ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Πληροφορίες ότι δύο αστυνομικοί εμπλέκονται στην υπόθεση – Τι είπε ο Λύτρας

Σεπόλια: Ο συνήγορος της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, Απόστολος Λύτρας αποκάλυψε ότι έχει πληροφορίες για δύο αστυνομικούς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο κ. Λύτρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «εγώ το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θα έχουμε πολλές εκπλήξεις και πολλές συλλήψεις». Αναφορικά με την προφυλάκιση της 37χρονης μητέρας, είπε πως «δεν μπορεί αλά καρτ να γίνονται δεκτά όσα είπε το παιδί. Δεν γίνεται να λέει κάποια πράγματα το παιδί και να το παίρνουμε ως δεδομένο και να λέει ότι η μητέρα του δεν γνώριζε και αυτό να μην το λαμβάνουμε υπόψη».

Χαρακτήρισε ως «λάθος» την απόφαση για προφυλάκιση της μητέρας του κοριτσιού και είπε πως πρόκειται για «βιαστική και τελείως λανθασμένη τακτική απέναντι στην μητέρα. Η προσωρινή κράτηση αυτή έχει να κάνει και με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για όλη αυτή την ιστορία».

«Παρότι ανακοίνωσε τι είχε πάει να καταγγείλει, την πρώτη φορά που πήγε στο ΑΤ Κολωνού, αφού περίμενε 2,5 ώρες, της είπαν να πάει την επόμενη ημέρα. Πήγε την επόμενη ημέρα το πρωί και της είπαν να πάει στο Τμήμα Ανηλίκων, στη ΓΑΔΑ», διευκρίνισε αναφορικά με την καταγγελία που έκανε η μητέρα πως δεν την άφησαν να καταγγείλει τον 53χρονο την πρώτη φορά που το επιχείρησε.

Ο κ. Λύτρας ανέφερε ακόμη πως «η μητέρα της 12χρονης μου έχει πει πως στο κατάστημα του 53χρονου σύχναζαν αστυνομικοί, εν ενεργεία και μη».

Τέλος, σχετικά με τα χρήματα που ζήτησε η 37χρονη από την σύζυγο του 53χρονου, είπε πως «θα ήταν παράξενο αν δεν είχε γίνει καταγγελία, αλλά πρώτα έγινε η καταγγελία και μετά πήρε χρήματα από την σύζυγο του 53χρονου και σε κάθε περίπτωση τα ποσά αυτά δεν σχετίζονται με την κατηγορία της μαστροπείας».

Σεπόλια: Οι άλλοι δύο προφυλακιστέοι και η έρευνα για τον αστυνομικό

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, οι δύο από τους τρεις κατηγορουμένους για τη σοκαριστική υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, αυξάνοντας τα άτομα που οδηγούνται προσωρινά στη φυλακή για την υπόθεση σε πέντε συνολικά, μεταξύ των οποίων και η μητέρα του θύματος.

Οι δύο κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν χθες, 33 και 34 ετών, φέρονται να προέβησαν σε επαφές επ’ αμοιβή με τη 12χρονη, μετά από επικοινωνίες με το προφίλ του θύματος στα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία φέρεται να χειριζόταν ο Ηλίας Μίχος.

Για τον τρίτο από τους κατηγορουμένους που απολογήθηκε χθες, 36χρονο διοικητικό υπάλληλο μεγάλου νοσοκομείου, ανακρίτρια και εισαγγελέας διαφώνησαν για την ποινική του μεταχείριση, οπότε η απόφαση για το εάν θα προφυλακιστεί ή όχι θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Και οι 3, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν την κατηγορία που τους αποδίδεται (κατάχρηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών επ’ αμοιβή), επικαλούμενοι προβλήματα υγείας.

