ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη-Πολυτεχνείο: Πέντε συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές για τα επεισόδια

Ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης αναμένεται να βρεθούν σήμερα τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν αργά χθες το βράδυ για τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν με αφορμή την Επέτειο του Πολυτεχνείου, στην Θεσσαλονίκη.

Συνολικά, η Αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 87 προσαγωγές και, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, οι πέντε από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Πρόκειται για νεαρά άτομα που ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια που σημειώθηκαν και θα οδηγηθούν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες ανάμεσα τους την διατάραξη ειρήνης και την κατοχή εκρηκτικών υλών.

Θλίψη για την εικόνα του ΑΠΘ

Την ίδια ώρα, η εικόνα της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι αποκαρδιωτική! Μάρμαρα σπασμένα, που χρησιμοποίησαν οι κουκουλοφόροι ως «όπλα», σπασμένα τζάμια και αμέτρητα σκουπίδια συνθέτουν το σκηνικό στον εξωτερικό χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, μετά το τέλος των επεισοδίων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ, όταν άτομα από την πορεία των αντιεξουσιαστών επέστρεψαν στην Πολυτεχνική Σχολή. Εκεί, ξεκίνησαν να σπάνε μάρμαρα και αφού έστησαν οδοφράγματα στην Εγνατία και στους χώρους του Πανεπιστημίου, άρχισαν να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ προς τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Εκείνες, από την πλευρά τους, απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ η «Αύρα», το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ, επιχειρούσε διαρκώς, τόσο για να σβήσει τις φωτιές που άναβαν οι κουκουλοφόροι, όσο και για να τους απωθήσει.

Λίγο μετά τις 10 τα πράγματα ηρέμησαν, με τους υπαλλήλους του δήμου να σπεύδουν να καθαρίσουν την Εγνατία από σκουπίδια, αυτοσχέδια «όπλα» και αποκαΐδια, με σκοπό να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

hlektragr

Recent Posts

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”. Φέτος, θα διεξαχθούν…

3 ώρες ago

Το ΤΕΕ Roadshow σε Κόρινθο, Πύργο και Πάτρα

  Mε κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και…

4 ώρες ago

Δενδρόφυτευση στους Αγίους Θεοδώρους από μαθητές – Μια πρωτοβουλία της Motor Oil

Η 𝐌𝐨𝐭𝐨𝐫 𝐎𝐢𝐥 και ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, με τη συμμετοχή…

4 ώρες ago

Σαν σήμερα 27 Απριλίου

1805: Διεξάγεται η μάχη της Ντέρνα στη σημερινή Λιβύη, μεταξύ Αμερικανών πεζοναυτών υπό τον Γουίλιαμ…

5 ώρες ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 27 Απριλίου

Το Σάββατο του Λαζάρου και του Ιερομάρτυρος Συμεών επισκόπου Ιεροσολύμων είναι σήμερα, 27 Απριλίου. Ποιοι…

5 ώρες ago

Δήμος Σικυωνίων: Stymphalia Lake Run 2024

Ο Δήμος Σικυωνίων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και Αθλητικός Σύλλογος Σίσυφος, σε συνεργασία…

14 ώρες ago