ΕΛΛΑΔΑ

Χρ. Καραπιπέρης – Κυβερνήτης AHEPA HELLAS: Στον Έβρο, πρέπει να επιδιωχθεί στρατηγική ανάπτυξη που θα συνδυάζει την οικονομική ευημερία & την περιβαλλοντική προστασία

Ο κ. Χρήστος Καραπιπέρης, Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, μίλησε στο evrospost.gr, για την πρόσφατη εκδήλωση της AHEPA στην περιοχή, για τις σημαντικές δράσεις της AHEPA, αλλά και για το τι χρειάζεται να γίνει στον Έβρο, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί ολιστικά.

Κατ’ αρχάς θέλουμε να σας ευχαριστούμε που δεχθήκατε την πρόσκληση μας να μιλήσετε στο EvrosPost.gr. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, καθώς και τον ρόλο σας στην AHEPA

 

 

Ονομάζομαι Χρήστος Καραπιπέρης και είμαι ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS, η οποία αποτελεί την «Περιφέρεια της Οργάνωσης» για την Ελλάδα. Η Οργάνωση αριθμεί σήμερα περισσότερα από 40 τμήματα και 1.500 ενεργά μέλη. Ο ρόλος της Περιφέρειας, είναι να συντονίζει τις δράσεις και να μεταφέρει τις βέλτιστες πρακτικές μεταξύ των τμημάτων μας. Κάθε τμήμα της AHEPA HELLAS λειτουργεί με αυτονομία, επικεντρώνοντας σε τοπικές πρωτοβουλίες – δράσεις, που αφήνουν ένα θετικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινότητες. Τα τμήματα προωθούν προγράμματα και δράσεις που ενισχύουν την εκπαίδευση, την πολιτιστική κληρονομιά, την αριστεία και τη φιλανθρωπία.

Μιλήστε μας για την επίσκεψή σας στην περιοχή μας

Η πρόσφατη επίσκεψή μας στην Αλεξανδρούπολη προήλθε με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Διοικητικού Συμβουλίου της AHEPA HELLAS. Η επίσκεψη αυτή μας έδωσε την εξαιρετική ευκαιρία να συναντηθούμε με σημαντικά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας της περιοχής του Έβρου, όπως ο Περιφερειάρχης κ. Τοψίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Πουλιλιός και ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, κ. Ζαμπούκης. Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν θέματα, που αφορούσαν τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της AHEPA HELLAS, για την ανάπτυξη συνολικά της περιφέρειας, της πόλης, καθώς και τρόπους εποικοδομητικής συνεργασίας.

Πείτε μας για την πρόσφατη εκδήλωση της AHEPA στην Αλεξανδρούπολη

Κατά την παραμονή μας στην Αλεξανδρούπολη είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Μουσείο, που είναι αφιερωμένο στο έργο της AHEPA, το μοναδικό του είδους παγκοσμίως, όπου και παραδώσαμε σημαντικά ιστορικά κειμήλια, εμπλουτίζοντας την ήδη πλούσια συλλογή του Μουσείου. Η στιγμή αυτή ήταν εξαιρετική, καθώς μας δόθηκε η δυνατότητα να συναντηθούμε με τα μέλη μας στην Αλεξανδρούπολη. Σε αυτό το ιδιαίτερο πλαίσιο, ανταλλάξαμε απόψεις και ανανεώσαμε τις δεσμεύσεις μας, σχεδιάζοντας τις επόμενες δράσεις μας, ενισχύοντας τον αποτελεσματικό συντονισμό και τη συλλογική μας ενέργεια.

Πως πιστεύετε ότι μπορεί να προχωρήσει η ανάπτυξη στον Έβρο;

Για τον Έβρο, πρέπει να επιδιωχθεί μια σφαιρική στρατηγική ανάπτυξης που να συνδυάζει την οικονομική ευημερία και την περιβαλλοντική προστασία. Στο πλαίσιο αυτό, η πρόσφατη μεγάλη φωτιά πρέπει να θεωρηθεί ως καταλύτης για την υλοποίηση έργων κλιματικής ανθεκτικότητας, που θα προλαμβάνουν μελλοντικές καταστροφές και θα ενισχύουν την αντοχή της περιοχής στις κλιματικές αλλαγές.

