ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Άρχισαν να «μιλούν» τα κινητά των Κροατών χούλιγκαν

Νέα Φιλαδέλφεια: Φως στις έρευνες για τη δολοφονία του Μιχάλη αναμένεται να ρίξουν και τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων που εξετάζονται από τις αρχές.

 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ  η ασφάλεια κατάσχεσε από την πρώτη στιγμή τα τηλέφωνα των Κροατών χούλιγκαν που συνελήφθησαν για τα επεισόδια γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Όπως προκύπτει κι από ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ η επεξεργασία των δεδομένων από ορισμένα κινητά έχει ήδη ξεκινήσει. Παρακάτω βλέπουμε μια φωτογραφία από το ιστορικό αναζήτησης στην εφαρμογή GPS Google maps.

Προκύπτει όλο το δρομολόγιο που έχει κάνει ο συγκεκριμένος οπαδός:

Στο κινητό υπάρχουν συγκεκριμένες διευθύνσεις σε διαμέρισμα στην Αθήνα στους Αμπελόκηπους και σε συγκεκριμένη διεύθυνση στο Μαρούσι, και η τελευταία αναζήτηση στο ιστορικό είναι στο σταθμό Ειρήνη. Όπως προκύπτει δηλαδή, έδρασαν βάσει σχεδίου και βάσει οδηγιών. Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των δεδομένων των κινητών μπορεί να ρίξει φως στο ποιοι προσκάλεσαν τους χούλιγκαν και ποιοι είναι οι οργανωτές της επίθεσης των Κροατών, αλλά μπορεί να φέρει στο φως βίντεο και φωτογραφίες.

Επίσης σε πλάνα που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ, σαν άλλος τακτικός στρατός, οι Κροάτες χούλιγκαν διακρίνονται να φορούν διακριτικά στον αριστερό ώμο για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους την ώρα των συμπλοκών.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Ήξερα πως πηγαίνει στην Ελλάδα μάλλον για καβγά» λέει ο πατέρας 19χρονου Κροάτη χούλιγκαν

Αποκαλύψεις για την κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα έκανε ο πατέρας ενός εκ των συλληφθέντων, ο οποίος μίλησε στην κροατική τηλεόραση. Ο Ιβάν Κούνατς, ο γιος του οποίου κρατείται στις φυλακές Αυλώνα, τόνισε πως γνώριζε για το ταξίδι των οπαδών της Ντινάμο στην Αθήνα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή, καταδίκασε τις πράξεις βίας, είπε πως δεν κατηγορεί την Ελληνκή Αστυνομία που «κάνει τη δουλειά της», ωστόσο, πρόσθεσε, πως είναι άδικο να χαρακτηρίζονται όλοι «χούλιγκαν». «Δεν είναι ήρωες… αλλά δεν είναι και όλοι χούλιγκαν. Δύσκολα μπορείς να συγκρατήσεις ένα 20χρονο παιδί» τόνισε, σε άλλο σημείο των λόγων του.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ιβάν Κούνατς στην Dnevnik Nova TV, ο 19χρονος γιος του, του είπε χθες το πρωί πως κρατείται με άλλους 11 οπαδούς της Ντινάμο στο ίδιο κελί, στις φυλακές Αυλώνα.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του νεκρού Έλληνα, ανεξάρτητα από το ποιος τον σκότωσε, καμία ζωή δεν αξίζει τέτοιου είδους ανοησίες, οπότε δεν έχω να πω τίποτα άλλο εκτός από το ότι λυπάμαι εκ μέρους αυτών των παιδιών, των γονέων και της Κροατίας», είπε.

« Ήξερα ότι θα πήγαινε εκεί, ως γονείς προσπαθήσαμε να τον νουθετήσουμε, ειδικά από τη στιγμή που ξέρουμε πού πηγαίνει και κάτω από ποιες συνθήκες. Μπορείς να μιλήσεις σε ένα 20χρονο αγόρι, αλλά δύσκολα μπορείς να του το απαγορεύσεις αν το έχει σχεδιάσει, ειδικά αν δεν εξαρτάται από εμένα. Δούλευε, έβγαλε χρήματα και μπορούσε να καλύψει το ταξίδι» συνέχισε ο Κούνατς.

