ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απολογείται για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 34χρονη, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη για το θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, έχει κληθεί σε απολογία για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Ωστόσο, το εάν τελικά η Ρούλα Πισπιρίγκου θα πραγματοποιηθεί σήμερα η απολογία της, δεν είναι ακόμα γνωστό. Και αυτό καθώς ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας κατέθεσε νέο αίτημα εξέτασης μαρτύρων, μεταξύ των οποίων ιατροδικαστών, επιστημόνων ειδικών γνώσεων, αλλά και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης άλλων.

Πρόκειται για αίτημα που κατατέθηκε την παραμονή της προγραμματισμένης απολογίας της και μετά από δυο προθεσμίες που έχει ήδη λάβει η κατηγορούμενη από την αρμόδια ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Ανάλογο αίτημα που είχε υποβάλει στο παρελθόν είχε ικανοποιηθεί από την 35η τακτική ανακρίτρια Αθηνών.

“Δεν θα επιτρέψουμε να απολογηθεί η κα κατηγορουμένη χωρίς να διερευνηθεί κάθε πτυχή των ιατροδικαστικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων, επειδή όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από το στάδιο της προδικασίας”, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος τόνισε πως χαρακτηριστικά η υπεράσπιση της πως σε διαφορετική περίπτωση “θα προβώ σε όλες τις νόμιμες διαδικαστικές ενέργειας, ώστε να εξασφαλίσω τα νόμιμα συμφέροντά της”.

Σε κάθε περίπτωση η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, που κάνουν λόγο για θάνατο των δυο κοριτσιών από εγκληματική ενέργεια.

Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο ότι δολοφόνησε τα παιδιά της, σε δηλώσεις του επανέλαβε πως είναι πεπεισμένος πως η συγκεκριμένη υπόθεση είναι “η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη” και προανήγγειλε “συγκλονιστικές ανατροπές” από τις οποίες “κάποιοι θα πάνε φυλακή”.

Μεταξύ άλλων ζητείται να κληθούν και να εξετασθούν σήμερα ή και αύριο, ωστόσο πριν την απολογία της κας κατηγορουμένης, η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας Αθηνών και Πειραιώς Ουρανία Δημακοπούλου, η κα Χαρά Σπηλιοπούλου και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα.

hlektragr

Recent Posts

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ανεγνώσθησαν σήμερα στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων…

4 ώρες ago

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Τελετή του Αγίου Φωτός – Πώς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…

5 ώρες ago

3 τόνοι κρέατα και 8 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν από την «Θεοπροσφορά» ενόψει της εορτής του Πάσχα

«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…

5 ώρες ago

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…

5 ώρες ago

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου – Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…

5 ώρες ago

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…

5 ώρες ago