Categories: ΕΛΛΑΔΑΝΕΑ

«Φρούριο» το κέντρο της Αθήνας λόγω Ερντογάν και Γρηγορόπουλου – 7.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Αυστηρά είναι τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία για την επέτειο Γρηγορόπουλου την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου.

Είναι προγραμματισμένα συλλαλητήρια το πρωί και το απόγευμα της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου και τα μέτρα της αστυνομίας θα είναι όμοια με αυτά της επετείου του Πολυτεχνείου με κάπως μικρότερο αριθμό αστυνομικών δηλαδή περίπου 4.000 αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας που θα επιφορτιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα δίνονται εικόνες σε πραγματικό χρόνο από ελικόπτερο και drone της Αστυνομίας, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα υδροβόλα οχήματα «Αίαντες» ενώ δυνάμεις ΜΑΤ και Ομάδες ΔΡΑΣΗ θα αναπτυχθούν και σε σημεία γύρω από τα Εξάρχεια.

Αυστηρά μέτρα λαμβάνονται από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις άλλων νομών της χώρας καθώς ανάλογα συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα σε διάφορες πόλεις.

Λίγο μικρότερος αριθμός αστυνομικών δηλαδή περίπου 3.000 αστυνομικοί προβλέπεται να βρίσκονται επί ποδός και την επόμενη ημέρα για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην χώρα. Από νωρίς το πρωί θα γίνονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διακοπές ανάλογα με την κίνηση της αυτοκινητοπομπής του.

Μάλιστα σε συγκεκριμένα σημεία από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έως το κέντρο της Αθήνας θα βρίσκονται διασκορπισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές των ΕΚΑΜ πέρα από την συνοδεία των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής που θα έχει η αυτοκινητοπομπή του και όλες του οι μετακινήσεις.

Σε εγρήγορση βρίσκονται και σε πληροφοριακό επίπεδο Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ, ενώ οι δρόμοι της Αθήνας θα γεμίσουν αστυνομικούς και τροχονόμους για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, έχουν ληφθεί ήδη μέτρα για την προστασία στατικών στόχων τουρκικών συμφερόντων, όπως η Πρεσβεία και άλλα σημεία ειδικού ενδιαφέροντος.

hlektragr

Recent Posts

Κόρινθος: Συνελήφθησαν 3 άτομα για αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των…

51 λεπτά ago

Παπαμιχαήλ και Τσινοπούλου πρωταθλητές 10Κ στο Ξυλόκαστρο

Ταχύτατες επιδόσεις σημειώθηκαν επί της διαδρομής εντός αστικού ιστού Ξυλοκάστρου - Ο Αλέξανδρος επικράτησε με…

54 λεπτά ago

Καιρός : Προ των πυλών το κύμα ζέστης – Πού θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Από καλοκαίρι σε φθινόπωρο και από φθινόπωρο σε προχωρημένο καλοκαίρι είναι η πορεία που ακολουθεί…

1 ώρα ago

Πότε χτυπάει το τελευταίο κουδούνι στα σχολεία – Τι ισχύει για τις εξετάσεις

Τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα Λύκεια είναι η Παρασκευή 17 Μαΐου 2024  Σύμφωνα με τον…

1 ώρα ago

Λουτράκι : Πρόληψη, Διάγνωση, Αντιμετώπιση, Αποκατάσταση του Καρκίνου του Μαστού

Ενημερωτική – ιατρική ημερίδα την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στις 19:00 Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Είσοδος…

1 ώρα ago

Σε εξέλιξη οι δράσεις για τον αγροτουρισμό στη Νεμέα

Με προσεκτικά βήματα προχωρά ο αγροτουρισμός στην περιοχή της Νεμέας, όπου δραστηριοποιούνται 40 οινοποιητικές επιχειρήσεις που στοχεύουν στην…

2 ώρες ago