ΕΛΛΑΔΑ

Δάσκαλε που δίδασκες και… ναρκωτικά διακινούσες

Ενας Σέρβος παραστρατιωτικός με αιματηρό παρελθόν και συμμετοχή σε μαζικές εκτελέσεις, ακόμα και παιδιών, ένας Κροάτης με πάνω από 50 ληστείες στο ενεργητικό του, ένας Σέρβος αντιεξουσιαστής που πρωταγωνίστησε σε συμπλοκές με την Αστυνομία, ένας Κύπριος χούλιγκαν και ένας… Ελληνας δάσκαλος Δημοτικού ήταν ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Οι κακοποιοί έφερναν κατεργασμένη κάνναβη από την Ισπανία, κρυμμένη μέσα σε… σκόνη απορρυπαντικών, την αποθήκευαν σε διαμερίσματα τύπου Airbnb και τη διακινούσαν σε όλη την Αττική.

Στις 22 Μαρτίου 2018, ο Sasa C. περνάει το κατώφλι των φυλακών Sremska Mitrovica στη Σερβία, έχοντας εκτίσει 16 χρόνια και 4 μήνες φυλάκισης. Πρόκειται για περίπου τα 2/3 της ποινής που του είχε επιβληθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο για τη συμμετοχή του σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου.

Αγριότητες

Ως μέλος της διαβόητης παραστρατιωτικής μονάδας Scorpions, στις 28 Μαρτίου του 1999, είχε εκτελέσει εν ψυχρώ 14 άμαχους Αλβανούς στο Podujevo του Κοσσυφοπεδίου. Τα 7 θύματα ήταν παιδιά ηλικίας από 2 έως 15 ετών, ενώ τη ζωή τους έχασαν και 7 γυναίκες. Από το χτύπημα των παραστρατιωτικών που έγινε στην αυλή ενός οικογενειακού σπιτιού, τραυματίστηκαν σοβαρά 5 ακόμα παιδιά. Ο Sasa C., που ποτέ δεν δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του, αποφυλακίστηκε με την εξήγηση ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επανακοινωνικοποίησή του και ότι δεν αναμένεται να διαπράξει νέο ποινικό αδίκημα. Τρία χρόνια αργότερα, θα βρεθεί ξανά με χειροπέδες, αυτή τη φορά για διακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα.

Ενας 31χρονος δάσκαλος Δημοτικού ήταν ανάμεσα στα άτομα που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, κατά τη μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης. Ο εκπαιδευτικός είχε αναλάβει μέρος της διακίνησης κάνναβης και κοκαΐνης σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής. Μάλιστα, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, η 28χρονη σύζυγός του, που είναι κι εκείνη εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο, γνώριζε ότι υπήρχαν ναρκωτικά κρυμμένα στο σπίτι τους. Συνολικά, η ΕΛ.ΑΣ. πέρασε χειροπέδες σε 11 άτομα, με τα 9 να είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ερευνες και για άλλες εγκληματικές δραστηριότητες και διεθνείς διασυνδέσεις

Οπλα, εκρηκτική ύλη TNT, εξοπλισμός κατασκευής εκρηκτικών υλών και πλαστά δελτία ταυτότητας εντόπισαν οι Αρχές στις έρευνες που πραγματοποίησαν στους χώρους που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα. «Τα ευρήματα, σε συνδυασμό με το βαρύ ποινικό παρελθόν των μελών της οργάνωσης, διευρύνουν τη διενεργούμενη έρευνα σε επίπεδο διεθνούς συνεργασίας με άλλες διωκτικές ευρωπαϊκές και μη Αρχές, για τη διερεύνηση εμπλοκής τους σε ευρύ φάσμα εγκληματικότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Δημήτριος Δάβαλος, κατά την παρουσίαση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης.

Οπως διαπιστώθηκε, όλα σχεδόν τα μέλη του κυκλώματος είχαν βαρύ ποινικό παρελθόν, που ενδεχομένως συνδέεται με τα ευρήματα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν ένας 26χρονος Σέρβος ο οποίος διώκεται από τις ελληνικές Αρχές με καταδικαστική απόφαση για εκρήξεις και διατάραξη οικιακής ειρήνης. Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε πρωταγωνιστήσει σε επεισόδια αντιεξουσιαστών με άνδρες των ΜΑΤ το 2019. Περισσότερες από 50 ληστείες είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν ο 45χρονος Κροάτης κακοποιός. Ενα άλλο μέλος της οργάνωσης, από την Κροατία, έχει συλληφθεί από τις Αρχές της χώρας του για ναρκωτικά, απειλή, επίθεση σε αστυνομικούς και οικογενειακή βία.

Ανεργοι, αλλά έκαναν… μεγάλη ζωή

Σε… καφετέριες και νυχτερινά μαγαζιά περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους οι αλλοδαποί κακοποιοί, όπως διαπίστωσαν τα στελέχη της Ασφάλειας που παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους. Παρά το γεγονός ότι σπαταλούσαν αρκετά χρήματα, κανείς τους δεν είχε εργασία. Οι Αρχές εκτιμούν ότι μοναδικό τους εισόδημα ήταν τα χρήματα από την παράνομη δραστηριότητά τους. Το όφελος εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσε τις 250.000 ευρώ. Οι Σέρβοι και οι Κροάτες διακινητές δεν ζούσαν μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ χρησιμοποιούσαν ψευδή στοιχεία. Παράλληλα, φρόντιζαν να αλλάζουν διαρκώς χώρους, νοικιάζοντας Airbnb, για να μην αφήνουν ίχνη.

hlektragr

Recent Posts

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher

Ξεκινά αύριο (29.4.2024) Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 11:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων…

12 ώρες ago

Αττική Οδός: Τροχαίο ατύχημα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο – Καθυστερήσεις έως την έξοδο για Λαμία

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στην Αττική Οδό στο ύψος του κόμβου Δημοκρατίας στο ρεύμα προς…

13 ώρες ago

Σε κρίσιμη κατάσταση νεαρός στην Κοζάνη που ήπιε φυτοφάρμακο

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, προκειμένου να μεταφερθεί φάρμακο-αντίδοτο στην…

13 ώρες ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

14 ώρες ago

Πασχαλινή Συναυλία Φιλαρμονικής Λουτρακίου την Κυριακή 28 Απριλίου

Η Φιλαρμονική Λουτρακίου, στο δρόμο προς την κορύφωση του Θείου Πάθους τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρουσιάζει…

14 ώρες ago

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου «Πάσχα 2024- Καλαμάτα»

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με πολλές συμμετοχές, πραγματοποιήθηκε το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου…

15 ώρες ago