ΕΛΛΑΔΑ

Γιουρόπα Λιγκ: Βάσεις πρόκρισης θέλει ο Ολυμπιακός στη Γαλλία – Τι ώρα παίζει και σε ποιο κανάλι

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ο Ολυμπιακός παίζει τη… μισή του πρόκριση απόψε (22:00 Cosmote Sport 2) στο «Μποζουάρ» κόντρα στη Ναντ.

Η απαιτητική πρεμιέρα των «ερυθρολεύκων» στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ αποκτά επιπλέον βαθμό δυσκολίας. Κι αυτό γιατί δεν παίζουν απόψε ο τιμωρημένος Μπα κι ο ανέτοιμος Εμβιλά.

O Kορμπεράν τόνισε πως η απουσία του Γάλλου μέσου αντί για πρόβλημα πρέπει να γίνει κίνητρο για την ομάδα, ώστε να αποδείξει ότι δεν εξαρτάται από έναν παίκτη.

Ο Ισπανός τεχνικός αρνείται να δεχθεί ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί του αγώνα.

«Ο όμιλος έχει τέσσερις ισάξιες ομάδες και μπορούν να συμβούν τα πάντα. Σε τέτοιο επίπεδο δεν υπάρχουν φαβορί. Να παλέψουμε στο γήπεδο για να δείξουμε ότι αξίζουμε», υπογράμμισε.

Το πλάνο νίκης του Κορμπεράν σχεδιάζεται με δύο εναλλακτικές. Το 4-3-3 και το 4-2-3-1. Στην πρώτη περίπτωση η ενδεκάδα είναι: Βατσλίκ, Αβιλα, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Κούντε, Ινμπεόμ, Μασούρας, Μπιέλ, Ελ Αραμπί.

Στη δεύτερη, τη θέση του Μπουχαλάκη παίρνει ο Μπόουλερ στα άκρα και ο Μπιέλ γίνεται «10άρι». Πάντως στο μυαλό του Κορμπεράν στριφογυρίζουν κι άλλες ιδέες. Εχει δοκιμάσει τον Ρέτσο στα δεξιά της άμυνας, αλλά και ως αμυντικό χαφ.

Στα μεταγραφικά υπάρχει αισιοδοξία ότι ο Μπακαγιόκο θα πιάσει Λιμάνι τώρα ή τον Ιανουάριο. Ο Χασάν έχει προτάσεις από Τουρκία και Σαουδική Αραβία και θα αποχωρήσει. Πιθανότατα στην Τουρκία δανεικός πάει ο Αγκιμπού.

Από πλευράς Ναντ, ο προπονητής, Αντουάν Κομπουαρέ, ποντάρει στην καυτή ατμόσφαιρα και ζητάει από τους παίκτες του να είναι θαρραλέοι. «Είναι στο χέρι τους να γράψουν ιστορία», τόνισε.

Καρεμπέ: «Θέλουμε τελικό…»

«H Ναντ μου έδωσε τα πάντα, αλλά ερχόμαστε με τον Ολυμπιακό για να κερδίσουμε. Θέλουμε να πάμε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και -γιατί όχι- να τον κερδίσουμε».

Τα λόγια του Καρεμπέ στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων τα λένε όλα για τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες των Πειραιωτών.

Στέλεχος του Ολυμπιακού πια ο Γάλλος, μίλησε στους συμπατριώτες του για την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τη Ναντ, την πρώτη ομάδα της καριέρας του. Αναφέρθηκε στον Κομπουαρέ, νυν προπονητή της Ναντ, ο οποίος πήρε τότε τον 18χρονο Καρεμπέ υπό την προστασία του. «Μου είναι δύσκολο, αλλά τώρα είμαι με τον Ολυμπιακό», τόνισε και κατέληξε: «Με τον πρόεδρο μοιραζόμαστε το όραμα της οικονομικής και αθλητικής σταθερότητας. Βάζουμε ψηλά τον πήχη. Είμαστε παράδειγμα στην Ελλάδα. Μπορούμε να εμπνεύσουμε κι άλλους. Κανείς δεν πίστευε στην απόκτηση του Μαρσέλο, αλλά έγινε και είναι… μαγεία».

Ο Κομπουαρέ σχολίασε για τον Καρεμπέ: «Στον Ολυμπιακό βρίσκεται ο μικρός μου αδελφός…».

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

20 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

20 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

21 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

21 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

21 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

22 ώρες ago