ΕΛΛΑΔΑ

Μαξίμου: Εδώ και τώρα η υλοποίηση των μέτρων στήριξης

Με το πολιτικό τοπίο ως τις εκλογές του 2023 να είναι πλήρως αποσαφηνισμένο μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ΔΕΘ, το Μέγαρο Μαξίμου επικεντρώνει το ενδιαφέρον του τόσο στην άμεση υλοποίηση των μέτρων στήριξης της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις και την ακρίβεια όσο και στην εξειδίκευση των μόνιμου χαρακτήρα παρεμβάσεων που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό με στόχο και την περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Μετά την άμεση εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων ύψους 5,5 δισ. που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, που σε ό,τι αφορά ειδικά την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ανέρχονται σε 2,3 δισ., αναμένεται να παρουσιαστεί αναλυτικά και το στεγαστικό πρόγραμμα ύψους 1,8 δισ. που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, το οποίο θα δίνει έμφαση στην κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της νέας γενιάς και οι πρώτες δράσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα.

Το ερχόμενο διάστημα θα γίνουν οι ανακοινώσεις και για τη στήριξη των πολιτών σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, η οποία αναμένεται να συνδυαστεί και από επιπλέον κίνητρα στους καταναλωτές για να ξαναγυρίσουν στο πετρέλαιο.

Πολιτικές ενθάρρυνσης

Ρήγμα στο αντικυβερνητικό μπλοκ – Αντιδράσεις Ανδρουλάκη στην προσπάθεια Τσίπρα να τον «καπελώσει»

Το νέο σύστημα επιδοτήσεων στην ενέργεια που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα θα συνεχίσει να αφορά όλες τις καταναλώσεις και όλα τα σπίτια, θα είναι ωστόσο κλιμακωτό στη λογική όσο χαμηλότερη είναι η κατανάλωση τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιδότηση.

Από την κυβερνητική προσοχή δεν διαφεύγουν όμως και οι πολύ σημαντικές αυξήσεις που καταγράφονται στις τιμές σε καυσόξυλα και πέλετ, και για το λόγο αυτό εξετάζεται και το ενδεχόμενο παρέμβασης, καθώς το μήνυμα που έχει εκπέμψει η κυβέρνηση είναι ότι δεν θα επιτρέψει λόγω της αύξησης του φυσικού αερίου να υπάρξει αισχροκέρδεια στην ξυλεία.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον της απόλυτης προτεραιότητας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία λόγω των επιπτώσεων από την εισαγόμενη ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση εκπέμπει και μήνυμα απέναντι στο κλίμα έντασης που εξακολουθεί να επιδιώκει η αντιπολίτευση, σημειώνοντας πως η ίδια θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις με τα αποτελέσματα που παράγει η πολιτική της προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

Στο επίκεντρο του πολιτικού λόγου και της διαρκούς επικοινωνίας του κυβερνώντος κόμματος με τους πολίτες θα βρίσκονται όμως και τα μεγάλα διλήμματα των επόμενων εκλογών, όπως τα προσδιόρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω», «χτίζουμε πάνω στα θεμέλια μιας Ελλάδας-πρωταγωνίστριας στην Ευρώπη, με σταθερούς φίλους, ή αφήνουμε την τύχη μας στο άγνωστο και τη χώρα έρμαιο στις θύελλες των παγκόσμιων ανταγωνισμών».

Παράλληλα, θα εκπέμπει σταθερά το μήνυμα ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν εκλογικό κύκλο δύο αναμετρήσεων, οι οποίες είναι εξίσου κρίσιμες. Η Ν.Δ. θα αναδεικνύει με πολύ σαφή τρόπο τη μεγάλη σημασία και της πρώτης αναμέτρησης με απλή αναλογική, καθώς πιστεύει ότι σε αυτήν πρέπει να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την επιλογή των πολιτών να συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο της τελευταίας τετραετίας, με μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. που θα προκύψει από το αποτέλεσμα της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.

 

hlektragr

Recent Posts

Μια σπάνια ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται στη Γη

Μια ηλιακή καταιγίδα σπάνιας έντασης κατευθύνεται προς τη Γη και θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα…

1 ημέρα ago

Έναρξη Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Πάλης στο Λουτράκι – Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης & ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας…

1 ημέρα ago

Λουτράκι: U15 European Wrestling & Grappling Championship

Το Grappling είναι ένα στυλ πάλης που συνδυάζει την τεχνική που προέρχεται από διάφορα αθλήματα…

1 ημέρα ago

Εκδήλωση στην Κόρινθο για την έμφυλη βία την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

1 ημέρα ago

Έργα προστασίας από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου

Έργα προστασίας  από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου, τα οποία, σύμφωνα με τη…

1 ημέρα ago

Κόρινθος: Παρουσίαση βιβλίου του Απ. Παπαφωτίου

«Το Territorio της Κορίνθου και η Βενετική Υδατογέφυρα στο Ποτάμι Ράχιανι του Άσσου Κορινθίας (Ιστορία-κατασκευή)»…

1 ημέρα ago