ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πάει στους βουλευτές με 3+1 στόχους

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας επανενεργοποιεί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τρεις συν έναν στόχους: ο πρώτος να ενημερώσει τη νέα Κοινοβουλευτική του Ομάδα, που σχηματίστηκε μετά τις διπλές εκλογές, για το τι έχει συμβεί τις πρώτες 100 ημέρες και να την ενημερώσει για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι υπάρχουν «μουρμούρες» και γκρίνια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα από επιλογές και αστοχίες που καλούνται εκείνοι να διαχειριστούν στις εκλογικές τους περιφέρειες ακούγοντας τα δίκαια σε κάποιες περιπτώσεις παράπονα του κόσμου.

Ο δεύτερος να τους τονώσει στο κομμάτι της ψυχολογίας κάνοντας ένα restart (επανεκκίνηση), «ζεσταίνοντας» τη γαλάζια ομάδα, κάτι που δεν είναι άσχετο με την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί.

Ο τρίτος και βασικός λόγος είναι ότι βρισκόμαστε μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός θέλει να βγουν οι βουλευτές και να στηρίξουν τις κεντρικές επιλογές του κόμματος, ιδιαίτερα στις περιφέρειες όπου υπάρχουν «αντάρτες» απέναντι σε υποψηφίους στους οποίους η Πειραιώς έχει δώσει χρίσμα. Και αυτό γιατί έχει διαπιστωθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν βάζουν πλάτη, «κλείνοντας» το μάτι σε υποψηφίους με τους οποίους έχουν προσωπικές σχέσεις.

Ο τέταρτος αφορά στην εκλογή νέου γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που αναμένεται να είναι και πάλι ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.

Σήμερα, όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί αναμένεται να συζητηθεί το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αλλά και το νέο σχέδιο για το Μεταναστευτικό.

 

 

hlektragr

Recent Posts

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Από το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο Υπουργός…

56 λεπτά ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Διαμαρτύρονται για την φτωχοποίησή τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα, καθώς καταγγέλλουν φτωχοποίηση της αστυνομίας. Αστυνομικοί έστησαν σκηνές απέναντι…

1 ώρα ago

Έγκριση όρων δημοπράτησης στην Περιφερειακή Επιτροπή έργου οδικής ασφάλειας της ΠΕ Μεσσηνίας

Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης και καθορίστηκε η επιτροπή διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ…

1 ώρα ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

1 ώρα ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

2 ώρες ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κόμβος στην είσοδο Λουτρακίου»

Αυτοψία στο έργο «Βελτίωση-Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Νο1 Λουτρακίου-Περαχώρας (Ισόπεδοι Κόμβοι-Συμβολές Οδών), πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ…

2 ώρες ago