ΕΛΛΑΔΑ

Η κούρσα για την Τεχνητή Νοημοσύνη μόλις ξεκίνησε – «Φουντώνει» η μάχη μεταξύ Microsoft και OpenAI

Ο Βασιλιάς στην Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ και έναν χρόνο, η OpenAI απειλείται με εξαφάνιση μετά την αιφνιδιαστική απόλυση του διευθύνοντος συμβούλου και συνιδρυτή της Σαμ Αλτμαν που πυροδότησε μία μεγάλων διαστάσεων κρίση που επιτείνεται από τις ανησυχίες για τους πιθανούς κινδύνους που συνοδεύουν την ξέφρενη ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

 

Χθες το βράδυ, 700 από τους 770 εργαζόμενους της καλιφορνέζικης start-up υπέγραψαν επιστολή στην οποία προειδοποιούν ότι θα αποχωρήσουν, αν το διοικητικό συμβούλιο αρνηθεί να παραιτηθεί, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η κούρσα για την Τεχνητή Νοημοσύνη μόλις ξεκίνησε

Το διοικητικό συμβούλιο κατηγόρησε τον Σαμ Αλτμαν ότι έδινε προτεραιότητα στην ταχεία ανάπτυξη της OpenAI, της εταιρείας που συνέλαβε και ανέπτυξε το ChatGPT, χωρίς ανάπαυλα για να αναλύσει τους κινδύνους που συνδέονται με αυτήν, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Για τον Μπρένταν Ντόλαν-Γκάβιτ, καθηγητή Πληροφορικής του πανεπιστημίου NYU Tandon, η θέση αυτή πιστοποιείται από την είσοδο του Εμετ Σίαρ για την αντικατάσταση του Σαμ Αλτμαν. «Εχει εκφράσει συχνά ανησυχίες για την ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης», υπενθυμίζει.

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

8 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

9 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

9 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

9 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

10 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

10 ώρες ago