ΕΛΛΑΔΑ

Νύχτα έντασης με τους Ρομά: Επεισόδια σε Μέγαρα, Θήβα και Θεσσαλονίκη – Τραυματίστηκε ο δήμαρχος Αλιάρτου

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ στα Μέγαρα με αποτέλεσμα να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κλειστή είναι η Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα και στους παραδρόμους από το 39ο έως το 42ο χλμ εξαιτίας επεισοδίων που λαμβάνουν χώρα στο ύψος των Μεγάρων, λόγω επεισοδίων μεταξύ Ρομά που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία και αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι Ρομά πετούσαν πέτρες στο οδόστρωμα θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροσβεστικά οχήματα σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την κατάσταση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες οι Ρομά επιτέθηκαν και σε υπεραστικό λεωφορείο που επέστρεφε από το Ναύπλιο και έσπασαν τα τζάμια του οχήματος με τους επιβάτες τρομοκρατημένους να κατεβαίνουν από το λεωφορείο.

Ένταση και επεισόδια στην Θήβα με τους Ρομά στους δρόμους

Κλιμακώνονται τα επεισόδια στην περιοχή της Θήβας στα οποία πρωταγωνιστούν ομάδες Ρομά. Στο Πυρί της Θήβας και στη «γέφυρα του τρόμου» όπως ονομάζουν τη γέφυρα της εθνικής οδού Λιβαδειάς – Θήβας, στο ύψος της Αλιάρτου, έχουν συγκεντρωθεί Ρομά, έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν βάλει φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 17χρονου.

Είναι η δεύτερη μέρα όπου η συγκοινωνία στην Εθνική οδό Λιβαδειάς – Θήβας γίνεται μέσα από παρακαμπτήριους ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη παρακολουθεί την κατάσταση από πολύ κοντά για να μην επεκταθούν τα επεισόδια.

Οι νεαροί Ρομά έχουν βάλει φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε λάστιχα και έχει δημιουργηθεί μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης που προσπάθησε να ηρεμήσει τις ομάδες των Ρομά και να αποτρέψει την επέκταση των επεισοδίων, τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι, πήγε στο κέντρο υγείας της περιοχής και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι αστυνομικοί που βρέθηκαν εκεί προχώρησαν σε χρήση χημικών για να αποφευχθεί η επέκταση των επεισοδίων.

Επεισόδια και στην Αλίαρτο –  Τραυματίστηκε ο Δήμαρχος

Κλειστή η επαρχιακή οδός Λιβαδειάς Θήβας σε δύο σημεία, στο ύψος της Αλιάρτου και στη γέφυρα του τρόμου στο Πυρί της Θήβας. Εξαγριωμένοι Ρομά έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν βάλει φωτιές στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 17χρονου από την Αλίαρτο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε 24 ώρες. Ισχυρή Αστυνομική δύναμη παρακολουθεί από απόσταση σε μια προσπάθεια να μην προκαλέσει ένταση και τα επεισόδια επεκταθούν.

Ο δήμαρχος Αλιάρτου στην προσπάθεια του να ηρεμήσει το συγκεντρωμένο πλήθος τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι.

 

Χημικά και φωτιές στη Θεσσαλονίκη

Φωτιές άναψαν ομάδες Ρομά μέσα και πέριξ του οικισμού «Τσαΐρια» , στην ανατολική Θεσσαλονίκη αλλά και στα Μέγαρα Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο 17χρονου στη Βοιωτία.

Νέος γύρος έντασης αυτή τη ώρα έξω από τον οικισμό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη με δεκάδες Ρομά να έχουν στήσει πύρινα οδοφράγματα επί της οδού Πόντου και να φωνάζουν συνθήματα κατά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το κλίμα στην κοινότητα της Αγίας Σοφίας «μυρίζει μπαρούτι» με το θάνατο του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου στη Βοιωτία, από όπλο αστυνομικού να έχει πυροδοτήσει μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, δεκάδες άτομα έχουν βάλει φωτιές σε κάδους διακόπτοντας την κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Πόντου με Κωνσταντινουπόλεως με τους διαδηλωτές να ζητούν δικαιοσύνη καθώς όπως υποστηρίζουν ακόμη θρηνούν τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη που έπεσε νεκρός με τον ίδιο τρόπο.

 

Αλίαρτος: Βίντεο – ντοκουμέντο από τη μοιραία αστυνομική καταδίωξη με τον νεκρό 17χρονο Ρομά

Βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει τα 14 τελευταία δευτερόλεπτα της μοιραίας καταδίωξης που στοίχισε τη ζωή στον 17χρονο Ρομά στη Βοιωτία.

Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καταγράφει το όχημα στο οποίο επέβαινε ο νεαρός με τρία ακόμη άτομα να περνά με ταχύτητα από το σημείο και να ακολουθείται στενά από δεύτερο αστυνομικό όχημα. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά ακούγονται φρένα, φωνές και ένας πυροβολισμός. Στη συνέχεια, χωρίς να το βλέπουμε, αλλά ακούμε και εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε τι διαδραματίστηκε. Ουρλιαχτά και ένα μόνιμο ερώτημα: «Γιατί;».

Αλίαρτος: Από κοντινή απόσταση πυροβολήθηκε ο 17χρονος Χρήστος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Από τον τραυματισμό της αριστερής τραχηλικής χώρας, στην οποία κατέληξε η σφαίρα από το όπλο του 41χρονου αστυνομικού επήλθε ο θάνατος του 17χρονου Χρήστου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον θάνατο του 17χρονου στην Αλίαρτο, διαπιστώθηκε ότι η βολίδα αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και μετά συνέχισε καταλήγοντας στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Πρόκειται για ένα τυφλό τραύμα καθώς η βολίδα παρέμεινε κοντά στον αυχένα, στην αριστερή πλευρά του λαιμού. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η βολή πραγματοποιήθηκε σε μικρή απόσταση από το θύμα, ενώ στον 17χρονο δεν διαπιστώθηκαν χτυπήματα στα πλευρά. Ωστόσο είχε εκδορές τριβής στην αριστερή πλευρά του προσώπου του, οι οποίες ενδεχομένως να προκλήθηκαν από την πτώση του θύματος στο έδαφος.

Τέλος, από τα δάχτυλα ελήφθησαν δείγματα και για τον εντοπισμό πυρίτιδας, προκειμένου να σταλούν στα εργαστήρια, έτσι ώστε να διαπιστωθεί πόσο κοντά ήταν το όπλο στο 17χρονο.

Αλίαρτος: Το ανατριχιαστικό μήνυμα της δασκάλας του στο Eleftherostypos.gr

Συγκλονισμένη είναι τοπική κοινωνία της Αλιάρτου αλλά και ολόκληρο το Πανελλήνιο με το χαμό του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου.

Η καθηγήτριά του κα. Βασιλική Περλεπέ έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον μαθητή της. «Ήταν ένα αθώο, χρυσό παιδί, αγωνιστής της ζωής από μικρή ηλικία. Η δολοφονία του δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη.» θα γράψει στον προσωπικό της λογαριασμό στα  social media. Όπως μας αναφέρει, ο γιος της ήταν συμμαθητής με τον Χρήστο στο σχολείο που φοιτούσε.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Βασιλικής Περλεπέ

«Αυτό το παιδί ήταν αθώο θύμα της βίας της βίας της εξουσίας του κράτους. Ήταν ένα αθώο, χρυσό παιδί, αγωνιστής της ζωής από μικρή ηλικία. Τα ΜΜΕ, ντροπή τους, αποκάλεσαν στο ενημερωτικό δελτίο τους αυτό το αθώο παιδί Ρομά. Ντροπή τους.

Αυτό το παιδί έχει όνομα, όπως όλα τα παιδιά του κόσμου. Λέγεται Χρήστος Μιχαλόπουλο, ήταν μαθητής μου, συμμαθητής του γιου μου. Η δολοφονία του δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη.

Καλό παράδεισο να έχεις Χρήστο, σου ζητάμε συγγνώμη για τον κόσμο που σου έτυχε να γεννηθείς και να ζήσεις.

Σου ζητάμε συγγνώμη γιατί λίγα έχουμε κάνει ως κοινωνία για να είναι δικαιότερος. Μόνο να απαιτήσουμε να αποκατασταθεί το δίκιο για σένα, αγόρι μου γλυκό!

Για την οικογένειά σου δεν έχω λόγια παρηγοριάς. Είναι πάνω από τη δύναμη της ψυχής μου.

Περλεπέ Βασιλική,

Εκπαιδευτικός στο σχολείο που φοίτησες.

Αναβρασμός στην περιοχή – Τι λένε οι κάτοικοι

Το Eleftherostypos.gr επικοινώνησε με κατοίκους της περιοχής και όλοι είχαν να πουν μόνο καλά λόγια για τον άτυχο 17χρονο.

«Ήταν πολύ καλό παιδί ο Χρήστος μας. Δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ προβλήματα σαν οικογένεια. Τους σεβόμασταν και μας σέβονταν. Μπορεί ο μπαμπάς του να ήταν Ρομά αλλά αυτό δεν είχε καμία σημασία. Ήταν ένας δικός μας άνθρωπος. Οι γονείς του είναι βιοπαλαιστές, ήρωες της καθημερινότητας, απλοί άνθρωποι.» θα πουν αρκετοί συμπολίτες του Χρήστου.

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

12 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

12 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

13 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

13 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

14 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

14 ώρες ago