ΕΛΛΑΔΑ

Ρωσία: Η χρήση… κινητών τηλεφώνων από τους στρατιώτες φταίει για το φιάσκο στο πεδίο της μάχης, λέει το Κρεμλίνο

Αναβρασμός επικρατεί στην Μόσχα μετά το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχθηκαν ως τώρα οι ρωσικές δυνάμεις από τους Ουκρανούς την Κυριακή (1/1), κατά το οποίο πέθαναν τουλάχιστον 89 Ρώσοι στρατιώτες. Προσπαθώντας να αιτιολογήσει αυτό που συνέβη, το Κρεμλίνο κατηγόρησε τους ίδιους τους στρατιώτες ότι υπονόμευσαν τις θέσεις τους, επειδή χρησιμοποιούσαν παρανόμως τα…κινητά τους.

Η Μόσχα είχε προηγουμένως κάνει λόγο για 63 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες στην επίθεση αυτή στη Μακιίφκα, στην επαρχία Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας.

Η ανακοίνωση αυτή του Κρεμλίνου έρχεται την ώρα που αυξάνεται η οργή μεταξύ Ρώσων σχολιαστών, οι οποίοι επικρίνουν σφοδρά την εξέλιξη της «στρατιωτικής επιχείρησης» του Πούτιν στην Ουκρανία. Η κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στρέφεται κυρίως εναντίον των διοικητών του ρωσικού στρατού και όχι εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν έχει σχολιάσει δημοσίως την επίθεση.

Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τέσσερις ουκρανικοί πύραυλοι έπληξαν ένα «προσωρινό κέντρο ανάπτυξης του στρατού» στη Μακιίφκα. Αν και έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα για το περιστατικό, βασική αιτία για την επίθεση ήταν ξεκάθαρα η παράνομη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους στρατιώτες, επεσήμανε το υπουργείο.

«Το γεγονός αυτό επέτρεψε στον εχθρό να εντοπίσει και να καθορίσει τις συντεταγμένες της τοποθεσίας των στρατιωτών για να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε λίγο μετά τη μία σήμερα τα ξημερώματα, τοπική ώρα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο πλήγμα στο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα χθες Τρίτη (2/2), στο οποίο δήλωσε ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια νέα μεγάλη επίθεση.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι ηγέτες της Ρωσίας θα χρησιμοποιήσουν όσα μέσα τους έχουν απομείνει και όλους όσους μπορούν να συγκεντρώσουν για να αλλάξουν τον ρου του πολέμου και τουλάχιστον να καθυστερήσουν την ήττα τους», τόνισε ο Ζελένσκι.

«Πρέπει να ανατρέψουμε αυτό το ρωσικό σενάριο. Προετοιμαζόμαστε για αυτό. Οι τρομοκράτες πρέπει να χάσουν. Οποιαδήποτε προσπάθεια για τη νέα τους επίθεση πρέπει να αποτύχει», πρόσθεσε.

hlektragr

Recent Posts

Μια σπάνια ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται στη Γη

Μια ηλιακή καταιγίδα σπάνιας έντασης κατευθύνεται προς τη Γη και θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα…

1 ημέρα ago

Έναρξη Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Πάλης στο Λουτράκι – Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης & ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας…

1 ημέρα ago

Λουτράκι: U15 European Wrestling & Grappling Championship

Το Grappling είναι ένα στυλ πάλης που συνδυάζει την τεχνική που προέρχεται από διάφορα αθλήματα…

1 ημέρα ago

Εκδήλωση στην Κόρινθο για την έμφυλη βία την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

2 ημέρες ago

Έργα προστασίας από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου

Έργα προστασίας  από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου, τα οποία, σύμφωνα με τη…

2 ημέρες ago

Κόρινθος: Παρουσίαση βιβλίου του Απ. Παπαφωτίου

«Το Territorio της Κορίνθου και η Βενετική Υδατογέφυρα στο Ποτάμι Ράχιανι του Άσσου Κορινθίας (Ιστορία-κατασκευή)»…

2 ημέρες ago