ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν δικηγόρος για κάθε κακοποιημένη γυναίκα

Δωρεάν νομική βοήθεια προσφέρεται στις γυναίκες – θύματα βίας που απευθύνονται στα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.
Οι νομικές υπηρεσίες προσφέρονται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου οι γυναίκες να προσφεύγουν στις αρμόδιες αρχές και στα αρμόδια δικαστήρια για την προστασία τους από τον κακοποιητή και να διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

«Η νομική υποστήριξη και εκπροσώπηση είναι καίριος παράγοντας για να μπορέσει μια γυναίκα να ξεφύγει από το κακοποιητικό περιβάλλον και να οδηγήσει τον θύτη στη Δικαιοσύνη, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η υπηρεσία παρέχεται σε όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως οικονομικού εισοδήματος», ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρη Βερβεσό και το μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, Χριστίνα Τσαγκλή.

Σημειώνεται πως στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που έχουν υπογράψει ο ΔΣΑ, η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) για την παροχή νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες διεύρυνσης και εμβάθυνσης της ανωτέρω συνεργασίας, η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους δικηγόρους-νομικούς παραστάτες των θυμάτων, η συμμετοχή του ΔΣΑ σε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των θυμάτων και η προώθηση ανάλογης μορφής συνεργασίας σε όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

2 ημέρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago