ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας υπέβαλλε ο Κούγιας

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 34χρονη, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη για το θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, έχει κληθεί σε απολογία για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Ωστόσο, το εάν τελικά η Ρούλα Πισπιρίγκου θα πραγματοποιηθεί σήμερα η απολογία της, δεν είναι ακόμα γνωστό. Και αυτό καθώς ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας κατέθεσε νέο αίτημα εξέτασης μαρτύρων, μεταξύ των οποίων ιατροδικαστών, επιστημόνων ειδικών γνώσεων, αλλά και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης άλλων. Το συγκεκριμένο αίτημα απορρίφθηκε και στη συνέχεια ο κ. Κούγιας κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας. το δικαστήριο έχει διακόψει για 45 λεπτά ώστε να αποφασίσει για το αίτημα εξαίρεσης και όπως είπε ο κ. Κούγιας αν τελικά απορριφθεί είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την κατηγορούμενη.

“Δεν θα επιτρέψουμε να απολογηθεί η κα κατηγορουμένη χωρίς να διερευνηθεί κάθε πτυχή των ιατροδικαστικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων, επειδή όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από το στάδιο της προδικασίας”, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος τόνισε πως χαρακτηριστικά η υπεράσπιση της πως σε διαφορετική περίπτωση “θα προβώ σε όλες τις νόμιμες διαδικαστικές ενέργειας, ώστε να εξασφαλίσω τα νόμιμα συμφέροντά της”.

Σε κάθε περίπτωση η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, που κάνουν λόγο για θάνατο των δυο κοριτσιών από εγκληματική ενέργεια.

Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο ότι δολοφόνησε τα παιδιά της, σε δηλώσεις του επανέλαβε πως είναι πεπεισμένος πως η συγκεκριμένη υπόθεση είναι “η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη” και προανήγγειλε “συγκλονιστικές ανατροπές” από τις οποίες “κάποιοι θα πάνε φυλακή”.

Μεταξύ άλλων ζητείται να κληθούν και να εξετασθούν σήμερα ή και αύριο, ωστόσο πριν την απολογία της κας κατηγορουμένης, η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας Αθηνών και Πειραιώς Ουρανία Δημακοπούλου, η κα Χαρά Σπηλιοπούλου και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα.

hlektragr

Recent Posts

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία

Τι αναφέρει η ΕΛ. ΑΣ. για την υπόθεση «Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών του…

15 ώρες ago

Βόλος: Ανατίναξαν ATM και πήραν σημαντικό χρηματικό ποσό

Άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό και ανατίναξαν ATM της Εθνικής Τράπεζας, στις Αλυκές του Βόλου,…

16 ώρες ago

Διάρρηξη στα γραφεία της διεύθυνσης εκλογών του Υπουργείο Εσωτερικών

Διάρρηξη στα γραφεία της διεύθυνσης εκλογών του ΥΠΕΣ κατήγγειλε στην ΕΛΑΣ ο αρμόδιος διευθυντής. Σύμφωνα…

16 ώρες ago

Τα Δημοτικά σχολεία Ξυλοκέριζας & Αγ.Βασιλείου συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία»

Το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» απευθύνεται σε ολόκληρη την σχολική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους στις…

18 ώρες ago

Τροπολογία στον Οικοδομικό Κανονισμό: Ο συντελεστής δόμησης θα ορίζει το επιπλέον ύψος στα κτίρια

Κατατέθηκε επίσημα στη Βουλή η τροπολογία του ΥΠΕΝ που αφορά στον εξορθολογισμό της χρήσης των…

18 ώρες ago

Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

H καρδιά του αγροτικού κόσμου «χτύπησε» στην 10η πανηγυρική έκδοση του Πανελλήνιου Συνεδρίου για την…

18 ώρες ago