ΕΛΛΑΔΑ

Blue Horizon: Καρατομήθηκε ο Κεντρικός Λιμενάρχης και ο διοικητής Πειραιά – Στο πειθαρχικό 4 λιμενικοί

Blue Horizon: Ευθύνες στο Λιμενικό για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη από μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon αποδίδει το πόρισμα της ΕΔΕ που παραδόθηκε στον Βαρβιτσιώτη.

 

Κατόπιν αυτού, ο υπουργός Ναυτιλίας καρατόμησε τον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά και τον διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος, ενώ έστειλε 4 λιμενικούς στο Πειθαρχικό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Ναυτιλίας:

Παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Αντώνη Καργιώτη εντός του Λιμένα Πειραιά την 05-09-2023.

 

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Παράλληλα, έδωσε έντολη στον κ. Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακόμη, ο κ. Υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

 

Blue Horizon: Συνομιλία-ντοκουμέντο του καπετάνιου με το πλήρωμα, πού βρίσκονταν οι 2 λιμενικοί

Το πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι του Ηρακλείου και εκατοντάδες κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο λιμάνι.

Το newsit.gr αποκάλυψε συνομιλία- ντοκουμέντο από την προσέγγιση του Blue Horizon, στο λιμάνι του Ηρακλείου το απόγευμα της Τετάρτης (6/9/2023), με τον καπετάνιο να ζητάει από τους αξιωματικούς να κρυφτούν μέσα στο πλοίο για να μην τους βλέπει ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθεί για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα, ο πλοίαρχος, στο ηχητικό ντοκουμέντο από τις ενδοεπικοινωνίες που καταγράφονται αναφέρει χαρακτηριστικά πως πρέπει να μπουν όλοι μέσα καθώς «όσο σας βλέπουν εκνευρίζονται αυτοί που είναι από κάτω. Πάρτε το χαμπάρι καθίστε πίσω μπας και φύγουνε».

 

Blue Horizon: Όλος ο διάλογος ανάμεσα σε καπετάνιο και πλήρωμα

– (ο πλοίαρχος αναφέρεται στο όνομα αξιωματικού)
– Ακούει
-Πες στα παιδιά μου είναι στην πρύμνη δεν θέλω να φαινόσαστε. Πιο μέσα πιο διακριτικά να βλέπεις αλλά να μη φαινοσαστε από κάτω.
(ακουγονται αποδοκιμασίες του κόσμου)
– Εντάξει καπταιν, θα το ξαναπω.
– Να πάνε πίσω οι ναύτες, να τραβηχτούν πίσω και αν ακούει και ο αρχικαμαρώτος, όλοι οι δικοί μας με τα άσπρα πουκάμισα να μαζευτούν μέσα.
– Εντάξει καπταιν. Κύριε Κώστα αν υπάρχει κάποιος από το ξενοδοχειακό, έξω να μπούνε μέσα τα παιδιά. Να μπούνε μέσα.
-Τους έχω βάλει ήδη μέσα όλους. Τους έχω βάλει μέσα.
– Όσο σας βλέπουν εκνευρίζονται αυτοί που είναι από κάτω. Πάρτε το χαμπάρι καθίστε πίσω μπας και φύγουνε.

– Εντάξει κύριε πλοίαρχε.

 

Blue Horizon: Νέες αποκαλύψεις για τις θέσεις των δύο λιμενικών

Ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, προέβη σε αποκαλύψεις για την τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά.

Όσον αφορά το Λιμενικό Σώμα και την ύπαρξη ή όχι λιμενικού την ώρα του επίμαχου συμβάντος, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι είναι ένας πολύ σημαντικός αξιωματικός ο λιμενικός που ήταν σε βάρδια, όμως φαίνεται εκείνη την ώρα να έχει φύγει πρόωρα από την θέση του. Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να υπήρχε ένας διαπληκτισμός μεταξύ αλλοδαπών στα εκδοτήρια του λιμανιού στον Πειραιά.

Επίσης, φαίνεται να υπήρχε άλλος ένα λιμενικός προς την πλευρά του πλοίου Ελλιρος, που αναχωρούσε την ίδια ώρα, αλλά φαίνεται να μην έχει ορατότητα στο σημείο του γεγονότος.

