ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές από Κορινθία , Αργολίδα και Μεσσηνία.

Την άρση ασυλίας για τέσσερις Πελοποννήσιους βουλευτές που είχαν διατελέσει περιφερειακοί σύμβουλοι αποφάσισε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου η ολομέλεια της Βουλής, για υπόθεση του 2018.

 

Πρόκειται για τους βουλευτές Αργολίδας Γιώργο Γαβρήλο (ΣΥΡΙΖΑ) και Ανδρέα Πουλά (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), Μεσσηνίας Περικλή Μαντά (ΝΔ) και Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη (ΝΔ).

Η υπόθεση των τεσσάρων βουλευτών αφορούσε σε μήνυση για απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Λακωνίας στο οποίο συμμετείχαν για απαλλοτρίωση οικοπέδου.

Και οι τέσσερις ζήτησαν την άρση της ασυλίας τους με τον κ. Γαβρήλο να συγκεντρώνει 265 θετικές ψήφους, τον Πουλά 266, τον Μαντά 266 και την Σούκουλη, 263.

 

Γιατί παραπέμπονται οι τέσσερις βουλευτές

Πρόκειται για υπόθεση που αφορά απόφαση του περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου το 2018 για απαλλοτρίωση σε περιοχή της Λακωνίας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, οι 4 βουλευτές παραπέμφθηκαν:

«Για τη φερόμενη ως τελεσθείσα αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος (α.1, 13, 14, 16, 17, 18, 26, 27, 46 παρ. 1, 51, 53, 57, 79 και 259 Π.Κ.), σχετικά με την έκδοση και υπογραφή εκ μέρους τους της υπ’ αριθμ. 114/10.4.2018 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την ανάκληση συντελεσμένης απαλλοτρίωσης, υπό την ιδιότητά τους ως μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου».

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

16 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

17 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

17 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

17 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

18 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

18 ώρες ago