ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονίες: 18 μέσα σε 11 μήνες – Πως έγινε το φονικό στον Πειραιά

Γυναικοκτονίες: Μηνύματα στο κινητό του 24χρονου από άλλη γυναίκα «πυροδότησαν» τον μοιραίο καβγά στο διαμέρισμα της οδού Βάμβα, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Αυτό υποστήριξε ενώπιον των Αρχών ο καθ’ ομολογίαν δράστης της γυναικοκτονίας, ισχυριζόμενος ότι ο διαπληκτισμός που προηγήθηκε της δολοφονίας ξεκίνησε όταν η σύντροφός του κοίταξε το τηλέφωνό του. Ο καβγάς γρήγορα «φούντωσε» και ο νεαρός από την Αλβανία, που βρισκόταν υπό την επήρεια κοκαΐνης, αποφάσισε να δώσει τέλος στη λογομαχία με αίμα. Με ένα πιστόλι, πυροβόλησε στο κεφάλι τη 19χρονη φίλη του, που βρήκε τραγικό θάνατο. Λίγη ώρα αργότερα παραδόθηκε στις Αρχές, ομολογώντας το έγκλημα.

«Ηρθα να παραδοθώ. Σκότωσα τη σύντροφό μου. Είναι νεκρή στο σπίτι», είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά τα ξημερώματα του Σαββάτου ο 24χρονος γυναικοκτόνος. Περιπολικό έσπευσε στο διαμέρισμα στην οδό Βάμβα στα Καμίνια και οι αστυνομικοί βρήκαν αιμόφυρτη και χωρίς σφυγμό τη νεαρή κοπέλα από την Αλβανία. Στο σπίτι του ζευγαριού κλήθηκε ιατροδικαστής, ο οποίος κατά την αυτοψία διαπίστωσε ότι η άτυχη γυναίκα είχε χάσει τη ζωή της συνεπεία τραύματος στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο. Είχε κλείσει τα 19 της χρόνια τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγη ώρα νωρίτερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν το ζευγάρι είχε επιστρέψει στο σπίτι του στα Καμίνια μετά τη δουλειά. Η 19χρονη εργαζόταν σε μπαρ στην Καλλιθέα, ενώ ο 24χρονος σε νυχτερινό μαγαζί στον Πειραιά. Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο καθ’ ομολογίαν δράστης στους αστυνομικούς, η 19χρονη είδε στο κινητό του τηλέφωνο κάποια μηνύματα από άλλη γυναίκα και τότε ξέσπασε καβγάς. Την ώρα του διαπληκτισμού, ο 24χρονος πήρε ένα πιστόλι και πυροβόλησε δύο φορές τη σύντροφό του στο κεφάλι.

Το πρωί της Κυριακής, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά. Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Εμεινε για τουλάχιστον 2 ώρες στο γραφείο του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη. «Είναι δεδομένο πως μου έχει δηλώσει τη μεταμέλειά του. Είναι συντετριμμένος. Δεν θα ήθελα να κάνω μια πρόωρη τοποθέτηση για το αν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών», δήλωσε ο δικηγόρος του 24χρονου, Χρήστος Ντιβανίδης.

Εκρυψε το όπλο στην… κατάψυξη

«Προσπάθησα να… ξεθολώσω», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 24χρονος, όταν τον ρώτησαν γιατί καθυστέρησε να ειδοποιήσει τις Αρχές. Οπως υποστήριξε, βρισκόταν υπό την επήρεια κοκαΐνης και αντιλήφθηκε τι συνέβη όταν συνήλθε. Λίγη ώρα αφού δολοφόνησε τη σύντροφό του, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ. Δεν είχες καμία. Είχα μία. Αγαπούσα». Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σπίτι του ζευγαριού εντόπισαν το φονικό όπλο μέσα στην κατάψυξη. Εκεί το είχε τοποθετήσει ο δράστης αμέσως μετά την αποτρόπαια πράξη του. Οταν ρωτήθηκε για το πιστόλι, ισχυρίστηκε ότι το είχε αγοράσει παράνομα πριν από περίπου ένα χρόνο από κύκλωμα Ρουμάνων κακοποιών.

18 γυναικοκτονίες μέσα σε 11 μήνες

Η δολοφονία της 19χρονης στον Πειραιά έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους από τα χέρια των συντρόφων τους. Από την αρχή του 2022, έχουν σημειωθεί συνολικά 18 γυναικοκτονίες σε διαφορετικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., τα 18 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας μόνο φέτος έχουν αντιμετωπίσει πάνω από 10.000 υποθέσεις άσκησης βίας, στη συντριπτική πλειονότητά τους σε βάρος γυναικών. Και στην περίπτωση του ζευγαριού στα Καμίνια, γείτονες περιγράφουν συχνούς καβγάδες, που φέρεται να έπαιρναν επικίνδυνες διαστάσεις.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

2 ημέρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago