ΕΛΛΑΔΑ

Τα γεμιστά της τεμπέλας – Νηστίσιμο πιλάφι με πιπεριές

Σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα καλοκαιρινό πιλάφι με πιπεριές που για πολλούς είναι και τα γεμιστά της τεμπέλας! Αυτό διότι χρησιμοποιούμε πάνω κάτω τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούμε όταν γεμίζουμε τα λαχανικά μας στα γεμιστά.

 

Είναι ένα μαμαδίστικο φαγητό για τις γυναίκες που δεν έχουν χρόνο ή υλικά. Οικονομικό, παραδοσιακό και πεντανόστιμο, τα παιδάκια θα το λατρέψουν σίγουρα κι εσείς θα γλιτώσετε χρόνο και κόπο, αδειάζοντας και γεμίζοντας πιπεριές και ντομάτες.

Τα γεμιστά της τεμπέλας – Νηστίσιμο πιλάφι με πιπεριές

Υλικά
Πιπεριά 2 μεγάλες πράσινες (για γεμιστά)
Πιπεριά 2 μεγάλες κέρατο
Ντομάτα 2
Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο 50 ml. καλό
Ρύζι 1 φλυτζάνι τσαγιού Καρολίνα η γλασέ
Κρασί 1 ποτήρι του κρασιού λευκό
Μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
Δυόσμος 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό
Αλάτι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Ρίγανη Κατά βούληση φρέσκια

Εκτέλεση για το πιλάφι με πιπεριές
Αρχικά πλένουμε και ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ τις πιπεριές κέρατο, τις πιπεριές για γεμιστά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τις ντομάτες και την φρέσκια ρίγανη. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και να γυαλίσει.

Έπειτα βάζουμε και τις πιπεριές και τις σοτάρουμε κι αυτές για 5 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε και το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει και λαδωθεί. Σβήνουμε το φαγητό μας με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο, τον μαϊντανό και την ρίγανη. Επίσης προσθέτουμε και περίπου 3 ποτήρια νερό, μέχρι να καλυφθεί το φαγητό. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά περίπου.

Ελέγχουμε όσο μαγειρεύουμε μήπως χρειαστεί περισσότερο νερό και αλάτι διότι το ρύζι απορροφά γρήγορα το νερό προτού βράσει. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, ανακατεύουμε και συχνά για να μην μας κολλήσει.

hlektragr

Recent Posts

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

  Καιρός: Η πρόγνωση για Σάββατο και Κυριακή Σάββατο 18/5 Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία…

21 ώρες ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

21 ώρες ago

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας

Καθίζηση του οδοστρώματος και κατολισθήσεις βράχων, οδήγησαν την Τροχαία Αττικής στην απόφαση για πλήρη διακοπή…

21 ώρες ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

21 ώρες ago

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

21 ώρες ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

22 ώρες ago