ΕΛΛΑΔΑ

Μελίνα Παρασκάκη: Σήμερα η δίκη για τον θάνατο της 4χρονης στην Κρήτη

Αναβιώνει σήμερα, σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, μετά από επτά χρόνια, η υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη από τη Νεάπολη, που είχε συνταράξει το πανελλήνιο.  Το άτυχο κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή το Δεκέμβριο του 2015, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, έπειτα από επέμβαση για τα κρεατάκια.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο που είχε γίνει τον Μάρτιο του 2021 είχε κρίνει αθώα την αναισθησιολόγο που είχε αντιμετωπίσει το περιστατικό, προκαλώντας την αντίδραση της οικογένειας της μικρής Μελίνας. Ωστόσο, μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της πρωτοδίκης απόφασης. Καταλυτικό ρόλο στην τελική κρίση του δικαστηρίου διαδραμάτισαν και οι θέσεις των τριών πραγματογνωμόνωντους οποίους είχε διορίσει, λίγο πριν την έκδοση απόφασης, προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις σε καίρια ερωτήματα.

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή της αναισθησιολόγου, υποστηρίζοντας ότι οι λανθασμένες ενέργειες της κατηγορούμενης ήταν εκείνες που οδήγησαν το παιδί στο θάνατο.

Το ιστορικό

Το παιδί είχε εισαχθεί για επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ωστόσο κατά την διάρκεια της ανάνηψης παρουσίασε βρογχοσπασμό, πιθανώς από αλλεργική αντίδραση στο αναισθητικό φάρμακο. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης και τη μεταφορά της στη ΜΕΘ Παίδων, η 4χρονη κατέληξε τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου, βυθίζοντας στην θλίψη την οικογένειά της

Η αναισθησιολόγος παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό έπειτα από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, το οποίο της καταλόγιζε βαριά ιατρική αμέλεια, κάνοντας λόγο για «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχοσπασμού, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία».

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

17 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

1 ημέρα ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

1 ημέρα ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

1 ημέρα ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ημέρα ago