Ναύπλιο: Συμμορία διακίνησης ναρκωτικών εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση,για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε χθες (26.1.2024) το πρωί σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας, του Αστυνομικού Τμήματος Άργους-Μυκηνών καθώς και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Αργολίδας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -5- ημεδαποί, ηλικίας από 28 έως 51 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και ναρκωτικά, ενώ -3- εξ’ αυτών κατηγορούνται και για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2023 έως και σήμερα (26.1.2024), με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ηρωίνης) σε περιοχές του Ναυπλίου.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους. Ηγετικό μέλος ήταν ο 51χρονος, ενώ ως προς τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες πλησίον των οικιών τους, στη συνέχεια τις διαμοίραζαν σε δόσεις και τις διακινούσαν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -261- γραμμαρίων,
-8- ναρκωτικά δισκία,
-2- ζυγαριές ακριβείας,
-1- αυτοσχέδιο μαχαίρι,
-1- κινητό τηλέφωνο,
το χρηματικό ποσό των -805- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
-1- όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, ο 28χρονος, ο 46χρονος και ο 51χρονος κατηγορούνται και για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε βάρος του 43χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη -8- άτομα, τα οποία προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν ακόμη -4- ημεδαποί, ηλικίας 25 έως 78 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

 

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου από τις 11 έως τις 19 Μαΐου

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου, θα λειτουργήσει στο Λουτράκι. ” Μήτρα χρωμάτων και αγάπης…

13 ώρες ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες για τη διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννήτριας…

14 ώρες ago

Τέλος η οδήγηση για τους 70χρονους – Τι προβλέπεται για τους υπερήλικες οδηγούς

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι οδηγοί άνω των 70 ετών ευθύνεται για πολλά τροχαία…

15 ώρες ago

Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία: Διεθνής υποχρέωση η προστασία της Μονής της Χώρας – Φορείς και ΕΕ να εξαντλήσουν κάθε σύννομη προσπάθεια

Ως διεθνή υποχρέωση χαρακτηρίζει η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία την ανάγκη να διατηρηθεί αλώβητο το λαμπρότερο…

16 ώρες ago

Λουτράκι: «Πάμε ανακύκλωση» – Βιωμάτικες δράσεις & εκδήλωση βράβευσης

𝚷𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚴𝚨𝚱𝚼𝚱𝚲𝛀𝚺𝚮 | 𝚩𝚰𝛀𝚳𝚨𝚻𝚰𝚱𝚬𝚺 𝚫𝚸𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺 & 𝚬𝚱𝚫𝚮𝚲𝛀𝚺𝚮 𝚩𝚸𝚨𝚩𝚬𝚼𝚺𝚮𝚺 για τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους…

16 ώρες ago

Κόρινθος: Συνελήφθησαν 3 άτομα για αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των…

17 ώρες ago