ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Elias: Κλειστά σχολεία την Πέμπτη (28/9) και την Παρασκευή (29/9) – Πού δεν θα λειτουργήσουν

Κακοκαιρία Elias: Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν επιφέρει οι καιρικές συνθήκες.

Η κακοκαιρία αυτή τη στιγμή πλήττει τον νομό για δεύτερη φορά μέσα σε είκοσι μέρες. Τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι έντονα και το 112 ήχησε στους κατοίκους του Βόλου για απαγόρευση κυκλοφορίας με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Κακοκαιρία Elias: Νωρίτερα είχαν σταλεί δύο μηνύματα από το 112 για τη Λάρισα

«Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων», αναφέρει το μήνυμα του 112 που ήχησε στα κινητά των κατοίκων, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Elias.

Νωρίτερα είχαν σταλεί δύο μηνύματα από το 112 για τη Λάρισα. Το ένα ήταν προειδοποιητικό για τις περιοχές Αρμένι και Σωτήριο, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας, ενώ το δεύτερο εστάλη πάλι για την περιοχή Σωτήριο, αυτή τη φορά για την εκκένωσή της προς Λάρισα.

Η κατάσταση είναι και πάλι εξαιρετικά δύσκολη, με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής να έχει λάβει από το πρωί έως στις 6 το απόγευμα 168 κλήσεις στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκ των οποίων οι 125 ήταν από την Εύβοια και οι περισσότερες αφορούσαν άντληση υδάτων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τοεπικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, το σύστημα κακοκαιρίας θα εξακολουθήσει να επηρεάζει πολλές περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλάζι και πολλούς κεραυνούς.

Τώρα, απαγορεύτηκε και η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, λόγω του «σφυροκοπήματος» της κακοκαιρίας Elias στην περιοχή.

Κακοκαιρία Elias – Βόλος: Στους δρόμους ο Αχιλλέας Μπέος – «Έρχεται δύσκολο βράδυ μην μετακινείστε»

Στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου βγήκε ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος ζητώντας από τους πολίτες να μην μετακινούνται καθώς έρχεται ένα δυσκολο βράδυ και θα πρέπει να προσέξουν για τη δική τους ασφάλεια αλλά και να βοηθήσουν στο έργο των συνεργείων.

Ηδη έχει διακοπεί η κίνηση και στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια, ενώ μέσα στην πόλη του Βόλου έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, ενώ πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα ‘Ασπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο .

Ήδη έχει διακοπεί η κίνηση και στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια, ενώ μέσα στην πόλη του Βόλου έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, ενώ πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Άγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο .

«Πνίγεται» ο Βόλος- Αντέχει ο Κραυσίδωνας -Κόβεται το ρεύμα

Ο Βόλος «πνίγεται» καθώς τα φρεάτια δεν είχαν την δυνατότητα να απορροφήσουν τα νερά, ούτε από την περιορισμένης έντασης βροχόπτωση που ξέσπασε το πρωί και αυτή την ώρα που η πόλη δέχεται “σφυροκόπημα” η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Παλιά, Παλιό Λιμεναρχείο, 2ας Νοεμβρίου , έχουν πλημμυρίσει . Διοχέτευση του νερού δεν γίνεται στην θάλασσα, καθώς οι κόμβοι σε “ψαράδικα” και Παπαδιαμάντη, στο ύψος του δημαρχείου, λειτουργούν για μια ακόμη φορά ως φράγματα , ενώ δεν έχουν κατασκευαστεί υδραυλικά έργα απορροής των υδάτων. Ο Βόλος είναι απροσπέλαστος , στο Διμήνι δεν υπάρχει πρόσβαση και ήδη η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων. Το ρεύμα κόβεται σε πολλές περιοχές, Εργοστάσια πλημμυρίζουν στην ΒΙΠΕ και η ανησυχία είναι τεράστια.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι ο Κραυσίδωνας μέχρι αυτή την ώρα δεν θέτει σε κίνδυνο τις παραποτάμιες γειτονιές . Το νερό έχει παροχέτευση και δεν υπάρχει αύξηση του όγκου του νερού, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα gegonotanews.gr.

Η κακοκαιρία αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ενώ προειδοποιούν για ισχυρή καταιγίδα στις 9 το βράδυ. Ο Γιάννης Τσιλίκας, επιστήμονας Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ εκτιμά ότι το βράδυ αναμένονται 854 τόνοι βροχής ανά στρέμμα στο κέντρο του Βόλου.

 

hlektragr

Recent Posts

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα (από 20.5.2024 έως 26.5.2024)

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα (από 20.5.2024 έως 26.5.2024) Ανακοινώνεται ότι για…

2 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων…

3 ώρες ago

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

4 ώρες ago

2,9 εκατομμύρια οχήματα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Σε περίπου 2,9 εκατομμύρια υπολογίζονται τα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς να έχουν…

5 ώρες ago

Νέες ταυτότητες: Πότε λήγουν οι παλιές – Πόσο κοστίζουν οι καινούριες

Υποχρεωμένοι να βγάλουμε νέες ταυτότητες είμαστε όλοι οι Έλληνες, με την διαδικασία να έχει ήδη…

5 ώρες ago

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -250- γραμμάρια κάνναβης…

5 ώρες ago