«Αμφιβάλλω αν εκείνος και η παρέα του γνώριζαν τι συνέβαινε. Υποθέτω ότι πίστευαν πως θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο πρόβλημα εκεί, αλλά δεν μπορούσαν να υποθέσουν ότι θα τελείωνε έτσι, ότι υπήρχε κάτι προσχεδιασμένο. Εξάλλου, πρόκειται για παιδιά, όχι για κάποιους δολοφόνους. Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι δεν ήξερε ότι πήγαινε σε έναν οργανωμένο καβγά. Είναι πιθανό να το ήξερε και δεν ήθελε να μου το πει γιατί θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη η πίεση που θα του ασκούσα. Δεν είναι το ίδιο γι’ αυτούς, ξέρετε, έχουν τους δικούς τους κανόνες σ’ αυτό το περιβάλλον και είναι δύσκολο να τους λογικέψεις» συμπλήρωσε ο πατέρας του 19χρονου Κροάτη χούλιγκαν.

Ο γιος του, όπως είπε, ξεκίνησε με αυτοκίνητο μαζί με άλλους τρεις συνομηλίκους του από τη γειτονιά τους. «Μας έχει πει ότι είναι καλά, ότι δεν του συνέβη τίποτα, ότι δεν έχει πληγωθεί ή ότι κάποιος τον κακομεταχειρίστηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα αυτά τα παιδιά εκεί κάτω είναι καλά και ανησυχούν περισσότερο για τους γονείς τους γιατί ξέρουν ότι έχουν αγωνία και ενοχλούνται με όσα μαθαίνουν».

Ο Ιβάν Κούνατς τόνισε πως δεν γνωρίζει αν ο γιος του είχε κάποιο όπλο, αλλά πιστεύει ότι κανείς δεν έφυγε από την Κροατία οπλισμένος, ενώ κάποιοι τους ξεγέλασαν και τους χρησιμοποίησαν. «Πέρασαν τρία, τέσσερα σύνορα. Τους υποσχέθηκαν κάποιο είδος τρελής διασκέδασης, τους έδωσαν όπλα και τους χρησιμοποίησαν για να πετύχουν τους στόχους τους. Πέρασαν πολλά από το μυαλό μου, αλλά πιθανότατα όταν τον δω, θα είμαι φυσιολογικός γονιός, θα τον αγκαλιάσω με ευτυχία».

Ο Κούνατς δεν κατηγορεί την Ελληνική Αστυνομία, λέγοντας ότι έκαναν τη δουλειά τους, καταλαβαίνει γιατί τα μέσα ενημέρωσης τους αποκάλεσαν χούλιγκαν και δεν τους κατηγορεί, και είναι εντελώς τρελό γι’ αυτόν που κάποια κροατικά μέσα και γονείς τους αποθεώνουν ως ήρωες. «Σίγουρα δεν είναι σωστό, αλλά είναι το παιδί μου και θα κάνω τα πάντα γι’ αυτό».

Νέα Φιλαδέλφεια: Πώς περιγράφουν οι αστυνομικοί τα επεισόδια [βίντεο ντοκουμέντο]

Με στρατιωτική οργάνωση και υπό τις εντολές δύο «στρατηγών» που τους καθοδηγούν, τους βάζουν σε σειρά και σχεδόν τους στοιχίζουν, λειτούργησε το τάγμα εφόδου των χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, όπως έχει καταγραφεί στο νέο βίντεο – ντοκουμέντο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές.

Το βίντεο, φέρνει στη δημοσιότητα σελίδα οπαδικού περιεχομένου

 

Την ώρα που οι 105 Κροάτες υποστηρίζουν στις απολογίες τους ότι δεν ήρθαν με διάθεση να προκαλέσουν επεισόδια στην Αθήνα, αλλά μόνο να υποστηρίξουν την ομάδα τους, στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα βίντεο, που τους δείχνουν να κινούνται μαζικά προς το ΟΠΑΠ αρένα σαν οργανωμένος στρατός, κρατώντας στα χέρια τους ρόπαλα και στειλιάρια, φορώντας στην πλειοψηφία τους μαύρα ρούχα με κουκούλες και πολλοί έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Από το γκρουπ των χούλιγκανς ξεχωρίζουν κάποια άτομα, που φαίνεται άλλες φορές να τους συγκρατούν και άλλες να δίνουν το σήμα για την επίθεση, κρατώντας ηγετικό ρόλο. Σαράντα λεπτά μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρή οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, ήρθαν τετ α τετ με μηχανοκίνητη ομάδα χούλιγκαν.

