ΕΛΛΑΔΑ

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του 50χρονου λογιστή στο Μοσχάτο

Τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης που έφτασαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας δείχνουν ότι ο θάνατος του 50χρονου προήλθε από απαγχονισμό όταν απομακρύνθηκε η καρέκλα από τα πόδια του αποκλείοντας έτσι το σενάριο του στραγγαλισμού.

Πρόκειται για ένα εύρημα αρκετά σημαντικό καθώς με αυτό αποδεικνύεται πως ο 50χρονος δεν δολοφονήθηκε πριν τοποθετηθεί στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός. Η 47χρονη άλλωστε που συνελήφθη είχε καταθέσει ότι πριν τον απαγχονισμό του ασφαλιστή είχε αποπειραθεί να τον πνίξει με κορδόνι. Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό της ότι δεν κατάφερε να τον στραγγαλίσει.

Επίσης, κατά την εξέταση της σορού του θύματος από τον ιατροδικαστή, εντοπίστηκαν ίχνη ξυλοδαρμού, κακώσεις και δέκα περίπου κατάγματα στα πλευρά, τέσσερις εκχυμώσεις σε κεφάλι και μύτη, μια εκχύμωση στον βραχίονα (που δείχνει στάση άμυνας). Είχε επίσης χτυπήματα κάτω από τον ώμο, τα οποία δείχνουν πως ήταν μέχρι και 15 ημερών.

Αναλυτικά, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 50χρονος λογιστής έφερε κατάγματα στα πλευρά δεξιά και αριστερά. Στο αριστερό χέρι εντοπίστηκε εκχύμωση, κάτι που δηλώνει ότι ενδεχομένως προσπάθησε να καλυφθεί. Επιπλέον, εκχύμωση έφερε και στον βραχίονα, η οποία υπολογίζεται ότι έγινε πριν από 5 ημέρες.

Στον θώρακα βρέθηκαν χτυπήματα που υπολογίζονται ότι προκλήθηκαν πριν από 15 μέρες. Σημειώνεται πως οι τοξικολογικές εξετάσεις είναι πολύ σημαντικές, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν και παραμένουν ακόμα και μετά την ιατροδικαστική.

Συγκεκριμένα γεννάται το ερώτημα πώς το θύμα κατάφερε να σηκωθεί, να δέσει τη ζώνη και να αυτοκτονήσει, αφού είχε πολλαπλά χτυπήματα και κατάγματα.

Επίσης, κάτι ακόμα που ζητά απαντήσεις είναι το πώς ο 50χρονος δε βρέθηκε πλήρως αιωρούμενος, αλλά το ένα του πόδι ακουμπούσε σχεδόν εξ ολοκλήρου στο έδαφος.

Κρίσιμες για τη διερεύνηση της υπόθεσης είναι και οι τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς ερευνάται το ενδεχόμενο το θύμα να είχε κάνει χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Το χρονικό
Η 47χρονη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας έφτασε στην περιοχή του Μοσχάτου αναζητώντας το σπίτι του 50χρονου, χωρίς να γνωρίζει την ακριβή διεύθυνση. Πλησίασε τον υπάλληλο ενός συνεργείου αυτοκινήτων και τον ρώτησε αν γνωρίζει τον κύριο Νίκο Κ.

Ο υπάλληλος φαίνεται να της είπε τη διεύθυνσή του στην οδό Άνδρου που ήταν ένα τετράγωνο πιο κάτω, με την 47χρονη να του λέει: «Πάρε τηλέφωνο την αστυνομία, θα τον σκοτώσω». Στις 18:30, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μοσχάτου-Ταύρου έφτασαν στο διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας της οδού Άνδρου, καθώς είχαν λάβει κλήση για έντονες φωνές. Την πόρτα άνοιξε η 47χρονη, με τους αστυνομικούς να βρίσκουν κρεμασμένο στο μονόζυγο τον 50χρονο ασφαλιστή.

Στα πρώτα της λόγια στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά που τη συνέλαβαν η 47χρονη (Ε.Σ.) περιέγραψε λεπτομερώς τα όσα έγιναν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (16/1) στο σπίτι του 50χρονου ασφαλιστή.

