ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη – Θάνατος 35χρονου από ρομποτικό κάδο σκουπιδιών: «Βοήθεια, με τραβάει!»

Φρικτές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τραγικό θάνατο που βρήκε 35χρονος στην Αλεξανδρούπολη τον περασμένο Μάιο, όταν πολτοποιήθηκε από ρομποτικό κάδο σκουπιδιών.

«Βοηθήστε με, με τραβάει», αυτά φαίνεται πως ήταν τα τελευταία λόγια του άτυχου άντρα, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Η οικογένειά του ψάχνει απαντήσεις και ζητά δικαίωση για τον χαμό του Δημήτρη.

Ο 35χρονος Δημήτρης βρήκε μαρτυρικό θάνατο, όταν τον εγκλώβισε η αυτόματη πόρτα ρομποτικού κάδου απορριμάτων και τον διαμέλισε. Ενώ πετούσε τα σκουπίδια, κατά λάθος πέταξε και μια σακούλα με φάρμακα. Χωρίς να το σκεφτεί επέστρεψε στον κάδο, έσκυψε και έβαλε το μισό σώμα του μέσα για να πιάσει τη σακούλα. Όμως ο κάδος μπήκε σε λειτουργία, τον εγκλώβισε και τον διαμέλισε.

Ο πατέρας του μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον Στρατή Λημνιό ξεκαθάρισε ότι το παιδί του δεν ήταν ρακοσυλλέκτης ή ζητιάνος όπως γράφτηκε όταν έγινε γνωστό το περιστατικό και ψάχνει να βρει απαντήσεις για τον θάνατο του παιδιού του:

«Κανείς μας δεν πίστευε ότι θα τον χάσουμε με αυτό τον τρόπο. Δεν υπήρχε ένα κουμπί κινδύνου να το πατήσει και να σταματήσει τη λειτουργία του κάδου. Τον άκουγαν πολλοί περαστικοί να φωνάζει και δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Υπήρξαν μάρτυρες που πήγαν στην αστυνομία, αλλά μέχρι να γυρίσουν ο γιος μου είχε τελειώσει».

Ο χαροκαμένος πατέρας ζητά απαντήσεις. Θέλει να μάθει ποιος ευθύνεται για τον θάνατο του παιδιού του και κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια. «Δε θα το αφήσω έτσι. Ο γιος μου θα δικαιωθεί. Πολλοί τον είπαν άστεγο, τον είπαν ρακοσυλλέκτη, τον είπαν ναρκωμανή που μπήκε στον κάδο και τους έβαλε όλους σε περιπέτειες», είπε.

Ο ξάδελφος του 35χρονου μιλώντας και αυτός στην εκπομπή ισχυρίστηκε ότι οι αρμόδιες αρχές άργησαν πολύ να τους ενημερώσουν για το φρικτό δυστύχημα. Όπως είπε, αναγνώρισαν τον Δημήτρη από τα τατουάζ που είχε στο σώμα του και από τις ιατρικές συνταγές των φαρμάκων που υπήρχαν στον κάδο.

Ο Δημήτρης είχε έναν μικρότερο αδερφό με ειδικές ανάγκες, που του είχε μεγάλη αδυναμία. Σήμερα τον ζητά και του λείπει η παρέα του.

Η οικογένειά του έχει καταθέσει μήνυση και ψάχνει να βρει ποιος ευθύνεται για τον συγκεκριμένο κάδο και τη λειτουργία του.

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

5 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

5 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

6 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

6 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

7 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

7 ώρες ago