ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: «Σαρώνει» τη χώρα τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός – Ηχηρή απάντηση στη λασπολογία ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη νέα θεσμική απάντηση στο κλίμα τοξικότητας που καλλιεργεί η αξιωματική αντιπολίτευση που έδωσε με τη δρομολόγηση του νομοσχεδίου για την ασφάλεια των επικοινωνιών και ενώ η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ αποδομείται πλέον ακόμη και από το… εσωτερικό του, η κυβέρνηση στρέφει εκ νέου την προσοχή στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες, στη θετική μεταρρυθμιστική ατζέντα και στην επικοινωνία με την κοινωνία.

Στον απόηχο και του μηνύματος εξωστρέφειας που εξέπεμψε από την Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα την Αμφισσα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να περιοδεύσει στην Πάτρα, ενώ κλιμάκια της Ν.Δ. υπό τον γραμματέα, Παύλο Μαρινάκη, κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές συνεχίζουν τις επισκέψεις τόσο στην περιφέρεια όσο και σε δήμους της Αττικής.

Στο επίκεντρο της δραστηριότητας αυτής βρίσκεται η προβολή του κυβερνητικού έργου, αλλά και του βασικού διλήμματος των εκλογών του 2023, που αφορά στο εάν «θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω». Επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίμου είναι να συγκρίνουν οι πολίτες το έργο αυτής της τετραετίας με εκείνο της προηγούμενης διακυβέρνησης και να επιλέξουν στην κάλπη εάν θέλουν να συνεχίσει η χώρα «με Κυριάκο Μητσοτάκη επικεφαλής κυβέρνησης της Ν.Δ. ή με Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». «Ο πολίτης μπορεί πια να συγκρίνει την αλήθεια και τις πράξεις με τα συνθήματα και τις υποσχέσεις», λένε χαρακτηριστικά στο κυβερνών κόμμα.

Την ίδια ώρα, επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίμου είναι να αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη πως ούτε το τοξικό κλίμα ούτε η μονοθεματική ατζέντα που επιδιώκει να επιβάλει η αξιωματική αντιπολίτευση στέκονται αφορμή για ανάσχεση του κυβερνητικού έργου, το οποίο συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και πάντοτε προσανατολισμένο στη στήριξη της κοινωνίας απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει το στίγμα των προτεραιοτήτων για την επόμενη περίοδο και κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα.

Μετά τις δέκα και πλέον θετικές ειδήσεις της προηγούμενης εβδομάδας που ανέδειξε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες συνεχίστηκαν με την κατάθεση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει και τις αυξήσεις στις συντάξεις από 1ης-1-2023, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων, με νέες δράσεις για τους νέους, όπως η χορήγηση δωρεάν Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων σε περισσότερους από 116.000 δικαιούχους, αλλά και με την τροπολογία για την έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των προμηθευτών ενέργειας.

Σε αυτά προστίθεται και το νομοσχέδιο για τη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, όπου μόλις ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση που είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μία εβδομάδα, θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή και, όταν έρθει στην Ολομέλεια, είναι πολύ πιθανό να παρέμβει εκ νέου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση έχει περάσει πάντως στην πολιτική αντεπίθεση μετά και τα όσα είπαν η Θεανώ Φωτίου και ο Γιάννης Μαντζουράνης, ενώ στη Ν.Δ. μιλούν ευθέως για προσπάθεια να επαναληφθεί η Novartis.

hlektragr

Recent Posts

Το παγωμένο νησί της Αρκτικής με τους πιο περίεργους νόμους στον κόσμο

  Ένα νησί που βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ της ηπειρωτικής Ευρώπης και του…

2 ώρες ago

Ξυλόκαστρο: 1ο Φεστιβάλ Επιδείξεων Πολεμικών Τεχνών

1o Φεστιβάλ Επιδείξεων Πολεμικών Τεχνών. Διοργάνωση από τον Αθλητικό Σύλλογο "Ολύμπιο" το οποίο θα πραγματοποιηθεί…

4 ώρες ago

Πανελλήνιες 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη -Το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, ενώ σήμερα ολοκληρώνονται οι…

5 ώρες ago

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του τελικού UEFA CONFERENCE LEAGUE

Ενόψει του τελικού UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE μεταξύ των ομάδων «Ολυμπιακός – Φιορεντίνα», που θα…

5 ώρες ago

Κομοτηνή: Σοβαρό τροχαίο έξω από σχολείο – Μητέρα με το έξι μηνών μωρό της παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο

Μητέρα με το έξι μηνών μωράκι της παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο το μεσημέρι της Τρίτης…

5 ώρες ago

AAΔΕ: Αλλάζει το Taxis – Έρχεται ο «ηλεκτρονικός φάκελος» του φορολογούμενου

Ένα νέο τοπίο διαμορφώνεται για το πληροφοριακό σύστημα TAXIS της ΑΑΔΕ Με στόχο την αποτελεσματική υποστήριξη…

5 ώρες ago