«Είχε φάει 200.000 ευρώ από εμένα και μέλη της οικογένειάς μου. Πήγα στο σπίτι του να ζητήσω εξηγήσεις, και να επιστρέψει τα χρήματα. Μία μου έλεγε ότι δεν υπήρχαν τα χρήματα, μία ότι υπήρχαν αλλά δεν μου έλεγε που βρίσκονται. Εξαγριώθηκα και τον χτύπησα στο κεφάλι με έναν χριστουγεννιάτικο γυάλινο αντικείμενο με νερό. Έπειτα προσπάθησα να τον πνίξω με ένα κορδόνι αλλά αντιστάθηκε.

Τον τράβαγα βίντεο για να έχω αποδείξεις ότι μου είχε φάει τα λεφτά. Πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο και όταν επέστρεψα τον βρήκα πάνω σε μια καρέκλα. Είχε φτιάξει έναν αυτοσχέδιο βρόγχο με μια θηλιά από ζώνη σε μονόζυγο της πόρτας του υπνοδωματίου. Αυτά τα είχε βάλει εκεί πριν πάω εγώ στο σπίτι του.

Εμφανιζόταν απελπισμένος που δεν μπορούσε να δώσει τα χρήματα και μου έλεγε ότι δεν αντέχει άλλο και θα αυτοκτονήσει. ”Με τόσα λεφτά που μου έφαγες πέρνα το κεφάλι σου και αυτοκτόνησε” του είπα. Όταν πέρασε τη θηλιά στο κεφάλι του, κλώτσησα την καρέκλα και εκείνος κρεμάστηκε», φέρεται να είπε η 47χρονη κατηγορούμενη.

Τα βίντεο στο κινητό της 47χρονης
Η δικηγόρος της κατηγορούμενης Κατερίνα Τσιώνα, μιλώντας στην ΕΡΤ, περιέγραψε την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει η 47χρονη, τονίζοντας πως “δεν μιλάμε για δολοφονία αλλά για αυτοκτονία“.

“Η εντολέας μου προσπάθησε να αποτρέψει τον θάνατο που είχε προαποφασίσει ο 50χρονος” πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Τσιώνα, υπάρχουν και βίντεο μέσα από το διαμέρισμα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της γυναίκας.

“Υπάρχει ένα βίντεο που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας για τα χρήματα (σ.σ. ο 50χρονος φέρεται να χρωστούσε 200.000 ευρώ στην 47χρονη) και υπάρχει και δεύτερο βίντεο από το δραματικό περιστατικό που εξελίχθηκε” υπογράμμισε η δικηγόρος.

Τα βίντεο αυτά έχουν τραβηχτεί από την ίδια την 47χρονη και, σύμφωνα με την δικηγόρο της, είναι ευρήματα που έχουν περιληφθεί στη δικογραφία. “Είχε προαποφασίσει ο θανών να προχωρήσει στην πράξη του” επισήμανε η κυρία Τσιώνα και συμπλήρωσε:

“Οι συνθήκες που έφτασε (σ.σ. ο 50χρονος) μέχρι τον απαγχονισμό είναι καταγεγραμμένες, προσπάθησε (σ.σ. η 47χρονη) να τον αποτρέψει και γι’ αυτό χτύπησε. Αυτό που δεν έχει φωτιστεί είναι ότι δεν είχε κίνητρο να τον σκοτώσει, ήθελε να μάθει που είναι τα χρήματα και εκείνος της είπε ότι τα χρήματα υπάρχουν”.

 

hlektragr

Recent Posts

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

  Καιρός: Η πρόγνωση για Σάββατο και Κυριακή Σάββατο 18/5 Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία…

7 ώρες ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

7 ώρες ago

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας

Καθίζηση του οδοστρώματος και κατολισθήσεις βράχων, οδήγησαν την Τροχαία Αττικής στην απόφαση για πλήρη διακοπή…

7 ώρες ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

7 ώρες ago

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

7 ώρες ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

8 ώρες ago