του Αγίου Χαραλάμπους, πήγα και στον Πλατύκαμπο και στη Νίκαια, χωριά του δήμου Κιλελέρ. Οι αγρότες ήταν στα μπλόκα και οι οικογένειες τους στην Εκκλησία. Υπάρχει πολύ μεγάλο δίκιο σ’ αυτό τον αγώνα έτσι όπως εξελίισεται. Είναι ένας αγώνας με επιχειρήματα, με στοιχεία, χωρίς βία και αυτό είναι κάτι που τιμά περισσότερο τον τόπο μας. Ενα δίκιο που πρέπει να το κατανοήσουν πολλοί». 

hlektragr

Recent Posts

Μια σπάνια ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται στη Γη

Μια ηλιακή καταιγίδα σπάνιας έντασης κατευθύνεται προς τη Γη και θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα…

6 ώρες ago

Έναρξη Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Πάλης στο Λουτράκι – Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης & ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας…

7 ώρες ago

Λουτράκι: U15 European Wrestling & Grappling Championship

Το Grappling είναι ένα στυλ πάλης που συνδυάζει την τεχνική που προέρχεται από διάφορα αθλήματα…

7 ώρες ago

Εκδήλωση στην Κόρινθο για την έμφυλη βία την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

8 ώρες ago

Έργα προστασίας από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου

Έργα προστασίας  από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου, τα οποία, σύμφωνα με τη…

8 ώρες ago

Κόρινθος: Παρουσίαση βιβλίου του Απ. Παπαφωτίου

«Το Territorio της Κορίνθου και η Βενετική Υδατογέφυρα στο Ποτάμι Ράχιανι του Άσσου Κορινθίας (Ιστορία-κατασκευή)»…

8 ώρες ago