ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε 3 μαθητές για την επίθεση εξωσχολικών σε μαθητές Λυκείου – Ποια είναι η αιτία

Δύο κορίτσια, σύμφωνα με τις καταθέσεις που έλαβαν οι αστυνομικοί, ήταν η αιτία μιας επίθεσης, ομάδας εξωσχολικών, εναντίον μαθητών στο 5ο Λύκειο Νέας Ιωνίας. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 3 συλλήψεις.

Οι τρεις συλληφθέντες είναι ηλικίας 18 ετών. Αφορμή για την άγρια επίθεση, φαίνεται πως ήταν προσωπικοί λόγοι και συγκεκριμένα τα μάτια μίας κοπέλας.

Όπως κατήγγειλε ένας γονέας, υπήρχαν αναφορές ότι ορισμένοι εκ των δραστών κουβαλούσαν μαζί τους μαχαίρια για εκφοβισμό. Ένας μαθητής έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και τραυματίστηκε, ενώ ένας άλλος, στην προσπάθειά του να γλιτώσει από τους εξωσχολικούς επιχείρησε να περάσει τον δρόμο, αλλά τον χτύπησε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, δύο κορίτσια, σύμφωνα με τις καταθέσεις που έλαβαν οι αστυνομικοί, ήταν η αιτία της οργανωμένης, όπως διαφαίνεται, επίθεσης, ομάδας 15-20 εξωσχολικών, ηλικίας 16 έως 20 ετών, εναντίον μαθητών γυμνασίου και λυκείου του 5ου Λυκείου Νέας Ιωνίας, χθες το μεσημέρι (Δευτέρα 23/1).

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 17χρονου και ακόμα δύο νεαρών, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και ένας 20χρονος. Παράλληλα, αναζητούνται άλλοι έξι. Όλοι κατηγορούνται για σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία σε βάρος ανηλίκων, ενώ ο 17χρονος επιπλέον για ψευδή κατάθεση.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι ανήλικοι δράστες που φορούσαν μάσκες full face, είχαν στόχο συγκεκριμένο μαθητή, τον οποίο έψαχναν. Ένας από τους μαθητές της τρίτης γυμνασίου τραυματίστηκε από γροθιές στο σαγόνι και το κεφάλι, όταν τέσσερις από τους φερόμενους δράστες, προσέγγισαν έναν ακόμη μαθητή της δευτέρας λυκείου και τον ρώτησαν αν γνώριζε τον ανήλικο που αναζητούσαν. Όταν εκείνος έγνεψε καταφατικά δεν δίστασαν να τον χτυπήσουν.

Η χθεσινή, νέα, συμπλοκή, φαίνεται να είναι συνέχεια περιστατικού που σημειώθηκε την Παρασκευή (20/1), μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων του λυκείου με τον ξυλοδαρμό 17χρονου μαθητή. Στην κατάθεσή του φέρεται να έδωσε το μικρό όνομα του 20χρονου αλλά και το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησε με αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο να ταυτοποιηθεί.

Οι αστυνομικοί μέσα από μαρτυρίες εντόπισαν την πινακίδα του οχήματος που χρησιμοποίησαν κατά την διαφυγή τους, το οποίο ήταν του πατριού του 17χρονου. Σύμφωνα πάντως με την δικογραφία που σχηματίστηκε και το ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεση του βιντεοληπτικού υλικό στο οποίο έχει καταγραφεί ο 17χρονος να κατευθύνεται τρέχοντας προς το αυτοκίνητο, μετά το επεισόδιο, να το ξεκλειδώνει, να μπαίνει μέσα σε αυτό και μαζί του να τρέχουν και να επιβιβάζονται ακόμα πέντε άτομα.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

1 ημέρα ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago