ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Phantom: Ράγισαν και οι πέτρες στο «αντίο» στον 29χρονο Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα – «Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της»

Μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης είπαν το τελευταίο αντίο σήμερα 02/02 στο  Πικέρνι Αρκαδίας στον άτυχο υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, τον συγκυβερνήτη του μοιραίου F–4 Φάντομ, η οικογένεια,  συγγενείς, φίλοι, αλλά και όλη η Ελλάδα. Παρόντες μεταξύ πολλών επισήμων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον γιο τους αποχαιρέτησαν οι γονείς του. Πρώτος ο πατέρας του και στην συνέχεια η μητέρα του, η οποία κατάφερε και στάθηκε όρθια απέναντι στο παιδί της, για να του απευθύνει τον ύστατο και συνάμα σπαρακτικό αποχαιρετισμό.

«Μάριε αγόρι μου, γλυκό αστέρι της ψυχής μου πάντα χαμογελαστός ποτέ δεν με είχες στενοχωρήσει. Ήρεμος και χαμογελαστός. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της, ο καλύτερος αδερφός για τα αδέρφια σου ο καλύτερος εγγονός για τους παπούδες σου. Λάτρευες την ταχύτητα τις μηχανές και τα κατάφερες. Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Όλη η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπό σου και φωνάζει Αθάνατος. Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Ο Αγγελάκος μου που τόσο θαύμαζα. Και πόσο περήφανη με έχεις κάνει. Και πόσο να ‘ξερες θα μου λείψεις. Θα αφιερώσω δυο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη σε όλους τους πολίτους που χάθηκαν και θα συνεχίσουν να πετάνε για την πατρίδα μας. Ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Καλό ταξίδι παιδί μου και όσο αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου Μάριος πέθανε υπέρ πατρίδος! Αθάνατος!», είπε η μητέρα του με όλη την Ελλάδα να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

«Ο Μάριος σαν νέος άνθρωπος είχε καταφέρει να πετύχει κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Κάτι που δεν είναι εφικτό για τους περισσότερους από εμάς. Να εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το «εσείς». Δεν ήθελε να πηγαίνει ταξίδια στο εξωτερικό, ίσως για να μην αποχωριστεί την πατρίδα. Πέρσι μόνο μου ζήτησε να πάμε στην Αμερική να δει τον αδερφό το. Δεν εγκατέλειψε και δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα στον κόσμο. Μακάρι, εύχομαι να τον μνημονεύει η πατρίδα κάπου-κάπου. Ίσως έτσι αναπαύεται καλύτερα η ψυχή του. Και όπως μου έλεγε όταν τον ρωτούσα για τον μισθό του, “πατέρα, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει, εγώ μόνο στην Ελλάδα” μου έλεγε. Πιστεύω ότι το χρέος του το πλήρωσε. Το μόνο παρήγορο ότι πέθανε όπως επιθυμούσε. Νωρίς αλλά γεμάτος Ελλάδα. Καλό σου ταξίδι αγάπη μου».

ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου.

Άγημα απέδωσε τιμές κατά την έξοδο της σορού από την εκκλησία με τον κόσμο να ραίνει το φέρετρο του ηρωικού υποσμηναγού με λευκά τριαντάφυλλα και να φωνάζει: «Αθάνατος». Εκείνη τη στιγμή που η μητέρα του ηρωικού υποσμηναγού λύγισε και λιποθύμησε την ώρα που έπαιρναν το παιδί της.ο παρών στην κηδεία του άτυχου συγκυβερνήτη του μοιραίου F – 4 Φάντομ που συνετρίβη στην Ανδραβίδα, έδωσε η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Στην εκκλησία κατέφθασε από νωρίς πολύς κόσμος, ενώ εκεί βρίσκονται και τα δεκάδες στεφάνια που έχουν στείλει οι συγγενείς, οι φίλοι, ο πολιτικός κόσμος, αλλά και η στρατιωτική ηγεσία. Μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, πλήθος βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και απόστρατοι και εν ενέργεια αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έφτασε στο ναό κρατώντας στο χέρι της ένα λευκό τριαντάφυλλο.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου

''Εν μέσω ετοιμασιών για την έκθεση ζωγραφικής " ΜΗΤΡΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ " στο Beau…

14 ώρες ago

«Ιπτάμενο» πλοίο φαινόταν από την ακτή – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα

«Ιπτάμενο» πλοίο στα ανοιχτά της Κύμης – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που το…

15 ώρες ago

Γιορτή της Μητέρας 2024: Πότε πέφτει και πώς καθιερώθηκε

Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο. Ως είθισται, η…

16 ώρες ago

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024” από τις 24 έως τις 29 Μαΐου

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”. Φέτος, θα διεξαχθούν…

17 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -40- άτομα Στο πλαίσιο…

17 ώρες ago

Κορινθία: Συνελήφθη 41χρονος με μαχαίρι και ναρκωτικά

Συνελήφθη την Τετάρτη 8 Μαΐου το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας, από αστυνομικούς…

18 ώρες ago