ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Αποκάλυψη – Χωρίς DNA του Μιχάλη τα τέσσερα μαχαίρια και τα πειστήρια

Νέα Φιλαδέλφεια: Κανένα ίχνος DNA του Μιχάλη Κατσούρη στα τέσσερα μαχαίρια που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ.

Οι δύο αναδιπλούμενοι σουγιάδες που είχαν βρεθεί στο έδαφος στο σημείο που έγινε η αιματηρή συμπλοκή και οι άλλοι δύο που είχαν βρεθεί στα χέρια ενός 22χρονου από την Αλβανία και ενός 23χρονου Κροάτη που αρνείται ότι ήταν δικό του, δεν φέρουν ίχνος γενετικού τύπου που να ταυτοποιείται με αυτό του Μιχάλη Κατσούρη.

Όπως εικάζουν οι Αρχές το μαχαίρι το χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για να πλήξει θανάσιμα τον 29χρονο, συνέχισε να το έχει στην κατοχή του και ίσως να το έχει εξαφανίσει.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι αν ο δολοφόνος είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες και πως μπορεί αυτό να εξακριβωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν περίπου 200 δείγματα DNA που δεν έχουν εξαχθεί από κάποια πειστήρια.

Τη προσεχή Δευτέρα (21/8/2023) θα ξεκινήσει η διαδικασία αντιστοίχισης και ταυτοποίησης του DNA των συλληφθέντων με τα πειστήρια προκειμένου να δουν οι αστυνομικοί αν κάποιο τους ανήκει.

Όσον αφορά τα κινητά των χούλιγκαν, δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Τη Δευτέρα αναμένεται η σχετική διάταξη άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών προκειμένου να ανοίξουν τα τηλέφωνα των συλληφθέντων. Λόγω του μεγάλου αριθμού των συλληφθέντων και την πίεση του χρόνου για τον σχηματισμό της δικογραφίας, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το ξεκλείδωμα των κινητών συσκευών καθώς και η ανάκτηση δεδομένων θα χρειαστούν αρκετό χρόνο προκειμένου να εξεταστούν.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση συνεχίζουν να αναζητούν στοιχεία για τους Κροάτες χούλιγκαν. Αυτό γίνεται στην Αμυγδαλέζα, όπου βρίσκονται τα 25 οχήματα που χρησιμοποίησαν οι χούλιγκαν για να κατέβουν από την Κακαβιά μέχρι και την Αττική. Σε αυτά αναζητούνται οι DNA και αποτυπωμάτων σε κομβικά σημεία των οχημάτων τα οποία δεν ταυτοποιούνται με αυτά των ήδη συλληφθέντων. Αυτό σημαίνει ότι και άλλοι Κροάτες χρησιμοποίησαν τα 25 αυτοκίνητα.

Νέα Φιλαδέλφεια: Το DNA του Μιχάλη και τα πειστήρια

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έρχεται το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Έρχεται το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σούμο σε συνεργασία με τη Πανελλήνια…

4 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας – Πρόσκληση σε εκδήλωση την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

4 ώρες ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

5 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η δράση «Together in Sport – Phase II» στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στην Κόρινθο

Παιδικά και νεανικά χαμόγελα πλημμύρισαν την Πέμπτη 9 Μαΐου τον υπαίθριο χώρο της Δομής Προσωρινής…

5 ώρες ago

«Εβδομάδα Μητέρας» | Δράσεις ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας…

5 ώρες ago

Αποτελέσματα και δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για το μήνα Απρίλιο 2024

Αποτελέσματα και δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για…

5 ώρες ago