ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη μάχη για τις περιφέρειες

Λίγα 24ωρα πριν πάνε οι πολίτες στις κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ακόμη μια κίνηση στήριξης προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Μετά τη δημόσια και ξεκάθαρη στήριξή του στον Αγοραστό, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, (θεωρώ ότι ο κ. Αγοραστός ήταν και παραμένει ένας πολύ καλός περιφερειάρχης, είπε ο πρωθυπουργός)   ακολούθησε μια ακόμη.

Ο κ. Μητσοτάκης πριν αναχωρήσει για την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη κάλεσε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας στο Μέγαρο Μαξίμου όπου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία του εξετάστηκε η πορεία των έργων αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφική κακοκαιρία, η πορεία υλοποίησης της κρατικής αρωγής και των αποζημιώσεων κατοίκων και επιχειρήσεων, τα ζητήματα της δημόσιας Υγείας και της Εκπαίδευσης, αλλά και ζητήματα αποζημίωσης των αγροτών για το ζωικό και το φυτικό κεφάλαιο.  Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πάντως σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει τη στήριξη στους περιφερειάρχες επισκεπτόμενος την Κοζάνη για να στηρίξει τον Γιώργο Κασαπίδη, καθώς όπως τόνισε «από τη στιγμή που δώσαμε πολιτική διάσταση σε αυτές τις αναμετρήσεις, παραμένει στόχος μας να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες, γιατί όχι και τις 13, και γιατί όχι και τους τρεις μεγάλους δήμους. Να εξηγήσω το γιατί: οι περιφερειάρχες έχουν να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο, υποστηρικτικό, στις κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Εχουν να διαχειριστούν παραπάνω από 8 δισεκατομμύρια ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, το οποίο προσωπικά διαπραγματεύτηκα προς όφελος της χώρας. Και είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε, ως κυβέρνηση, ότι μπορούμε να έχουμε ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να συνεννοηθούμε και οι οποίοι συμμερίζονται και το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα, αλλά θα έλεγα και τη γενικότερη φιλοσοφία μας για το πώς πρέπει να ασκείται η διοίκηση σε όλα τα επίπεδα.

 

Επιλέξαμε, λοιπόν, 13 πρόσωπα να στηρίξουμε. Θέλω να τονίσω ότι δεν προέρχονται όλα από τον παραδοσιακό χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στην Κρήτη επιλέξαμε να στηρίξουμε τον κ. Αρναουτάκη, που δεν είναι στέλεχος που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία. Δώσαμε τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να εισέλθουν στο στίβο, αναφέρω ενδεικτικά τον κ. Πτωχό στην Πελοπόννησο, τον κ. Στεφανή στο Βόρειο Αιγαίο. Είναι πρόσωπα τα οποία επιλέχθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία γιατί πιστεύουμε πράγματι ότι μπορούν να επιτελέσουν αυτόν το ρόλο και να συνεννοηθούν καλά με την κεντρική εξουσία σε πολλά επίπεδα».

Υπουργοί σε προεκλογικές αποστολές

Οι πονοκέφαλοι της Ν.Δ. επικεντρώνονται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου ο νυν περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, θα βρει απέναντί του τον διαγραμμένο τ. βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Αμανατίδη, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, όπου ο Χρήστος Μέτιος θα αντιμετωπίσει τον αντάρτη προερχόμενο από τη Ν.Δ. Χριστόδουλο Κοψίδη, το Βόρειο Αιγαίο όπου θα συγκρουστούν οι Αλκιβιάδης Στεφανής και Κώστας Μουτζούρης, την Πελοπόννησο με τη σύγκρουση Πτωχού – Τατούλη και στα Ιόνια μεταξύ της Ρόδης Κράτσα και του Τρεπεκλή ή Γαλιατσάτου.

Παράλληλα υπουργοί αναλαμβάνουν αποστολές το διήμερο που θα απουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα την Τετάρτη Αδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Μαρινάκης στη Μυτιλήνη για τον Στεφανή. Την Τετάρτη Δημήτρης Παπαστεργίου, την Πέμπτη Κωστής Χατζηδάκης και την Παρασκευή Παύλος Μαρινάκης στην Κέρκυρα για την Κράτσα και την Πέμπτη Θεόδωρος Σκυλακάκης στη Χίο για Στεφανή.

Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι ο χάρτης θα παραμείνει «γαλάζιος», παρά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει ικανός να ανατρέψει την κατάσταση.

 

hlektragr

Recent Posts

Δήμος Κορινθίων : «Διεθνής Μουσική Σύμπραξη», με τη συμμετοχή της χορωδίας του Σχολείου Χορωδιακής τέχνης του Μονάχου και της ορχήστρας του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος.

«Διεθνής Μουσική Σύμπραξη», με τη συμμετοχή της χορωδίας νέων του Σχολείου Χορωδιακής τέχνης του Μονάχου…

3 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων : Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024…

3 ώρες ago

Στην τελική φάση των τευχών δημοπράτησης το Μιναγιώτικο φράγμα

Στην τελική φάση των τευχών δημοπράτησης εισέρχεται το έργο του Μιναγιώτικου φράγματος. Το πρώτο δεκαπενθήμερο…

7 ώρες ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι, από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

7 ώρες ago

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων :ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά των Συλλόγων στην προαγωγή…

7 ώρες ago

Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Κορινθίων (ΔΕ Σαρωνικού,Σολυγείας)

Δημοσιοποίηση των εναλλακτικών σεναρίων χωρικής οργάνωσης Μελέτης «Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Κορινθίων (ΔΕ Σαρωνικού,Σολυγείας) Ο…

7 ώρες ago