ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέψουν στην κοινωνία – Ποια κινέζικη παροιμία χρησιμοποίησε

«Αισθάνομαι πως ο Νοέμβριος ήρθε πολύ γρήγορα φέτος -ίσως επειδή ο Οκτώβριος θύμιζε περισσότερο καλοκαίρι από ό,τι φθινόπωρο. Πρώτη ανασκόπηση του Νοεμβρίου λοιπόν, και μπορεί να φαίνεται πως ο καιρός περνάει γρήγορα, γρήγορα όμως προχωράει και το κυβερνητικό έργο. Ή έστω, σε αυτό το συμπέρασμα ελπίζω να καταλήξετε όσοι διαβάσετε την ανάρτηση αυτή», αναφέρει στον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Στο μακροσκελές κείμενο που ανήρτησε στο facebook, o κ. Μητσοτάκης επισημαίνει την προσπάθεια της κυβέρνησης «για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της αποζημίωσης για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς«, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε πολυεθνικές εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία, την έναρξη κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων, την ενίσχυση της ακριτικής Θράκης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου με την αναβάθμιση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, το Εθνικό Δίκτυο Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για την αντιμετώπιση ασθενών με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, το Σχέδιο Δράσης για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, την ψηφιοποίηση έξι υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., την αρωγή για τους πλημμυροπαθείς, την ενίσχυση του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων και την αναβάθμιση του Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης».

Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη απέναντι στη φορολογική αδικία και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, και δεσμεύεται ο ίδιος ότι «τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέψουν στην κοινωνία για καλύτερη υγεία, περισσότερες δαπάνες για την παιδεία, αποτελεσματικότερη δημόσια ασφάλεια και άμυνα, μεγαλύτερη στήριξη στις νέες οικογένειες».

hlektragr

Recent Posts

ΑΑΔΕ: Έρχονται οι σαρωτές πινακίδων οχημάτων σε διόδια, λιμάνια και αυτοκινητοδρόμους

Την τεχνολογία επιστρατεύει για άλλη μία φορά η ΑΑΔΕ έτσι ώστε να αντιμετωπίσει την παράνομη…

18 λεπτά ago

16 συλλήψεις στην Πελοπόννησο σε ένα 24ωρο

Σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας, οι κατά τόπους αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε συλλήψεις…

47 λεπτά ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες για τη διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννήτριας…

1 ώρα ago

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου Στην 198η Επέτειο Της Μάχης Του Ντολμά Στο Αιτωλικό

Παρά τον βροχερό καιρό, με λαμπρότητα συμμετείχε η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου του Δήμου Ξυλοκάστρου –…

1 ώρα ago

Δήμος Κορινθίων : Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου «Κόρινθος,…

1 ώρα ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

2 ώρες ago