Ενδεικτικά είναι τα όσα περιγράφει αστυνομικός στην κατάθεσή του: «Περί την 23.50 ώρα, όταν φτάσαμε στο γήπεδο της Ριζούπολης, από την πλευρά της Ανθέων, είδαμε να βρίσκονται εκεί ομάδα με περίπου πενήντα δίκυκλα με δύο επιβάτες το καθένα, σχεδόν τριάντα μέτρα μακριά μας. Μόλις μας αντιλήφθηκαν και εκείνοι, ανέστρεψαν τα οχήματά τους και διέφυγαν στο σύνολό τους με κατεύθυνση προς την οδό Χαλκίδος», αναφέρει.

Σύμφωνα με όσα καταθέτουν οι αστυνομικοί ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή της Ριζούπολης.

«Χωριστήκαμε σαν διμοιρία σε δύο ομάδες και εγώ με την δεύτερη ομάδα, πραγματοποιήσαμε τακτική κίνηση προς τα άτομα εντός της οδού Ανθέων, με κατεύθυνση ομοίως με τα άτομα προς την οδό Χαλκίδος. Στο χωμάτινο παρκάκι που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ανθέων και Αμασίου, προλάβαμε τρία άτομα πεζά, τα οποία μόλις φτάσαμε στο ύψος που βρίσκονταν, έπεσαν στο έδαφος, όπου και τους ακινητοποιήσαμε» λέει άλλος.

Με περίπου 150 άτομα ήρθε αντιμέτωπη άλλη ομάδα αστυνομικών μετά τα επεισόδια, σύμφωνα με την κατάθεση άλλου άνδρα της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης. «Την 23.35 εντοπίσαμε στην συμβολή των οδών Προμπονά και Αριοβαρζανού μια ομάδα ατόμων, 150 περίπου, τα οποία έφεραν σκουρόχρωμα ρούχα και κινήθηκαν προς την οδό Αριοβαρζανού. Τα ανωτέρω άτομα τα ακολουθούσαν έτερες αστυνομικές δυνάμεις και μας ενημέρωσαν ότι τα άτομα αυτά, συμμετείχαν στα επεισόδια και είχαν τραπεί σε φυγή» λέει άλλος αστυνομικός.

Το γκρουπ των Κροατών όπως υποστηρίζει ο ίδιος επιτέθηκε στους άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

«Κινούμενοι επί της Ανθέων τα άτομα αυτά κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μας και ενήργησαν επίθεση σε βάρος των ομάδων ΔΡΑΣΗ, με τα χέρια και τα πόδια τους. Εμείς περί ώρα 23.40 καταφέραμε και ακινητοποιήσαμε τέσσερις εξ αυτών. Δεσμεύσαμε τα τέσσερα άτομα και τα προσαγάγαμε στην έδρα της Υπηρεσίας για τα περαιτέρω. Κατά την δέσμευσή τους δεν ανηύραμε στην κατοχή τους κάποιο παράνομο αντικείμενο και δεν ανέφεραν τίποτα. Ήταν και οι τέσσερις αλλοδαποί. Συνολικά τα άτομα που προσήχθησαν στην Υπηρεσία σας από εμάς και τις ομάδες ΔΡΑΣΗΣ είναι 84» προσθέτει.

Αντιμέτωποι με οπαδούς σε δίκυκλα ήρθε και άλλη ομάδα αστυνομικών.

«Όταν φτάσαμε στον Περισσό αποβιβαστήκαμε από το υπηρεσιακό μας λεωφορείο και κινηθήκαμε πεζοί, περίπου τριακόσια μέτρα έως το κατάστημα Lidl που βρίσκεται στην οδό Παπαναστασίου. Όπως κινούμασταν μέχρι να φτάσουμε στο Lidl είδαμε να βρίσκονται εκεί περίπου πέντε με έξι δίκυκλα, με δύο επιβάτες το καθένα. Αυτοί μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία μας έκαναν αναστροφή και διέφυγαν προς το κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας» αναφέρει ένας τρίτος αστυνομικός.

