ΕΛΛΑΔΑ

Φραγκούλης Φράγκος: Ο Στρατηγός στέλνει μήνυμα στην Τουρκία – «Να μην χαριστούμε στον Ερντογάν, Ναυτικό και Αεροπορία θα τους βουλιάξουν»

Ελληνοτουρκικά: Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος, μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για τις τουρκικές προκλήσεις.

«Είναι ψευδεπίγραφο μεν, αλλά από τον Νοέμβριο του 2020 αυτό το παράνομο έγγραφο, το Τουρκο-Λιβυκό σύμφωνο έχει πρωτοκολληθεί στον ΟΗΕ. Η Λιβύη χθες όπως είπε η ΥΠΕΞ τους, δεν έχει στείλει τις γεωγραφικές συντεταγμένες και μάλιστα την εγκάλεσε κιόλας ο Τσαβούσογλου» είπε χαρακτηριστικά.

«Το ερώτημα που τίθεται είναι το πώς αντιδρούμε εμείς. Αφ’ ης στιγμής παραβιαστούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα με την εμφάνιση ενός γεωτρύπανου ή ενός ερευνητικού σκάφους οφείλουμε να αντιδράσουμε και μάλιστα τα νόμιμα μέσα είναι με το μέρος μας. Οι Τούρκοι βέβαια όπως είναι πρόδηλο κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε εμείς να εμφανιστούμε ως επιτιθέμενη δύναμη. Θέλουν να προκαλέσουμε εμείς αυτό το υποτιθέμενο θερμό επεισόδιο, γιατί δεν θα εξελιχθεί σε θερμό επεισόδιο θα πάμε πολύ παραπέρα. Δηλαδή ο Χουλουσί Ακάρ όταν είπε χθες «αποστρατιωτικοποιήστε τα 24 νησιά» και έβαλε όλα τα Δωδεκάνησα μέσα και τα βασικά μας νησιά που είναι Λήμνος, Σαμοθράκη, Λέσβος, Χίος και Σάμος, αμέσως αμφισβητεί την κυριαρχία. Και ποιος τα αμφισβητεί; Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος ήταν παρών χθες στην Λιβύη» περιέγραψε.

«Κάτω από το Λασίθι αυτό το Τουρκο-Λιβυκό σύμφωνο αφήνει ένα τρίγωνο, που είναι και χωρικά ύδατα της χώρας – τα 6 ναυτικά μίλια – εδώ είναι αυτό που δεν έχουμε κάνει εμείς και είναι τα 12 ναυτικά μίλια. Όταν τα επεκτείναμε στο Ιόνιο, δεν τα κάναμε κάτω από την Κρήτη και αυτό είναι ένα ερώτημα» σχολίασε.

«Το 40% από αυτό που έχουν συμφωνήσει είναι μέσα στην ελληνική ΑΟΖ. Δεν είναι μόνο τα 6 ναυτικά μίλια ή τα 12. Εάν πάει μέσα στην δική μας ελληνική ΑΟΖ, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αυτό που είπε και το ελληνικό ΥΠΕΞ, είναι αιτία πολέμου πλέον. Όσο και αν ακούγεται πικρό» επεσήμανε.

hlektragr

Recent Posts

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

33 λεπτά ago

Επιμελητήριο Κορινθίας : Πρόσκληση Συμμετοχής Επιχειρήσεων στην Έκθεση Κορινθιακών Προϊόντων

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην Έκθεση και Γευσιγνωσία Κορινθιακών Προϊόντων, στο πλάισιο…

2 ώρες ago

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στην Αρκαδία

 Συνελήφθησαν στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, -2-17χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων…

3 ώρες ago

Στο έργο της παραλιακής γέφυρας στον ποταμό Κύριλλο ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής

Το έργο της επισκευής και αποκατάστασης της παραλιακής γέφυρας στον ποταμό Κύριλλο στο Κιάτο του…

3 ώρες ago

Παπαφλέσσεια 2024 | Δημήτρης Πτωχός: «Δίνουμε ώθηση στον κλασικό αθλητισμό, ενισχύοντας και τον αθλητικό τουρισμό»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα διεξαχθεί η Διεθνής Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια 2024» στην…

3 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Λακωνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Λακωνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -10- άτομα Στο πλαίσιο…

3 ώρες ago