Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης 500 μεταναστών στην Παλαιοχώρα Χανίων – Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι

Κρήτη: Σε εξέλιξη είναι στη θαλάσσια περιοχή 18 ναυτικά μίλια νότια της Παλαιοχώρας Χανίων επιχείρηση διάσωσης του λιμενικού για τη διάσωση μεγάλου αριθμού μεταναστών που επιβαίνουν σε αλιευτικό σκάφος
Στο σημείο βρίσκονται ήδη δύο φορτηγά πλοία, ένα δεξαμενόπλοιο και δύο ιταλικά αλιευτικά σκάφη, ενώ αναμένεται και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού. Σύμφωνα με μαρτυρίες των επιβαινόντων στο αλιευτικό που κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112 στο σκάφος επιβαίνουν περίπου 500 άτομα. Στο σημείο όπου βρίσκεται το σκάφος πνέουν ισχυροί άνεμοι έως 7 μποφόρ.
Το σήμα κινδύνου δόθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα μέσω του 112. Στην περιοχή βρίσκονται ένα δεξαμενόπλοιο και δύο φορτηγά πλοία τα οποία όμως λόγω έντονου κυματισμού δεν μπορούν να προσεγγίσουν το αλιευτικό.
Από τη Σούδα απέπλευσε η φρεγάτα «Κανάρης» που αναμένεται να φθάσει λίγο μετά τις 8 το πρωί, καθώς και δύο σκάφη του Λιμενικού και πιο συγκεκριμένα ένα ναυαγοσωστικό και ένα περιπολικό τα οποία, όμως, λόγω του καιρού αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη βάση τους.
Στην περιοχή δεσμεύτηκαν και κατευθύνονται στο σημείο και δύο ιταλικά αλιευτικά.