ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Σοκάρει η ομολογία της οικιακής βοηθού – «Ετσι έκανα τους φόνους»

Η οικιακή βοηθός ήταν κατά συρροή δολοφόνος ηλικιωμένων; Αυτό το σοκαριστικό ενδεχόμενο εξετάζουν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετά την κατάθεση που έδωσε η 45χρονη οικιακή βοηθός, η οποία ομολόγησε το πρωί της Δευτέρας ότι σκότωσε την 75χρονη κατάκοιτη γυναίκα που φρόντιζε στις Καλυθιές Ρόδου.

Ενώπιον των εμβρόντητων αστυνομικών, περιέγραψε λεπτομερώς τρεις ακόμα δολοφονίες ηλικιωμένων, ενώ υποστήριξε ότι είχε αποπειραθεί να πνίξει ακόμα και το παιδί της. Οι Αρχές, εξετάζουν τις συνθήκες θανάτου των τριών ηλικιωμένων, για να δουν εάν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της 45χρονης. Οπως διαπιστώθηκε, οι δύο από αυτούς είχαν χάσει τη ζωή τους τον καιρό που η οικιακή βοηθός είχε αναλάβει τη φροντίδα τους.

Με… ζάχαρη και μέλι περιέγραψε η 45χρονη στους αστυνομικούς ότι σκότωσε μια διαβητική ηλικιωμένη που φρόντιζε λίγους μήνες πριν σε περιοχή της Ρόδου. Δεν ήταν η πρώτη της φορά όπως είπε, καθώς το 2011 ισχυρίστηκε ότι είχε δολοφονήσει και πάλι μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας στη Λέρο, με υπερβολική δόση φαρμάκων. Η τρίτη ομολογία αφορούσε ηλικιωμένη γυναίκα στην οποία, όπως είπε, άσκησε σωματική βία και εκείνη πέθανε 5 ημέρες αργότερα. Το συγκεκριμένο περαστικό εκτυλίχθηκε μέσα στο 2022 και σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», οι συγγενείς της ηλικιωμένης υποστηρίζουν ότι είχαν απομακρύνει την οικιακή βοηθό νωρίτερα και όχι τις ημέρες που έχασε τη ζωή της.

Οι αστυνομικοί έκπληκτοι άκουσαν την 45χρονη όχι μόνο να… απαριθμεί δολοφονίες, αλλά να περιγράφει ακόμα και ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει το παιδί της με μια ζώνη, χωρίς ευτυχώς να τα καταφέρει. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου εξετάζουν με επιφύλαξη τα όσα κατέθεσε η 45χρονη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πάσχει από ψυχικό νόσημα και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν.

H 45χρονη στο πλαίσιο της προανάκρισης δίνοντας αδιευκρίνιστες πληροφορίες, ομολόγησε στους αστυνομικούς τρεις ακόμη φόνους.

Σε κατάθεση που έδωσε  αναφέρθηκε αρχικώς στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του γιού της Ταξιάρχη σε ηλικία ενός έτους. Είπε ότι τότε είχε διακόψει την φαρμακευτική αγωγή της και προσπάθησε να τον πνίξει και για τον λόγο αυτό την έκλεισαν στο ψυχιατρείο.

Στη δεύτερη κατάθεση που έδωσε είπε ότι προ 10ετίας όταν είχε λάβει εξιτήριο από το ψυχιατρείο της Λέρου έμεινε στο σπίτι ενός ημεδαπού και φρόντιζε την 63χρονη τότε Ειρήνη Περγαμάλη του Νικολάου που είχε πρόβλημα με την καρδιά της. Κοιμόταν όπως περιέγραψε μαζί της κι ένα μεσημέρι πήρε μια σύριγγα έβαλε μέσα νερό και χάπια της πίεσης που ελάμβανε και της τα χορήγησε από το στόμα με αποτέλεσμα τον θάνατό της. Την επόμενη ημέρα όπως περιέγραψε πήγε στην κηδεία και φόρεσε και μαύρα!!

Σε άλλη κατάθεση της,αναφέρθηκε πως ήλθε σε επαφή με την οικογένεια της 86χρονης Βασιλώς Σολδάτου του Σπυρανδρέα προ διετίας και πως ανέλαβε έναντι αμοιβής 650 ευρώ την φροντίδα της. Είπε ότι την πρόσεχε ένα χρόνο περίπου και κοιμόντουσαν μαζί σε δύο ενωμένα μονά κρεβάτια και της κρατούσε το χέρι. Η συγκεκριμένη ηλικιωμένη, όπως είπε, είχε κολίτιδα και σάκχαρο και όταν σταμάτησε τα χάπια που ελάμβανε για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας έβαλε σε μια σύριγγα γιαούρτι και ζάχαρη ή μέλι και της το έδωσε. Την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε η ηλικιωμένη με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο και πέθανε μια εβδομάδα μετά. Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να την σκοτώσει και ότι της έδωσε το συγκεκριμένο μείγμα τροφών γιατί δεν έτρωγε διότι είχε προσβληθεί από κορωνοϊό!

Περιέγραψε ακολούθως ότι ανέλαβε την φροντίδα της 70χρονης Θεοδοσίας Τοκούζη του Γεωργίου που έπασχε από άνοια, ήταν παχύσαρκη και κατάκοιτη. Υποστήριξε ότι την έδερνε γιατί δεν έτρωγε το φαγητό της. Είπε ότι είχε σταματήσει να λαμβάνει την αγωγή της για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας νευρίαζε  και έδερνε την ηλικιωμένη.

Πιθανολόγησε ότι ευθύνεται για τον θάνατό της γιατί την είχε χτυπήσει στο κεφάλι και δεν την τάιζε σωστά.
Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στον θάνατο της τελευταίας, οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τους συγγενείς της ηλικιωμένης οι οποίοι και δήλωσαν ότι ο θάνατός της παρήλθε έπειτα από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όχι στις 5 ημέρες που υποστηρίζει η 45χρονη, και μάλιστα δήλωσαν ότι απομάκρυναν την οικιακή βοηθό από την συγγενή τους νωρίτερα από τον χρόνο που απεβίωσε η ηλικιωμένη.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

13 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

22 ώρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

23 ώρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

23 ώρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ημέρα ago