ΕΛΛΑΔΑ

Μαυροβούνιο – διαγωνισμός τεμπελιάς: Ξάπλα, ύπνος και κουβέντα για 800 ώρες με έπαθλο 1.000 ευρώ

Μαυροβούνιο: Οι διαγωνιζόμενοι στην «Ολυμπιάδα της Τεμπελιάς» δεν το κουνάνε από τα στρώματά τους, παραμένοντας ξαπλωμένοι όσο μπορούν περισσότερο προκειμένου να είναι νικητές αυτού του περίεργου και φαινομενικά εύκολα διαγωνισμού που απαιτεί τουλάχιστον 33 μέρες να μην το κουνήσει κανείς από το στρώμα του.

 

Αν και σε πρώτο χρόνο όλοι το ζηλεύουμε δεν είναι διόλου εύκολο όσο κουρασμένος και να είσαι καθώς θα πιαστείς και φυσικά θα βαρεθείς ακόμη και αν έχεις ως σύμμαχο άλλους διαγωνιζόμενους, τάμπλετ, κινητά ή βιβλία.

Μαυροβούνιο: Ο διαγωνισμός τεμπελιάς πραγματοποιείται τα τελευταία 12 χρόνια

Ο διαγωνισμός τεμπελιάς διεξάγεται κάθε χρόνο την τελευταία 12ετία στην πόλη Μπρέζνα στο βόρειο Μαυροβούνιο με τους συμμετέχοντες να μην κάνουν σχεδόν τίποτε πέρα από το να ξαπλώνουν. «Ο διαγωνισμός είναι ένα αστείο για το στερεότυπο ότι οι Μαυροβούνιοι είναι τεμπέληδες και θέλαμε να διοργανώσουμε κάτι που δεν έχει κάνει κανένας άλλος», δήλωσε η διοργανώτρια Ραντόνια Μπλαγκόγεβιτς.

Να σημειωθεί πως οι διαγωνιζόμενοι δεν επιτρέπεται να σηκωθούν ή να καθίσουν αφού απειλούνται με αποκλεισμού, μπορούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους, να διαβάζουν βιβλία ή να δέχονται επισκέψεις.

 

Επίσης, ένας ρητός όρος είναι να πραγματοποιούν ένα 15λεπτο διάλειμμα από το στρώμα ανά οκτάωρο ώστε να ξεπιαστούν να μην ανοίξουν ή πάθουν θρόμβωση. Το προηγούμενο ρεκόρ της παραμονής επί πέντε μέρες στο στρώμα καταρρίφθηκε και από τους 21 συμμετέχοντες μόλις τέσσερις συνεχίζουν ακάθεκτοι.

hlektragr

Recent Posts

Εορτασμός 203ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Παναγιά στο Χρυσοβίτσι 

Ο Δήμος Τρίπολης, η Τοπική Κοινότητα Χρυσοβιτσίου και ο Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών, έχουν την τιμή να…

59 λεπτά ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

2 ώρες ago

Ίσθμια : Περιβαλλοντική δράση ”Λούνα παρκ Ανακύκλωσης”

Στις 22 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» θα πραγματοποιηθεί η περιβαλλοντική δράση…

19 ώρες ago

ΔΥΠΑ – Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πώς θα χορηγηθούν 300.000 voucher

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), αναμένεται…

20 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων στα προγράμματα: Φωτοβολταϊκά στη Στέγη και Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι

Καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Φωτοβολταϊκά στη Στέγη…

20 ώρες ago

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Από το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο Υπουργός…

21 ώρες ago