ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται… χειμώνας: Σαββατοκύριακο με βροχές και χιόνια

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο καθώς πέφτει η θερμοκρασία, ενώ θα πέσουν βροχές αλλά ακόμη και χιόνια σε ορισμένες περιοχές.

Η πρόγνωση για το Σάββατο
Ειδικότερα, το Σάββατο βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα, στην Ανατολική Κρήτη και πιθανώς στις Νοτιοανατολικές Κυκλάδες και στα νοτιότερα τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα ανατολικά και στο Αιγαίο, με πιθανότητα για βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στην Εύβοια, στις Σποράδες και στη Χαλκιδική.

Από τις απογευματινές ο καιρός στα δυτικά θα παρουσιάσει προοδευτική επιδείνωση με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα Επτάνησα και ενδεχομένως σε παράκτια τμήματα της δυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 12, στην Ήπειρο από -1 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 15 βαθμούς, στα Επτάνησα από 5 έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 14-15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 και προοδευτικά τοπικά 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13-14 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11-12 βαθμούς.

Η πρόγνωση καιρού για την Κυριακή
Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες και όλη την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα, βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Στα υπόλοιπα θα υπάρχουν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η δράση «Together in Sport – Phase II» στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στην Κόρινθο

Παιδικά και νεανικά χαμόγελα πλημμύρισαν την Πέμπτη 9 Μαΐου τον υπαίθριο χώρο της Δομής Προσωρινής…

12 λεπτά ago

Λουτράκι: «Πάμε ανακύκλωση» – Βιωμάτικες δράσεις & εκδήλωση βράβευσης

𝚷𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚴𝚨𝚱𝚼𝚱𝚲𝛀𝚺𝚮 | 𝚩𝚰𝛀𝚳𝚨𝚻𝚰𝚱𝚬𝚺 𝚫𝚸𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺 & 𝚬𝚱𝚫𝚮𝚲𝛀𝚺𝚮 𝚩𝚸𝚨𝚩𝚬𝚼𝚺𝚮𝚺 για τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους…

30 λεπτά ago

Ημιορεινός αγώνας «Παπαλάμπρεια 2024» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο ημιορεινός αγώνας «Παπαλάμπρεια 2024» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου, για 5η φορά, με…

32 λεπτά ago

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα (από 13.5.2024 έως 19.5.2024)

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 13 Μαΐου 2024 έως 19 Μαΐου  2024) τα δρομολόγια…

35 λεπτά ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών Από…

37 λεπτά ago

Στην Κορώνη για τον εορτασμό της Παναγίας Ελεήστριας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Την προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε με λαμπρότητα η Κορώνη, την Παρασκευή 10 Μαΐου, γιορτή…

8 ώρες ago