Σχετικά με το «μαύρο κουτί» που υπάρχει στο πλοίο, πρόκειται για είναι σύστημα καταγραφής, έχει κατασχεθεί και προκύπτει ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξουν στοιχεία.

Σύμφωνα με στοιχεία του επιχειρησιακού κέντρου της θαλάσσιας εποπτείας του υπουργείου Ναυτιλίας με την αναχώρηση του πλοίου Blue Horizon o καπετάνιος ενημερώνει ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα, χωρίς να λέει όμως ότι έχει πέσει από το δικό του πλοίο.

Το επιχειρησιακό κέντρο της θαλάσσιας εποπτείας δεν ζήτησε στον καπετάνιο να γυρίσει πίσω για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του ανθρώπου που ήταν μέσα στην θάλασσα από τα απόνερα.

 

Blue Horizon: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group

Παραιτήθηκε ο Σπύρος Πασχάλης, διευθύνων σύμβουλος και αναπληρωτής πρόεδρος της Attica Group, εταιρείας στην οποία ανήκει το Blue Horizon, το πλήρωμα του οποίου απώθησε με βία τον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Σε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο κάνει λόγο για «τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί εντελώς άδικα και με τρόπο αδιανόητο η ζωή ενός νέου ανθρώπου». Σε αυτό το πλαίσιο εκφράζει «την οδύνη του και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συγγνώμη του στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος».

Η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του 36χρονου Αντώνη «με κάθε τρόπο και με όλες τις δυνάμεις» της.

Παράλληλα, η Attica Group ανακοίνωσε ότι ξεκινά «διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτερικών συμβούλων ώστε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δε θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του Ομίλου μας. Δεσμευόμαστε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, θα αξιοποιηθούν για τις αναγκαίες τομές και αλλαγές, σε όποιο επίπεδο και με όποιον τρόπο χρειαστεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Attica Group

Αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί εντελώς άδικα και με τρόπο αδιανόητο η ζωή ενός νέου ανθρώπου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group εκφράζει την οδύνη του και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συγγνώμη του στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος. Παράλληλα, και ανεξαρτήτως της δικαστικής διερεύνησης, δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις.

Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος και αυτό μας έχει στιγματίσει όλους βαθύτατα. Ξεκινά άμεσα με εγγύηση του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μετόχων διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτερικών συμβούλων ώστε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δε θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του Ομίλου μας. Δεσμευόμαστε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, θα αξιοποιηθούν για τις αναγκαίες τομές και αλλαγές, σε όποιο επίπεδο και με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας.

Καλλιθέα, 7 Σεπτεμβρίου 2023

hlektragr

Recent Posts

Στη συνδιοργάνωση της Θεατρική παράστασης «8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ» η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα «ανέβει» η παράσταση «8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ» του Robert…

23 λεπτά ago

Καβούρι: Νεκρός 37χρονος σε τροχαίο δυστύχημα

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στα νότια προάστια και…

52 λεπτά ago

Λουτράκι : U15 European Championship 11-18 Μαΐου 2024

Από τις 15 έως τις 18 Μαΐου 2024 στο 𝐔𝟏𝟓 𝐄𝐔𝐑𝐎𝐏𝐄𝐀𝐍 𝐂𝐇𝐀𝐌𝐏𝐈𝐎𝐍𝐒𝐇𝐈𝐏 𝟐𝟎𝟐𝟒 (GR/FS/WW) πάνω…

1 ώρα ago

Κορινθία: Έπεσαν οι υπογραφές για το έργο της αποχέτευσης των ακαθάρτων του ανατολικού μετώπου

  Τρεις διαδοχικές συμβάσεις για την έναρξη του μεγάλου έργου της αποχέτευσης των ακαθάρτων του ανατολικού…

2 ώρες ago

Νέες ταυτότητες: Πότε λήγουν οι παλιές – Πόσο κοστίζουν οι καινούριες

Υποχρεωμένοι να βγάλουμε νέες ταυτότητες είμαστε όλοι οι Έλληνες, με την διαδικασία να έχει ήδη…

3 ώρες ago

Κηφισιά: Αναζητούνται ο οδηγός και η συνοδός που ξέχασαν παιδί στο σχολικό επί ώρες

Αναζητούνται ο οδηγός και η συνοδός που ξέχασαν παιδί στο σχολικό λεωφορείο επί ώρες, τη…

3 ώρες ago