ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Μάκρη: Κατασκευαστής έβγαλε 1 εκατ. ευρώ «χτίζοντας» απάτες

Ο «εύρωστος» ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρίας αντιμετώπιζε… «ξαφνικά» οικονομικά προβλήματα και γινόταν καπνός με τις προκαταβολές. Με μια απίστευτη κομπίνα, ένας 61χρονος επιχειρηματίας κατάφερε να αρπάξει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, εξαπατώντας πελάτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο καταζητούμενος άνδρας που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στη Νέα Μάκρη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έκλεινε συμφωνίες για κατασκευαστικά έργα, τα οποία όμως έμεναν στα σχέδια, λόγω δήθεν ξαφνικών οικονομικών δυσκολιών. Πριν ναυαγήσει όμως η υλοποίηση των κατασκευών, ο 61χρονος προλάβαινε να αποσπά δεκάδες χιλιάδες ευρώ, μέσω παχυλών προκαταβολών που ζητούσε από τους πελάτες του, τους οποίους εξαπατούσε.

Ακόμα και σε αραβικές χώρες είχε απλώσει τα «δίχτυα» του ο 61χρονος απατεώνας, συνάπτοντας συμφωνίες για κατασκευαστικά έργα. Για να καταφέρει να χτίσει το προφίλ του «επιφανούς» επιχειρηματία, είχε επιστρατεύσει συνεργό με τον οποίο «έτρεχαν» την εταιρία του με έδρα τον Γέρακα, μέσω της οποίας πραγματοποιούσε επενδύσεις στον τομέα των κατασκευών.

Επίσης, το πελατολόγιο του 61χρονου δεν περιορίστηκε στην Αττική, αλλά επεκτάθηκε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως επίσης και σε χώρες της Ασίας, αναλαμβάνοντας κάθε λογής έργα. Βάσει σχεδίου, φρόντιζε πάντα να λαμβάνει «μπροστά» τις προκαταβολές – συνήθως επρόκειτο για μεγάλα χρηματικά ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Οταν περνούσε ο καιρός και τα θύματά του δεν έβλεπαν τις κατασκευές να υλοποιούνται, ο 61χρονος δήλωνε αδυναμία λόγω… οικονομικών προβλημάτων.

Τα στελέχη της Ασφάλειας, μετά από σειρά καταγγελιών στην Αστυνομία, αναζητούσαν τον «επιχειρηματία» από το καλοκαίρι, όμως εκείνος έβρισκε τρόπο να «ξεγλιστρά», μέχρι την περασμένη Τρίτη, όταν και εντοπίστηκε στη Νέα Μάκρη. Σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ποινή κάθειρξης 7 ετών με την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση με όφελος άνω των 120.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής, από τις καταγγελίες που έχει στην κατοχή της η Ασφάλεια προκύπτει ότι ο 61χρονος είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ από τα θύματά του.

hlektragr

Recent Posts

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία

Τι αναφέρει η ΕΛ. ΑΣ. για την υπόθεση «Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών του…

3 ώρες ago

Βόλος: Ανατίναξαν ATM και πήραν σημαντικό χρηματικό ποσό

Άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό και ανατίναξαν ATM της Εθνικής Τράπεζας, στις Αλυκές του Βόλου,…

3 ώρες ago

Διάρρηξη στα γραφεία της διεύθυνσης εκλογών του Υπουργείο Εσωτερικών

Διάρρηξη στα γραφεία της διεύθυνσης εκλογών του ΥΠΕΣ κατήγγειλε στην ΕΛΑΣ ο αρμόδιος διευθυντής. Σύμφωνα…

4 ώρες ago

Τα Δημοτικά σχολεία Ξυλοκέριζας & Αγ.Βασιλείου συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία»

Το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» απευθύνεται σε ολόκληρη την σχολική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους στις…

5 ώρες ago

Τροπολογία στον Οικοδομικό Κανονισμό: Ο συντελεστής δόμησης θα ορίζει το επιπλέον ύψος στα κτίρια

Κατατέθηκε επίσημα στη Βουλή η τροπολογία του ΥΠΕΝ που αφορά στον εξορθολογισμό της χρήσης των…

6 ώρες ago

Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

H καρδιά του αγροτικού κόσμου «χτύπησε» στην 10η πανηγυρική έκδοση του Πανελλήνιου Συνεδρίου για την…

6 ώρες ago