Ο 33χρονος, υπάλληλος φαρμακαποθήκης, στην απολογία του φέρεται να επικαλέστηκε προβλήματα ψυχικής υγείας. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως χθες κατέθεσε στο πλαίσιο της ανάκρισης ο γιατρός που τον εξέτασε στη ΓΑΔΑ και σύμφωνα με την υπεράσπισή του βεβαίωσε τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει. Για την κατάσταση του παιδιού της φέρεται να κατέθεσε και η μητέρα του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε πως έκλεισε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας τρεις συναντήσεις με τη 12χρονη, αλλά πραγματοποιήθηκαν οι δύο, καθώς η τρίτη ματαιώθηκε, αφού υπήρξε πρόβλημα με τη μεταφορά των χρημάτων. Ο 33χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως έδωσε στο παιδί για τα δύο «ραντεβού» συνολικά 120 ευρώ, αλλά αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι είχε σωματικές επαφές. Επικαλέστηκε συνομιλία τους με τη 12χρονη, στην οποία στην ερώτησή του για την ηλικία της εκείνη εμφανίζεται να του απαντά 17.

Στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, ο 34χρονος επιχειρηματίας φέρεται επίσης να αρνήθηκε την κατηγορία επικαλούμενος πρόβλημα υγείας, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν προχώρησε σε επαφή με το παιδί. Προκλητικές ήταν οι δηλώσεις της δικηγόρου του, Γ. Παντελεάκη, έξω από τα δικαστήρια, η οποία επέμεινε πως «το παιδί είναι ψηλό και εύσωμο, και έμοιαζε 18-20 ετών», ενώ επιτέθηκε στους δημοσιογράφους που «δεν έχουν ψάξει τις φωτογραφίες της 12χρονης (!), για να δουν πώς είναι»!

Ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος μεγάλου νοσοκομείου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, αρνήθηκε ότι συναντήθηκε με το παιδί και ισχυρίστηκε ότι από τις φωτογραφίες που είδε κατάλαβε πως ήταν ανήλικη και δεν προχώρησε στο «ραντεβού». Υπέρ του κατέθεσε επίσης στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Aπό τα 213 άτομα που συνομίλησαν με τη 12χρονη στο προφίλ της στο blindchat, ο ένας είναι αστυνομικός, ενώ ένας δεύτερος φαίνεται να τον υποδύεται.

Σεπόλια: Αστυνομικός ένας από τους 213 που συνομίλησαν με τη 12χρονη

Ο αστυνομικός φαίνεται να συνομιλεί με τη 12χρονη στο προφίλ της, δεν επικαλείται την ιδιότητά του, ωστόσο έχει ταυτοποιηθεί και υπηρετεί σε τμήμα Ασφαλείας, ενώ δεν φαίνεται να έχει διαπιστωθεί πως έχει συναντηθεί με τη 12χρονη. Δεν αποκλείεται να κληθεί για έγγραφες εξηγήσεις ή θα δώσει κατάθεση, όπως οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο αστυνομικός που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του 12 χρόνου κοριτσιού τίθεται αμέσως σε πειθαρχικό έλεγχο. Η ανακρίτρια έχει παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ενας δεύτερος στέλνει δύο μηνύματα στο προφίλ της 12χρονης, υποδυόμενος προς το παρόν τον αστυνομικό. «Αν δεν κατεβάσεις την τιμή, θα σε μαζέψουμε. Θες να πάρω τα παιδιά και να σε κλείσω μέσα;», φαίνεται να της λέει, παζαρεύοντας ουσιαστικά τα χρήματα της ερωτικής συνεύρεσης. Αυτός δεν έχει ταυτοποιηθεί, για να διαπιστωθεί αν είναι αστυνομικός ή τον υποδύεται για να έχει ερωτική επαφή χωρίς αντίτιμο.

hlektragr

Recent Posts

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

  Καιρός: Η πρόγνωση για Σάββατο και Κυριακή Σάββατο 18/5 Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία…

4 ώρες ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

4 ώρες ago

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας

Καθίζηση του οδοστρώματος και κατολισθήσεις βράχων, οδήγησαν την Τροχαία Αττικής στην απόφαση για πλήρη διακοπή…

4 ώρες ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

4 ώρες ago

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

5 ώρες ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

5 ώρες ago