ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση μαχητικού F-4: Κορυφώνεται η αγωνία για τον εντοπισμό του Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη

Κορυφώνεται η αγωνία για τον εντοπισμό του 31 ετών σμηναγού, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου F4 FANTOM την ώρα που οι εμπειρογνώμονες αλλά και στελέχη της πολεμικής αεροπορίας προσπαθούν να φωτίσουν τα αίτια του δυστυχήματος.

Άκαρπες έχουν καταστεί μέχρι τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή του F4 που συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αρχές ψάχνουν τον σμηναγό σε βάθος 1.000 και πλέον μέτρων και για τον λόγο αυτόν θα επιστρατευθεί το ειδικό υποβρύχιο για μεγάλα βάθη, «Ναυτίλος», το οποίο ανήκει στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να βοηθήσει και αυτό στην ανεύρεση του 31χρονου.

Την ίδια ώρα, τα σενάρια, με βάση το προφίλ της απαιτητικής άσκησης χαμηλής ναυτιλίας, ως προς το τι μπορεί να οδήγησε σε αυτήν την τραγωδία, είναι πολλά.

Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα που οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δύο χειριστών του μοιραίου Φάντομ, η τουρκική πολεμική αεροπορία έκανε 38 παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, και άλλα ελληνικά μαχητικά «σηκώθηκαν» για να τα αναχαιτίσουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι, υπάρχει μία άτυπη συμφωνία κατά την οποία, όταν υπάρχει αεροπορικό δυστύχημα σε μία χώρα, η άλλη σταματά να προκαλεί, πράγμα που η Τουρκία, όπως φάνηκε δεν σεβάστηκε.

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός του ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, επισκέφθηκαν την οικογένεια του πιλότου Μάριου Τουρούτσικα στην Τρίπολη, προκειμένου να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους. Οι γονείς του υποσμηναγού συγκυβερνήτη Μάριου Τουρούτσικα συγκλονισμένοι δέχτηκαν τα συλλυπητήρια και τα θερμά λόγια που τους απηύθυναν.

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

20 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

20 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

21 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

21 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

21 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

22 ώρες ago