ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική για το θάνατο της 20χρονης στο Πανεπιστημιακό

Ιωάννινα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική με σκοπό την διερεύνηση του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας, διατάχθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost η εντολή για την Προκαταρκτική που ξεκινά άμεσα δόθηκε από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη.

Θυμίζουμε ότι μια 20χρονη  φοιτήτρια άφησε την τελευταία της πνοή έπειτα από ανακοπή που υπέστη, ενώ νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, λόγω αμυγδαλίτιδας. Η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία καταγόταν από τη Χίο εισήχθη στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του νοσοκομείου πριν από μία εβδομάδα και διαγνώστηκε με αμυγδαλίτιδα, ενώ εχθές Τετάρτη έπαθε ανακοπή και πέθανε.

Να υπογραμμισθεί πως η εν λόγω  20χρονη δεν αντιμετώπιζε κάποιο χρόνιο νόσημα, ούτε είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με καρδιολογικό πρόβλημα.

Ιωάννινα: Η 20χρονη είχε λάβει αντιβιοτική αγωγή και παρουσίασε ανεπάρκεια πολλών οργανικών συστημάτων

Η άτυχη 20χρονη  εισήχθη στην ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Ιωαννίνων στις 5 Σεπτεμβρίου, με σοβαρής μορφής οξεία αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα και λεμφαδενοπάθεια. Έλαβε δε κατάλληλη αντιβιοτική αγωγή σύμφωνα με τις υποδείξεις και των λοιμωξιολόγων του νοσοκομείου.

Επίσης, υποβλήθηκε σε έλεγχο με CT τραχήλου, η οποία ανέδειξε έντονη διόγκωση των αμυγδαλών χωρίς παραφαρυγγικό απόστημα.

Μία εβδομάδα μετά, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, και ενώ εξακολουθούσε να νοσηλεύεται, η 20χρονη παρουσίαζε ελαφρά βελτίωση της κλινικής εικόνας. Δυστυχώς  εχθές (13/9)  παρουσίασε αιφνίδια και ραγδαία επιδείνωση, με κλινική εικόνα ενδαγγειακής πήξης και ανεπάρκεια πολλών οργανικών συστημάτων.

Ιωάννινα: Έκαναν ΚΑΡΠΑ στην 20χρονη επί 45 λεπτά

Αμέσως υποβλήθηκε σε ΚΑΡΠΑ διάρκειας 45 λεπτών, ενώ της τοποθετήθηκε και κεντρικός φλεβικός καθετήρας στην ΑΡ μηριαία φλέβα, από την οποία ανέπτυξε αιμάτωμα μηρού λόγω διαταραχών πήξης. Ωστόσο, οι προσπάθειες των γιατρών δεν είχαν αίσιο αποτέλεσμα και η 20χρονη έφυγε από τη ζωή.

Πιθανή αιτία θανάτου θεωρείται η διάχυτη ενδαγγειακή πήξη σε έδαφος λοίμωξης που οδήγησε σε σήψη και σηπτικό σοκ μη ανταποκρινούμενο στα ινότροπα και τελικά σε καρδιαναπνευστική ανακοπή που δεν ανταποκρίθηκε σε ΚΑΡΠΑ και απινίδωση.

Ιωάννινα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας, που πέθανε χθες από αμυγδαλίτιδα.

Την εντολή για την προκαταρκτική έρευνα που ξεκινά άμεσα έδωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της ενώ αναμένεται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

hlektragr

Recent Posts

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024

Ένα πλούσιο Πρόγραμμα Πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, παρουσιάστηκε από την Αντιδήμαρχο…

4 λεπτά ago

Γαλάζιες σημαίες: Πρωτιά για την Κορινθία – 15 γαλάζιες σημαίες σε παραλίες του νομού

  Το διεθνές βραβείο ποιότητας της Γαλάζιας Σημαίας για τη φετινή χρονιά κέρδισαν 625 Ελληνικές…

58 λεπτά ago

Σαν σήμερα 25 Μαΐου

1895: Ο Όσκαρ Ουάιλντ καταδικάζεται σε δύο χρόνια φυλάκιση για σοδομισμό. Οι ερωτικές επιλογές του…

1 ώρα ago

Τροχαίο στην Κορίνθου-Πατρών : Τούμπαρε νταλίκα

Τροχαίο ατύχημα με φορτηγό έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5/24) στην Κορίνθου – Πατρών, στο…

9 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων : Ξεκινούν Εκδηλώσεις με τίτλο «Πολιτιστικός Μάϊος»

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Κορινθίων με τίτλο «Πολιτιστικός Μάϊος», για το διάστημα 24/5…

14 ώρες ago

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου η αθλητική διοργάνωση «The Castle Challenge»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Μονεμβασιάς, σε συνεργασία με την  εταιρεία whynot, διοργανώνουν στις…

14 ώρες ago