ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ: Με συνεργασία χτίζουμε την Κεντρική Μακεδονία του 2030

Κάθε χρόνο, την περίοδο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, το πολιτικό και οικονομικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα. Ταυτόχρονα, η ΔΕΘ κάθε χρόνο έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία και την κοινωνία, με αφίξεις εκθετών και επισκεπτών, σημαντικές εμπορικές συμφωνίες και έσοδα για τις τοπικές επιχειρήσεις και τον τόπο μας.

Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης και οι Κλαδικές Εκθέσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου είναι, λοιπόν, αναμφισβήτητα, σημεία αναφοράς όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, στην τεράστια προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι φορείς για την αύξηση των εξαγωγών, την ανάπτυξη του εμπορίου, της καινοτομίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας, την αύξηση του τουρισμού και τη διείσδυση των ελληνικών προϊόντων σε ολοένα και περισσότερες αγορές παγκοσμίως.

Ως Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουμε σταθερά να επενδύουμε στη συνεργασία μας με όλους τους δήμους και τους φορείς της χώρας και του τόπου μας, όπως επίσης και με τη ΔΕΘ-Helexpo, έχοντας μάλιστα ήδη εξασφαλίσει τους πόρους για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της.

Ταυτόχρονα συνεχίζουμε, χωρίς να χάνουμε ούτε λεπτό, να υλοποιούμε 8.514 μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα σε όλους τους τομείς που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, δημιουργώντας παράλληλα ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική για τον τόπο μας.

Τα έργα

Οι συνθήκες και αυτήν τη χρονιά, με την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε αναμένεται να είναι πολλά και σύνθετα. Εχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη περίοδο, ταυτόχρονα όμως έχουμε στα χέρια μας ένα ισχυρό «όπλο», τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ, που μαζί με τους πόρους από τις Δημόσιες Επενδύσεις, το Ταμείο Ανάκαμψης και την ιδιωτική οικονομία θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη χρηματοδοτική παρέμβαση που έγινε ποτέ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Και ταυτόχρονα, μέσα από τη συνεργασία θα καταφέρουμε να ξεκλειδώσουμε σημαντικές δυνατότητες και προοπτικές και με πολλή, καθώς και μεθοδική, δουλειά θα συνεχίσουμε να φέρνουμε αποτελέσματα και λύσεις στον τόπο μας. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε τη Μακεδονία του 2030, μια περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και πάνω απ’ όλα ανθρώπινη.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

17 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

1 ημέρα ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

1 ημέρα ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

1 ημέρα ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ημέρα ago