ΕΛΛΑΔΑ

Εύα Καϊλή: Αυτές είναι οι νέες φυλακές που μεταφέρθηκε – Είναι σαν μικρό χωριό

Εύα Καϊλή: Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Σεν Ζιλ στις Βρυξέλλες κρατείτo η Εύα Καϊλή από την Παρασκευή που κινητοποιήθηκε η έρευνα των βελγικών Αρχών με συνέπεια τη σύλληψή της.

Ωστόσο, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ, Ειρήνης Ζαρκαδούλα, η Καϊλή μεταφέρθηκε χθες σε νεοανεγειρόμενες φυλακές στην περιοχή Χάρεν, στο βορειοανατολικό άκρο της περιφέρειας της χώρας.

Οι φυλακές του Χάρεν δεν είναι σαν τις παραδοσιακές φυλακές. Θυμίζουν χωριό που αποτελείται από πολλά κτήρια και μονάδες, στην καθεμία εκ των οποίων κρατούνται περίπου 30 άτομα.

Οι κρατούμενοι μοιράζονται στα κτήρια ανάλογα με το προφίλ και την ηλικία τους και μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στους χώρους της μονάδας. Συμμετέχουν σε υποχρεωτικές δραστηριότητες, όπως είναι οι υπηρεσίες στην κουζίνα ή στο πλυντήριο.

Στις φυλακές του Χάρεν κρατούνται διάφοροι τύποι ατόμων: άνδρες, γυναίκες, γυναίκες με παιδιά, νεαροί κρατούμενοι και ψυχιατρικοί ασθενείς. Συνολικά, το χωριό μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 1.190 κρατούμενους, οι οποίοι ζουν σε ομάδες ατόμων που λειτουργούν αυτόνομα και ως ενιαία κοινωνική ομάδα.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ασχολούνται με την απασχόληση των κρατουμένων, η οποία περιλαμβάνει εργασία, αθλητικές δραστηριότητες, χαλάρωση και εκμάθηση.

Το «χωριό» των φυλακών του Χάρεν θεωρείται οικολογικά βιώσιμο, καθώς εφαρμόζονται διάφορες μέθοδοι εξοικονόμησης ενέργειας: ηλιακά πάνελ στις οροφές, 37.000τμ πρασίνου, γεωθερμικές αντλίες θερμότητας και παραγωγής ενέργειας.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

7 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

16 ώρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

18 ώρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

18 ώρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

19 ώρες ago