Όπως λένε προχώρησαν στην σύλληψη δύο Κροατών, οι οποίοι ήταν τραυματίες και δεν προέβαλαν αντίσταση.

«Στο πάρκινγκ της οδού Αμασίου και πλησίον της θύρας 10, εντοπίσαμε δύο άτομα τα οποία ήταν τραυματισμένα στο έδαφος. Τους ακινητοποιήσαμε και καλέσαμε το κέντρο επιχειρήσεων για να προσέλθει σταθμός του ΕΚΑΒ να τους παραλάβει» περιγράφει.

Οι αρχές πιθανολογούν ότι τα περίπου 150 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και κατάφεραν να διαφύγουν παρείχαν κάλυψη στους Κροάτες Χούλιγκανς.

Νέα Φιλαδέλφεια: Το βίντεο-σοκ

Εν τω μεταξύ, σοκ προκαλεί το νέο βίντεο που ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας, από τη στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι χούλιγκαν επιτίθενται με μανία και χτυπούν με ρόπαλο το 29χρονο, ο οποίος νωρίτερα είχε δεχθεί πλήγμα από μαχαίρι. Οι αρχές έχουν εντοπίσει τη φιγούρα του δράστη: ψηλός, εύσωμος, με τατουάζ στο λαιμό και καλυμμένα χαρακτηριστικά.

Τα αποτελέσματα- τις επόμενες μέρες- από την σύγκριση του DNA θεωρούνται κομβικής σημασίας. Δείγματα γενετικού υλικού που έχουν ληφθεί από τους κρατούμενους συγκρίνονται με το γενετικό υλικό από τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σημείο της επίθεσης.Πιθανή ταύτιση θα οδηγήσει σε άμεσες εξελίξεις.

Στο επίκεντρο των ερευνών όλες αυτές τις μέρες είναι ο εντοπισμός του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις πρώτα μαχαιρώθηκε και στην συνέχεια  τον χτύπησαν με τα ρόπαλα. Σε οπτικό υλικό  που ήρθε στην δημοσιότητα φαίνεται να  επιχειρεί να διαφύγει και δέχεται χτυπήματα με ρόπαλα. Επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από το ψυγείο ενός περιπτέρου. Λίγο μετά φαίνεται να χάνει τις αισθήσεις του και να μεταφέρεται στο ασθενοφόρο.

Oι αστυνομικοί αναζητούν βίντεο και από κινητά τηλέφωνα σε μία προσπάθεια να βρουν στοιχεία για εκείνους που τον κυνηγούν. Ένα άλλο πεδίο ερευνών είναι τα κατασχεμένα κινητά των προφυλακισμένων αλλά και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Οι αστυνομικοί αναζητούν  βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια που μπορεί να τράβηξαν οι ίδιοι οι  εμπλεκόμενοι. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό  οπτικού υλικού στην διαδρομή από τα σύνορα έως την Αθήνα όπου μετακινήθηκαν οι χούλιγκαν.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι έρευνα στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. η οποία αναμένεται να οδηγήσει και σε άλλες απομακρύνσεις αξιωματικών που σχετίζονται με την υπόθεση.

hlektragr

Recent Posts

Ίσθμια : Περιβαλλοντική δράση ”Λούνα παρκ Ανακύκλωσης”

Στις 22 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» θα πραγματοποιηθεί η περιβαλλοντική δράση…

8 ώρες ago

ΔΥΠΑ – Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πώς θα χορηγηθούν 300.000 voucher

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), αναμένεται…

9 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων στα προγράμματα: Φωτοβολταϊκά στη Στέγη και Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι

Καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Φωτοβολταϊκά στη Στέγη…

9 ώρες ago

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Από το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο Υπουργός…

11 ώρες ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Διαμαρτύρονται για την φτωχοποίησή τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα, καθώς καταγγέλλουν φτωχοποίηση της αστυνομίας. Αστυνομικοί έστησαν σκηνές απέναντι…

11 ώρες ago

Έγκριση όρων δημοπράτησης στην Περιφερειακή Επιτροπή έργου οδικής ασφάλειας της ΠΕ Μεσσηνίας

Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης και καθορίστηκε η επιτροπή διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ…

11 ώρες ago