Πρέπει να προωθηθεί η επιχειρηματικότητα και η επένδυση σε βιώσιμους τομείς, όπως ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός, και η πράσινη ενέργεια, συνδυαζόμενοι με προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης που θα ανταποκρίνονται στις τοπικές ανάγκες. Ενώ, ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο είναι η ανάγκη της ανάπτυξης υποδομών.

Ποιες άλλες σημαντικές δράσεις υλοποιεί η AHEPA στην ελληνική επικράτεια;

Η AHEPA HELLAS προβαίνει στην υλοποίηση σημαντικών προγραμμάτων, με την στήριξη των τμημάτων μας στην Ελλάδα και με την πολύτιμη υποστήριξη της οργάνωση μας στην Αμερική. Στο πλαίσιο του στρατηγικού μας σχεδίου ΔΡΥΜΟΣ 2026, επικεντρωνόμαστε σε πρωτοβουλίες που αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και ενισχύουν την κλιματική ανθεκτικότητα, στοχεύοντας σε δράσεις συνολικής αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ έως το 2026.

Επίσης έχουμε δράσεις σε σχολεία και στο γηροκομείο στη Λάρισα, με τη συνολική μας βοήθεια στην περιοχή της Θεσσαλίας να ανέρχεται στις 120.000 ευρώ. Παράλληλα, έχουμε αρχίσει την αναδάσωση εξήντα (60) στρεμμάτων στην Ιστιαία της Εύβοιας και έχουμε θέσει ως στόχο μέσα στο 2024 να ολοκληρώσουμε την ανακαίνιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας της Α’ ΠΡΧ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, επιδιώκοντας να προσφέρουμε αξιόλογες και βιώσιμες παρεμβάσεις σε κρίσιμους τομείς της κοινωνίας.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να στείλετε ένα μήνυμα στους αναγνώστες του EvrosPost.gr

Στη σκιά των προκλήσεων που έχουμε αντιμετωπίσει ως κοινωνία, η AHEPA στέκεται ως ένα φάρος αλληλεγγύης, εκπαίδευσης και πολιτιστικής προσφοράς. Κάθε ενέργεια, κάθε πρωτοβουλία, και κάθε μέλος της οργάνωσής μας αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι αυτού του εξαιρετικού παζλ που διαμορφώνει την AHEPA. Η προσπάθειά μας για την αναδάσωση, οι δράσεις μας στην εκπαίδευση, η αγάπη μας για την πολιτιστική μας κληρονομιά και η ανιδιοτελής φιλανθρωπία μας, είναι η έκφραση της αφοσίωσής μας σε ένα καλύτερο αύριο. Κάθε μέλος της AHEPA, είναι μέρος αυτής της αποστολής.

Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι στον στόχο μας, να αφήσουμε ένα θετικό αποτύπωμα στον κόσμο. Με τη δύναμη της κοινότητάς μας, την αφοσίωση στις αξίες μας, η AHEPA θα συνεχίσει να είναι ένας πυλώνας ελπίδας και προόδου.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου από τις 11 έως τις 19 Μαΐου

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου, θα λειτουργήσει στο Λουτράκι. ” Μήτρα χρωμάτων και αγάπης…

16 ώρες ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες για τη διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννήτριας…

17 ώρες ago

Τέλος η οδήγηση για τους 70χρονους – Τι προβλέπεται για τους υπερήλικες οδηγούς

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι οδηγοί άνω των 70 ετών ευθύνεται για πολλά τροχαία…

19 ώρες ago

Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία: Διεθνής υποχρέωση η προστασία της Μονής της Χώρας – Φορείς και ΕΕ να εξαντλήσουν κάθε σύννομη προσπάθεια

Ως διεθνή υποχρέωση χαρακτηρίζει η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία την ανάγκη να διατηρηθεί αλώβητο το λαμπρότερο…

20 ώρες ago

Λουτράκι: «Πάμε ανακύκλωση» – Βιωμάτικες δράσεις & εκδήλωση βράβευσης

𝚷𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚴𝚨𝚱𝚼𝚱𝚲𝛀𝚺𝚮 | 𝚩𝚰𝛀𝚳𝚨𝚻𝚰𝚱𝚬𝚺 𝚫𝚸𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺 & 𝚬𝚱𝚫𝚮𝚲𝛀𝚺𝚮 𝚩𝚸𝚨𝚩𝚬𝚼𝚺𝚮𝚺 για τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους…

20 ώρες ago

Κόρινθος: Συνελήφθησαν 3 άτομα για αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των…

21 ώρες ago