ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Εχουν δηλωθεί 230.000 νεκρά ζώα και πτηνά, έχουν συλληχθεί πάνω από 104.000

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η επιχείρηση αποκομιδής των νεκρών ζώων, ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης. Επισήμανε ότι στην προσπάθεια αυτή συμβάλουν 40 στελέχη του στρατού και ιδιώτες, τους οποίους ευχαρίστησε.

 

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δηλωθέντων νεκρών ζώων, ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι 70.935 αιγοπρόβατα, 6.136 βοοειδή, 20.326 χοιρινά και 131.795 πτηνά. Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι υπάρχουν περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει πρόσβαση για να γίνει περισυλλογή των νεκρών ζώων. Οι περιπτώσεις αυτές εντοπίζονται κυρίως στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Λάρισας. Εν συνεχεία, ανέφερε τους αριθμούς των συλλεχθέντων νεκρών ζώων μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Έχουν συλλεχθεί 37.007 νεκρά αιγοπρόβατα, 16.460 χοιρινά, 148 βοοειδή, 50.515 πτηνά.

Ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα ποιότητας των θαλάσσιων υδάτων ή καταλληλότητας των αλιευμάτων του Παγασητικού.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

 

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους, η αποκομιδή των νεκρών ζώων. Στην προσπάθεια αυτή, που είναι καθοριστική για την διατήρηση της δημόσια υγεία, εξακολουθούν να συμβάλλουν 40 άνδρες του Στρατού, αλλά και ιδιώτες τους οποίους θέλω δημόσια να ευχαριστήσω.

hlektragr

Recent Posts

Τροχαίο στην Κορίνθου-Πατρών : Τούμπαρε νταλίκα

Τροχαίο ατύχημα με φορτηγό έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5/24) στην Κορίνθου – Πατρών, στο…

6 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων : Ξεκινούν Εκδηλώσεις με τίτλο «Πολιτιστικός Μάϊος»

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Κορινθίων με τίτλο «Πολιτιστικός Μάϊος», για το διάστημα 24/5…

11 ώρες ago

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου η αθλητική διοργάνωση «The Castle Challenge»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Μονεμβασιάς, σε συνεργασία με την  εταιρεία whynot, διοργανώνουν στις…

11 ώρες ago

Εξαρθρώθηκε εγκληματικό δίκτυο, αποτελούμενο από δύο εγκληματικές οργανώσεις τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Αργολίδα

Εξαρθρώθηκε εγκληματικό δίκτυο, αποτελούμενο από δύο εγκληματικές οργανώσεις τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη…

14 ώρες ago

Πρόγραμμα πρόληψης γυναικών Ρομά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ένα πρόγραμμα πρόληψης, εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης γυναικών Ρομά έλαβε χώρα στους καταυλισμούς του Δήμου…

14 ώρες ago

Εκδήλωση για την προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας | Δημήτρης Πτωχός: «Να κάνουμε τον τόπο μας ελκυστικό και φιλικό σε νέες και υφιστάμενες επενδύσεις»

Περιφερειακή συνείδηση, ανάπτυξη συνεργιών, κατάλληλο υπόβαθρο προσέλκυσης επενδύσεων, σωστή εκπαίδευση νομικών, συντομότερος χρόνος πιστοποίησης και κόστος…

14 ώρες ago