ΕΛΛΑΔΑ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στη Μητρόπολη οι γιοι του για τα διαδικαστικά της κηδείας – Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας στην εκκλησία η σορός του

Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι προετοιμασίες για τα διαδικαστικά της ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Όπως γίνεται γνωστό, η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, τον Αγιο Ελευθέριο από τις 6 το πρωί της Δευτέρας και για τέσσερις ώρες προκειμένου όποιος το επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής, ενώ λίγο νωρίτερα οι γιοι του μετέβησαν στην Μητρόπολη της Αθήνας προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες συνεννοήσεις για τα διαδικαστικά της τελετής.

Νικόλαος και Παύλος επισκέφθηκαν και το γειτονικό παρεκκλήσι στο οποίο θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του πατέρα τους.

Στην κηδεία αναμένεται να έρθουν: ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας, με τη σύζυγό του Λετίθια, και τις κόρες τους Έλενα και Κριστίνα. Το «παρών» θα δώσει και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος. Καθώς και η αδελφή του εκλιπόντος, επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, η οποία βρίσκεται ήδη στην Αθήνα.

Η πρώην βασιλική οικογένεια έχει στείλει προσκλήσεις, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη όλες οι επίσημες απαντήσεις για τις αφίξεις.

Πολύ πιθανό είναι να βρεθεί στην Αθήνα και ο ξάδελφος του τέως βασιλιά, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Χένρι. Άγνωστο παραμένει ποιος θα εκπροσωπήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Ως πιθανό σενάριο θεωρείται η έλευση του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος τον είχε βαφτίσει, ωστόσο το Μπάκιγχαμ δεν έχει δώσει καμία επίσημη ανακοίνωση. Πιθανόν είναι επίσης να έρθει η πριγκίπισσα Άννα της Αγγλία, καθώς και η βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα.

Στην κηδεία θα παραβρεθούν επίσης μέλη των βασιλικών οικογενειών της Σουηδίας, της Νορβηγίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας.

 

hlektragr

Recent Posts

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Συνελήφθησαν -42- άτομα, προσήχθησαν…

8 ώρες ago

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων :ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά των Συλλόγων στην προαγωγή…

9 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Δράση «για την Προώθηση της Ισότητας των Φύλων» σήμερα, Κυριακή 26 Μαΐου

Ο Δήμος Κορινθίων σας καλεί την Κυριακή 26 Μαΐου & ώρα 20:00μ.μ. στην Πλατεία Παναγή…

10 ώρες ago

Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Κορινθίων (ΔΕ Σαρωνικού,Σολυγείας)

Δημοσιοποίηση των εναλλακτικών σεναρίων χωρικής οργάνωσης Μελέτης «Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Κορινθίων (ΔΕ Σαρωνικού,Σολυγείας) Ο…

10 ώρες ago

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024

Ένα πλούσιο Πρόγραμμα Πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, παρουσιάστηκε από την Αντιδήμαρχο…

11 ώρες ago

Γαλάζιες σημαίες: Πρωτιά για την Κορινθία – 15 γαλάζιες σημαίες σε παραλίες του νομού

  Το διεθνές βραβείο ποιότητας της Γαλάζιας Σημαίας για τη φετινή χρονιά κέρδισαν 625 Ελληνικές…

12 ώρες ago