ΕΛΛΑΔΑ

Επιμένει σε ακρίβεια-υποκλοπές, αλλά δεν του βγαίνει του Τσίπρα

Στο «δίδυμο» ακρίβεια-υποκλοπές επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών δεν αποτελεί προτεραιότητα για την πλειονότητα της κοινής γνώμης.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η επένδυση στο θέμα των υποκλοπών θα αποδώσει καρπούς το επόμενο διάστημα, διαβεβαιώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα παίζει σε δύο ταμπλό, ενώ πιστεύουν ότι η μετάβαση στην ατζέντα της καθημερινότητας θα πρέπει να γίνει χωρίς να εγκαταλειφθεί το ζήτημα των υποκλοπών.

Υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός ότι τα όσα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη δεν «πέρασαν» στην κοινή γνώμη και σε καμία περίπτωση δεν υπερκέρασαν τα όσα εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μία εβδομάδα πριν από το ίδιο βήμα, και επικεντρώνουν στις συναντήσεις που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου.

Ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει την Τετάρτη την Ευρωπαίαε Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, Βιέρα Γιούροβα, αλλά και τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Λόπεζ Αγκιλάρ. Και στις δύο συναντήσεις ο κ. Τσίπρας θα υποστηρίξει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος δικαίου, ότι η δημοκρατία στη χώρα μας νοσεί, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει άρον άρον την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής κ.λπ.

Είναι εύλογο, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του να προσπαθούν να βάλουν στο επίκεντρο των συνομιλιών την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ότι στην Ελλάδα γίνονται παρακολουθήσεις κατά σύστημα, ότι υπάρχουν διώξεις δημοσιογράφων και δικαστών (Τουλουπάκη), ότι δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου. Και όλα αυτά, όταν τόσο η Δικαιοσύνη όσο και ο Τύπος γνώρισαν τις πιο σκοτεινές ημέρες στα χρόνια της Μεταπολίτευσης κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και κατόπιν ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα κάνω τα πάντα ώστε πρόσωπα που αρνήθηκε η (εγχώρια) Εξεταστική Επιτροπή να καλέσει για κατάθεση να κληθούν από την PEGA», δηλαδή την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, είχε δηλώσει σχετικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες αναμένεται το πόρισμα που θα εκδώσει η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή, όπως και άλλα πορίσματα από την αξιωματική αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να πείσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να εκδώσουν κοινό πόρισμα και τη Χαριλάου Τρικούπη να το… σκέπτεται.

Πιέζεται η Χαριλάου Τρικούπη από το «καπέλωμα» του ΣΥΡΙΖΑ

Η εικόνα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. να συγκλίνουν και να συνεργάζονται κυρίως στον τομέα της Εξεταστικής, αλλά και έξω από τη Βουλή, φαίνεται πως δεν είναι αρεστή στο κοινό του κεντρώου χώρου στο οποίο θέλει να απευθυνθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης. Και γι’ αυτόν το λόγο υπάρχουν πλέον προσπάθειες αυτή η εικόνα αν αποδυναμωθεί.

Ενδεικτικά, η γραμματέας της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ συνεργάζεται εξαιρετικά με τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο, στα της Εξεταστικής Επιτροπής, απέρριψε κατηγορηματικά τα όσα διατυπώνονται από πολλές πλευρές περί συνεννόησης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική για τις υποκλοπές και αναγκάστηκε να βγάλει και γραπτή δήλωση για αυτό.
«Το εφεύρημα περί υπόγειας συνεννόησης με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή είναι τόσο φαιδρό, που δεν θα έχρηζε απάντησης, αν η αναπαραγωγή του δεν ήταν τόσο εξόφθαλμη. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη κάποιων να χρεώσουν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ένθεν κακείθεν. Ειλικρινά… μας κούρασαν. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει αυτόνομη πορεία και προγραμματικές θέσεις. Ας το συνηθίσουν. Θυμίζω ότι ήμουν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Novartis. Τότε είχα υπόγεια συνεργασία με τη Ν.Δ.;» δήλωσε σχετικά.

hlektragr

Recent Posts

Δήμος Κορινθίων – Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Κλιματική αλλαγή, αιτίες, συνέπειες και τρόποι περιορισμού του φαινομένου»

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 10:00 π.μ. στο θεατράκι του Δημαρχείου (Κολιάτσου 32, Κόρινθος)…

37 λεπτά ago

Λουτράκι: Μασκοφόρος προσπάθησε να πάρει χρήματα από τα ΕΛΤΑ

Καρέ-καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες παρακείμενων καταστημάτων,…

41 λεπτά ago

Η εορτή του εν ουρανού φανέντος σημείου του Σταυρού στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Τήν Δευτέραν, 7ην /20ήν Μαΐου  2024, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τοῦ ἐν οὐρανῷ…

45 λεπτά ago

Με επιτυχία υλοποιήθηκε ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου

Με επιτυχία υλοποιήθηκε ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης…

48 λεπτά ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία – Συνελήφθησαν 17 άτομα

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σήμερα (20.5.2024) το πρωί, σε τοπικές…

51 λεπτά ago

«Σχολή Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης» στα Λαγκάδια Γορτυνίας ιδρύει το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε Προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται να προχωρήσουν οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής…

53 λεπτά ago