ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Το κακοποιημένο γαϊδουράκι υποβλήθηκε σε ευθανασία

Το χειρότερο τέλος είχε μία υπόθεση κακοποίησης ζώου, που άγγιξε το πανελλήνιο. Όπως ανέφερε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «σε ευθανασία υποβλήθηκε τελικά το γαϊδούρι που είχε τραυματιστεί βαρύτατα στη Ζίτσα Ιωαννίνων. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση από τους δυο ιππίατρους, κρίθηκε εν τέλει η λύση της ευθανασίας εξαιτίας των πολλαπλών τραυμάτων σε διάφορα σημεία του σώματός του».

Θυμίζουμε ότι το άτυχο ζωάκι βασανίστηκε άγρια στα Ιωάννινα από τον αντιδήμαρχο Ζίτσας, ο οποίος το έσερνε με το αγροτικό του όχημα. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε μία μεγάλη κινητοποίηση ώστε να σωθεί το γαϊδουράκι, όμως τα τραύματα ήταν πολύ σοβαρά, μάλιστα παρατηρήθηκε και μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή. Έτσι προκειμένου να μην ταλαιπωρείται αποφασίστηκε να γίνει άμεσα ευθανασία.

«Το ζώο βασανίζεται από τα τραύματα που έχει» ήταν η διαπίστωση των κτηνιάτρων που το εξέτασαν σε αντίθεση με την αρχική εικόνα που είχε δοθεί και από την αυτοψία της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

«Σε ευθανασία υποβλήθηκε τελικά το γαϊδούρι που είχε τραυματιστεί βαρύτατα στη Ζίτσα Ιωαννίνων, έπειτα από σχετική απόφαση εξειδικευμένου κτηνιατρικού κλιμακίου που εξέτασε το ζώο. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση από τους δυο ιππίατρους, κρίθηκε εν τέλει η λύση της ευθανασίας εξαιτίας των πολλαπλών τραυμάτων σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Το άτυχο ζώο παρουσίαζε συμπτώματα υποθερμίας και ήταν αδύνατη η μεταφορά του σε ιδιωτική κτηνιατρική κλινική για την θεραπεία του. Η ευθανασία επιλέχθηκε για λόγους ευζωίας ως λύση για την ανακούφιση του πόνου δεδομένου της μη αναστρέψιμης πορείας της υγείας του».

Παύεται από τα καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος Ζίτσας

Στο μεταξύ, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τον αντιδήμαρχο Ζίτσας. Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης με παρέμβασή του ζήτησε την άμεση παύση του αλλά και την πειθαρχική του δίωξη και ο δήμος Ζίτσας λίγα λεπτά αργότερα ανακοίνωσε ότι ο αντιδήμαρχος παύεται από τα καθήκοντά του μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

«Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση και θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών», σημειώνει η ανακοίνωση του δήμου.

hlektragr

Recent Posts

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα (από 20.5.2024 έως 26.5.2024)

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα (από 20.5.2024 έως 26.5.2024) Ανακοινώνεται ότι για…

9 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων…

10 ώρες ago

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

11 ώρες ago

2,9 εκατομμύρια οχήματα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Σε περίπου 2,9 εκατομμύρια υπολογίζονται τα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς να έχουν…

11 ώρες ago

Νέες ταυτότητες: Πότε λήγουν οι παλιές – Πόσο κοστίζουν οι καινούριες

Υποχρεωμένοι να βγάλουμε νέες ταυτότητες είμαστε όλοι οι Έλληνες, με την διαδικασία να έχει ήδη…

11 ώρες ago

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -250- γραμμάρια κάνναβης…

12 ώρες ago