ΕΛΛΑΔΑ

Συντετριμένοι όλοι στην κηδεία του Στάθη Τσιτλακίδη – Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο

«Αθάνατος», «Είσαι ο ήρωάς μας» φώναξαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι κατά την έξοδο της σορού του σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη από την εκκλησία όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.

Το «τελευταίο αντίο» στον κυβερνήτη του «Φάντομ» έγινε μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης. Τραγικές φιγούρες οι γονείς, τα αδέλφια και η σύντροφος του 31χρονου πιλότου που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τον πρόωρο χαμό του.

Tο φέρετρο ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία, ενώ πλήθος κόσμου συνόδευε την πομπή προς την τελευταία κατοικία του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους.

«Είσαι ο ήρωάς μας» είπε με πόνο ο αδελφός του 31χρονου πιλότου, που εκφώνησε επικήδειο. Μέσα στην εκκλησία, οι γονείς του αδικοχαμένου σμηναγού έδειχναν συντετριμμένοι. Σπαρακτική ήταν η εικόνα της μητέρας που έλεγε το όνομα του παιδιού της κοιτώντας τον ουρανό ενώ ο πατέρας του μπήκε στην εκκλησία υποβασταζόμενος. Τραγική φιγούρα και η σύντροφός του, που κρατούσε μια φωτογραφία του στα χέρια της.

Από νωρίς το πρωί έφταναν στην εκκλησία δεκάδες στεφάνια από συγγενείς, φίλους και τις στρατιωτικές αρχές. Η οικογένεια του άτυχου Τσιτλακίδη αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσει 1000 κουφέτα και λουλούδια σε όσους βρέθηκαν εκεί για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Στάθη.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στον ιερό ναό των Ταξιαρχών παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητοτάκη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, και άλλων πολιτικών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, καθώς και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης απέτισαν φόρο τιμής στον σμηναγό, ο οποίος κηδεύεται με τιμές αντιπτεράρχου.

Βουβός ο πόνος των οικείων του, με έναν συνάδελφό του και τον αδελφό του να τον αποχαιρετούν με επικήδειους, στο εσωτερικό του μικρού ιερού ναού, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, στη γενέτειρά του, στο ορεινό χωριό Γρανίτης της Δράμας.

«Ήρθε ο ήρωάς μας, είχες ακόμα πολλά να προσφέρεις στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά δυστυχώς έφυγες πολύ νωρίς», ανέφερε στον επικήδειό του, συνάδελφός του, με έκδηλη συγκίνηση.

«Ποτέ δεν υπήρξες ένας απλός άνθρωπος. Ήσουν πάντα ένας ήρωας. Τιμούμε την προσπάθεια κάποιου να καταφέρει το αδύνατο με κάθε κόστος. Μας έδειξες τον δρόμο, εδώ, στο ακριτικό Νευροκόπι. Απέδειξες ποια είναι τα ιδανικά και οι αξίες της πατρίδας μας. Έδειξες έμπρακτα την έννοια της φιλίας, της συντροφιάς και της οικογένειας», ανέφερε, από την πλευρά του, ο αδελφός του.

Της πομπής που μετέφερε τη σορό του άτυχου σμηναγού στον ιερό ναό Παμμεγιστών Ταξιαρχών, στον Γρανίτη Δράμας, προπορευόταν αξιωματικός – συνάδελφός του, που κρατούσε το ξίφος και το πηλήκιό του και ο οποίος τον Οκτώβριο θα γινόταν κουμπάρος στον γάμο του.

Από το πρωί, οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα σε όλη την περιοχή και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Νευροκοπίου όπου ο δήμαρχος κήρυξε τριήμερο πένθος.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

1 ημέρα ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago