ΕΛΛΑΔΑ

Σπαρτιάτες: Αρχηγός κόμματος χωρίς βουλευτές ο Στίγκας – Η απάντηση των 11, οι διαγραφές και οι καταγγελίες πρακτικών greek mafia!

Mόνος και επισήμως έμεινε ο πρόεδρος της 12μελούς Κοινοβουλευτικής Ομάδας των “Σπαρτιατών”, Βασίλης Στίγκας, καθώς και οι 11 βουλευτές υπέγραψαν κείμενο εναντίον του.

 

Σε αυτό τονίζεται: «Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι. Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε.

Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στίγκας; Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή.

Η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΕΡΒΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ»

Προηγουμένως ο Βασίλης Στίγκας διέγραψε τρεις βουλευτές από την ΚΟ των Σπαρτιατών. Πρόκειται για τους Κόντη, Δημητροκάλη και Χατζηβαρδά. «Δεν νοείται σε μια ΚΟ οι βουλευτές να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εξυπηρετώντας άλλου σκοπούς», τονίζεται στην επιστολή που έστειλε στον κ. Τασούλα.

Να διατυπώσει εγγράφως αν υφίσταται ή όχι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών κάλεσε νωρίτερα τον επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. «Εκτιμώ από αυτά που είπατε ότι η σημερινή σας ομιλία είναι το κύκνειο άσμα της ύπαρξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σας όπως υφίσταται σήμερα και μάλιστα με πολύ βαριές αιτιάσεις. Θα δω και τα πρακτικά αλλά θέλω να ξέρετε ότι λογικό είναι πως περιμένω και εγγράφως μια τέτοια διατύπωση αυτής της εξελίξεως ώστε να εκδοθεί και απαραίτητη ληξιαρχική πράξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

Νωρίτερα ο πρόεδρος των Σπαρτιατών ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή τόνισε ότι πλέον πρέπει να καταγραφεί στο ρεκόρ Γκίνες καθώς είναι αρχηγός κόμματος χωρίς του βουλευτές του στα έδρανα.

Κατηγορεί ξένα κέντρα και εξωκοινοβουλευτική παρέμβαση (σ.σ. δεν μίλησε για ρον Ηλία Κασιάρη αλλά υπονοεί αυτόν), έκανε λόγο για greek mafia επισημαίνοντας ότι δεν φοβάται κανένα.

«Εχω μπει στο ρεκόρ γκίνες αλλά δεν φταίω εγώ», δήλωσε ο Βασίλης Στίγκας ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή αναφερόμενος στην απουσία του συνόλου της κοινοβουλευτικής του ομάδας από την αίθουσα της Βουλής στην σκιά της κρίσης που περνά το κόμμα. «Το λέω δημόσια ότι είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα -εξωκοινοβουλευτικά- κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου», συνέχισε χωρίς να αναφερθεί στο όνομα του Ηλία Κασιδιάρη. «Τα ξένα κέντρα παραπέμπουν σε «greek mafia» που λένε τι θα κάνουν, πως θα το κάνουν και πότε θα το κάνουν», συνέχισε. Η χώρα καίγεται, έχουμε τεράστια εθνικά θέματα, τις ταυτότητες και χίλια δυο άλλα προβλήματα και «κάποιοι επιλέγουν αυτό για να κάνουν το δικό τους. Εγω στέκομαι όρθιος και θα στέκομαι. Πιστέψτε με είμαι έτοιμος και δημοκράτης δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανένα».

 

Βουλή: H μοναξιά του Στίγκα – Μόνος του στα έδρανα των Σπαρτιατών

Σε βαθιά μοναξιά ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας κατά την έναρξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής, στην προ ημερησίας συζήτηση για τις φωτιές, καθώς δίπλα του δεν υπήρχε ούτε ένας βουλευτής από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.Το “φλας” αποτυπώνει την εσωκομματική φουρτούνα των “Σπαρτιατών” που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη…

 

Φαίνεται ότι είναι προ των θυρών η διάσπαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών την ώρα που εξελίσσεται αγώνας δρόμου για τον Βασίλη Στίγκα να κρατήσει το κόμμα του αλλά και την κρατική χρηματοδότηση. Οι 9 βουλευτές της επιρροής Ηλία Κασιδιάρη επιμένουν στη διεξαγωγή «ανοικτού» συνεδρίου του κόμματος, προσβλέποντας πως θα λειτουργήσει ως Δούρειος Ιππος για να πάρουν το κόμμα και να το προσφέρουν ως «λάφυρο» στον έγκλειστο στις φυλακές του Δομοκού.

Η χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. των Σπαρτιατών που θα εξέταζε το θέμα της διεξαγωγής συνεδρίου αναβλήθηκε για σήμερα το απόγευμα. Η επίσημη αιτιολόγηση της αναβολής ήταν η επίκληση ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος του προέδρου, εάν και σύμφωνα με πληροφορίες η πραγματική αιτία είναι ότι ο Βασίλης Στίγκας προσπαθεί να κερδίσει χρόνο προκειμένου να πάρει με το μέρος του τέσσερις βουλευτές, ώστε η Κ.Ο. των Σπαρτιατών σε μια ενδεχόμενη μαζική αποχώρηση των βουλευτών επιρροής Κασιδιάρη να μην πέσει κάτω των 5, που ως συνέπεια θα έχει μεταξύ άλλων και την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης.

Κύκλοι του προέδρου των Σπαρτιατών, σε συζητήσεις τους, καταγγέλλουν ότι οι «9+» βουλευτές επιρροής Ηλία Κασιδιάρη μέσω του συνεδρίου θέλουν να δημιουργήσουν νέα κομματική ιεραρχία. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης όχι απλώς έχει διεισδύσει στην Κ.Ο. των Σπαρτιατών, αλλά έχει ορίσει συγκεκριμένους βουλευτές ως αρχηγό και υπαρχηγό του κόμματος.

Πρόσθεταν, δε, πως τις τελευταίες ημέρες λαμβάνουν μαζικές αιτήσεις εγγραφής στους Σπαρτιάτες με στόχο να διευρυνθεί η βάση με πρώην στελέχη του κόμματος Κασιδιάρη.

Η γραμμή άμυνας του Βασίλη Στίγκα σε αυτή την επιχειρούμενη εισβολή κατευθυνόμενων από τον Δομοκό νέων μελών στους Σπαρτιάτες, έλεγαν οι ίδιες πηγές, είναι το Καταστατικό των Σπαρτιατών, που προβλέπει ότι για την εγγραφή ενός μέλους απαιτείται η υπογραφή του προέδρου και με αυτόν τον τρόπο ο Βασίλης Στίγκας θα τις μπλοκάρει.

hlektragr

Recent Posts

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

  Καιρός: Η πρόγνωση για Σάββατο και Κυριακή Σάββατο 18/5 Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία…

5 ώρες ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

5 ώρες ago

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας

Καθίζηση του οδοστρώματος και κατολισθήσεις βράχων, οδήγησαν την Τροχαία Αττικής στην απόφαση για πλήρη διακοπή…

5 ώρες ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

5 ώρες ago

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

6 ώρες ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

6 ώρες ago